След като дебитомера бе свален настроихме клапата. Направи ми впечатление че самата клапа е или съвсем леко елипсовидна или се завива на ексцентрик. Незнам кое от двете е щото не ми се мереше изобщо , но ако някой прави подобен ремонт да го има на предвид .
Новия маншон на "дебила"
DSC00156.JPG 208,25K
54 Брой сваляния
DSC00153.JPG 205,7K
63 Брой сваляния
Самия дебитомер/поглед "от вътре"/
DSC00145.JPG 331,35K
85 Брой сваляния
DSC00146.JPG 294,21K
74 Брой сваляния
Последва почистване на дросела и сглобяване. След това запалване на бензин. Да ама неще да пали. След ужасно много въртене на стартер все пак запали , но не работеше равномерно . Оборотите играеха като луди, както преди ремонта.
Успяхме да хванем от къде е проблема
DSC00158.JPG 146,54K
69 Брой сваляния
От тва маркуче което е част от системата- дебитомер,моторче за ПХ, маслеми пари и какво ли още не, се беше сцепило и крадеше въздух.Мистерията за мен е дали се е сцепило само щото е менте или е кофти бройка / сменено е преди месец и изкара около 700 км./ или при детонацията е заминало и то , което е странно. Купено и сменено.Замърка като коте на бензин, на газ имаше много какво да се желае.
Днес следобед минах на газанализатор- перфектни 900 оборота и много добри показатели на СО и СО2. След това при газаджията.
Сега мога да се похваля с ниско прелитащ самолет от модела МВ 190