Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ДУПКА = Човешки живот !!!

• Please log in to reply
37 мнения по тази тема

#16 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 10 юли 2006 - 21:32

Това със срещите и обещанията отдавна е правено, и е доказано не ефективно!!!
Време е за много по решителни и твърди мерки.
Уважавам мнението на Пенчо и надругите колеги, но само с приказки нищо няма да постигнем ;) Ако си спомняте отдавна бях повдигнал въпроса,но без никакъв ефект.
Докато те /П...........е/, не слезнат на замята,или ние не се качим при тях в небесата,да им издърпаме ушите. Няма да има никакъв ефект!!!
Това е моето скромно мнение по въпроса.Така, че дерзайте :ok:

И привет от Германия.Тук дупки няма. ЗАЩО ЛИ :Dn: !!!

Този пост е редактиран от ALEXONE™: 10 юли 2006 - 21:37

• 0

#17 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 10 юли 2006 - 21:50

Съгласен съм с мнението на всички колеги че трябва да се вземе отношение по въпроса за състоянието на пътищата ни.Радвам се че темата е повдигната в другите кубове и че се радва на всеобщо удобрение.Истина е че може би ако се вземе някакво решение от Управляващите, то ще е временно,но с постоянство от наша страна,можем да постигнем резултат.Нека вече надигнем глас и покажем недоволство...Нека и превъзмогнем песимизма който ни е налегнал.Стремим се към Европа-нека мислим като ТЯХ.Пример-тираджиите в Франция.При най-малкото недоволство блокират цялата си държава а от там това води до сътресения в транспортната система на целия ни континент.А ние с какво сме по-калпави от тях?!Аз лично за мен имам мнението че съм средно интелигентен и честен данъкоплатец,който закупувайки винетки и плащайки данъци искам да получа това което ми се полага.И с това немисля че Германеца е нещо повече от мен и че той има правото в частност да кара Мерцедес по хубави пътища,а аз да бягам от дупки и да скачам в ями с тон и половина кола която би ми се отблагодарила за начина си на живот с нуждата й от постояни смени на елементи по окачването.Нека се замислим върху следото-Българите сме има-няма 5 милиона.А Москва е приблизително с предградията и нерегистрираните граждани около 12-13 милиона.Нас ни управляват Парламент,Президент,Министерски съвет,една камара комисии и достатъчно мудна и крадлива Администрация.А сме само 5 милиона.А Москва се управлява грубо казано от КМЕТ,а е 2-2.5 пъти по-голяма от нас.Докога бе колеги ще ги търпим?!Нека поне от този проблем с дупките да тръгнем.Не е лоша идеята да се организират всичките автоклубове и Прецедателите им да седнат и да измислят как и кога да се направи един общ автопоход около парламент,президентство и министерски съвет.Ако не се постигне нещо,то поне все някъде по някоя западна медия ще има репортаж за голяма колона автомобили със запалени фарове демонстрирайки в България.И като за накрая колеги-нека не съдим онези педали на които сме дали право да ни управляват,защото просто СМЕ им дали право да НЕ ни управляват.

Този пост е редактиран от W123: 10 юли 2006 - 21:53

• 0

#18 MISFIT

MISFIT

Чирак

• Потребители на форума
  • 166 Мнения:

Публикувано 10 юли 2006 - 22:05

1во ми идваше да заплача после исках да счупя нечия глава... Заради една шибана дупка млад човек баща на 2 деца загива.... маика му стара и шибана държава :angry:

Заради тази тема ще си я пусна в подписа и ще я пусна във форума на дата.бг

http://forums.data.b...ic.php?t=872745

Трабант и вартбург Форум И тук.

http://www.dupkite.com/

Целия списък със саитове ми е в подписа.
  • 0
Защото само от Мерцедес могат да ме полазят тръпки по гърба и да ми избият сълзи от кеф....

