моята беше 89 2.0 и си имаше моторче за празен ход.
също съм на мнение че газ-та не скапва мотора и си заслужава в зависимост от това колко караш ... разликата в сумите които ще наливаш няма да е кой знае каква. колата ще се държи добре ако "майстора" ти я сложи и настрои както трябва. моята си я купих с уредба слагана в италия ... нямаше грешка... някой спомена дюзи и такива неща... да това трябва да се "прочиства" редовно... колкото до разхода ... ако искаш да имаш икономична кола купи си фиат пунто 1.1 мотор и ще ти гори малко (може би). не забравяй че си се яхнал на 122 катъра които искат да ядат за да те возят
моята гореше 15-16 газ градско и около 10 извън града но да отбележа че живея в малък град но пък затва я карах повече студена щото като отида от тук до там за 2 мин ... не загрява особенно много
разликата между бензин и газ за мен беше очевадна... звука на колата се променяше доста...на бензин реве като звяр и върви доста повече... на газ 165-170 на бензин по магистралата между карнобат и бургас и напълних километража ...
това бяха хубави времена
сега мерца е намигнал след като се целуна с едно дърво а аз карам една мазда която ми идва да и сипя за 3 лева бензин и да и драсна клечката щото