Публикувано изображение

#19 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 11 юли 2006 - 07:54

И привет от Германия.Тук дупки няма. ЗАЩО ЛИ  :Dn: !!! 

Щото всичките са ТУК :evil:

Да сигурно е така, някой забогатяха от внос на дупки в БГ. :evil:
И си карат служебните Мерцедеси и не им пука нали не плащат те за ремонта им :evil:
А сега по темата.
Забелязъл сам,че темата се повдига и замира, като цумами в басейн. :Dn:
Само се възмущаваме, и нищо не правиме :angry:
  • 0

#20 MISFIT

MISFIT

Чирак

• Потребители на форума
  • 166 Мнения:

Публикувано 11 юли 2006 - 12:56

Само горе ще е. не го възприем как така човек ще умре заради дупка...

Публикувано изображение

Как да помогнем:

Псуването не е решение! Вярно, олеква, но за малко - до следващата дупка. Затова и създадохме този сайт, не само като алтернатива на псуването от безсилие, но и като опит за предприемане на реални стъпки за решаването на проблема, много по-градивни от споменаването на нечия майка.

Проблемът е ясен - пътищата ни от години приличат на сцена от филм за Втората световна война, а загиналите и пострадалите по българските улици, шосета и магистрали отдавна превишават броя от дадените жертви във ВСИЧКИ досегашни войни!

Далече сме от мисълта, че Дупките.ком ще реши проблема. Достатъчно ни е да бъдем поне "първата лястовичка", а ако благодарение на този сайт бъде запълнена дори и само една дупка - съществуването ни не е напразно!

Напук на всички черногледци и циници (най-лесно е да кажеш: "А бе тия за какви се мислят, бе?!" и да продължиш с мрънкането, псуването и неправенето на нищо смислено), ние вярваме, че НЕЩО може да се направи и сме 100% сигурни, че единственият начин да го направим е ЗАЕДНО!

Ако всеки от нас запълни по една мъничка дупка и ако с всеки изминал ден ставаме все повече и повече...дупките рано или късно ще отстъпят пред нашето упорство! (Спокойно, няма да ви караме да излезете на улицата с кофа разтопен асфалт в ръка и БУКВАЛНО да запълвате дупките пред дома си! Макар, че има и хора, които го правят...)

Целта на този сайт е да бие камбаната - да се чуе, че хората в България няма вечно да се примиряват с некадърността и безхаберието на  тези, които уж сами избрахме да ни управляват. Без твоята подкрепа и активно съучастие тази мисия ще си остане порединя "глас в пустиня"!

Как да помогнеш? Начините са много - ще се опитам да ги изброя, но със сигурност има поне още толкова:

- можеш да ни изпратиш снимки на дупките, които са ти "легнали на сърцето" или на щетите, причинени от тях (избери "Добави дупка" от главното меню);

-  можеш да споделиш твоята лична "История с дупка" (избери "Твоята история" от главното меню);

- можеш и да добавиш връзка към полезен сайт по темата;

- можеш да оставиш своя коментар към всяка статия и новина в сайта или да ги коментираш във форума;

- можеш да пратиш линк към Дупките.ком на познатите и приятелите си, за да се включат и те;

- можеш да сложиш наш банер на сайта си;

- можеш да гласуваш за нас в класациите за най-добър сайт, в които участваме;

- ако живееш в чужбина, можеш да ни разкажеш какво е състоянито на пътната мрежа в тази държава и как властите и обикновените хора го подържат и се грижат за него;

И накрая - можеш да измислиш нещо, за което още не сме се сетили!

Сигурен съм в това.

• 0
Защото само от Мерцедес могат да ме полазят тръпки по гърба и да ми избият сълзи от кеф....

Публикувано изображение

#21 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 11 юли 2006 - 13:06

докато на някой политик не му загинат роднитите или той самия от такава катастрофа, НЯМА ДА СЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ!
Може и роман да изпишем, никой няма да си мръдне пръста, заради група българи от разни форуми и да направи нещо. Да не би нещо да се промени като загинаха децата в "Индиго"? Е? Нищо няма да се промени, докато това не го усетят самите политици.
Снощи ми хрумна да пратя някой линк на тази инициатива на някоя медиа, ама нищо няма да стане!

• 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#22 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 11 юли 2006 - 14:31

Колеги каквото предложите аз съм с вас. А пропо мараба вече от БГ! Спомняте ли си протестите във Франция? На финала управляващите клекнаха. МИсля си, че ако всичките клубове и форуми за автомобили се обединим може да направиме чудеса. Надявам се тази тема да не си остане тук само на писмо!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#23 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 11 юли 2006 - 14:36

Колеги каквото предложите аз съм с вас. А пропо мараба вече от БГ! Спомняте ли си протестите във Франция? На финала управляващите клекнаха. МИсля си, че ако всичките клубове и форуми за автомобили се обединим може да направиме чудеса. Надявам се тази тема да не си остане тук само на писмо!

Da във Франция имаше успех, но там стачката беше според мен много, ама МНОГО по-мащабна
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#24 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 11 юли 2006 - 20:45

Чудех се дали да пиша по тая тема,защото :angry: :angry: :angry: :angry: :evil: :evil: :evil: :evil: побеснявам от народното ни безразличие и апатия.Трябват ни не разговори и умувания,анароден съд и КРУМОВИ закони!!!! :angry:
  • 0

#25 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 11 юли 2006 - 21:01

Само си пишем,трябва действие :angry:
  • 0
Публикувано изображение

#26 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 11 юли 2006 - 21:07

"ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ!"както каза Вени за вноса на колите и влизането ни в рая-ЕВРОПА,и заплатите ни,ако не се лъжа за темата-ще минат няколко месеца до година и и и и и.......ЩЕ СВИКНЕМ!!!! :Dn:
  • 0

#27 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 11 юли 2006 - 21:24

"ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ!"както каза Вени за вноса на колите и влизането ни в рая-ЕВРОПА,и заплатите ни,ако не се лъжа за темата-ще минат няколко месеца до година и и и и и.......ЩЕ СВИКНЕМ!!!! :Dn:

Българите сме като хлебарките-адаптираме се към всичко
  • 0
Публикувано изображение

#28 MISFIT

MISFIT

Чирак

• Потребители на форума
  • 166 Мнения:

Публикувано 11 юли 2006 - 23:58

Четох някаде една идея всички организатори (шефове) на клубовете да се съберат един ден и да организират всеки в своя си клуб подписка която да се връчи в парламента със всички членове и техните коли да се изсипят всички членове на клубовете с колите си и прятелите си да викнат да си дадат подписа и да блокираме жълтите павете един ден да няма каде да шават дИпутатите....
  • 0

Публикувано изображение

#29 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 12 юли 2006 - 00:13

Четох някаде една идея всички организатори (шефове) на клубовете да се съберат един ден и да организират всеки в своя си клуб подписка която да се връчи в парламента със всички членове и техните коли да се изсипят всички членове на клубовете с колите си и прятелите си да викнат да си дадат подписа и да блокираме жълтите павете един ден да няма каде да шават дИпутатите....

1996 година 2 :soldier:
викам да пратим тази инициатива на някоя медия, вие какво мислите?
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#30 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 12 юли 2006 - 21:10

В последните седмици наблюдавам усилена работа по ремонта на пътищата в софия. Можем да се организираме като независима комисия и да следим за качеството на ипълнение- мисля че общината предлага тази възможност.
ЗА идеята съм да се направи среща с кмета и да внесем протестна нота за качеството на пътищата, не само настилката а и размерите и организацията на трафика. А също така и предложения за оптимизиране на транспорта.
За това нека всеки да помисли малко за това как да подобри организацията на движението в своя раион и да си запише идеите на един лист. На първата по голяма среща ще се коментират предложенията и ще се коригират до вид, който да бъде отпечатан.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни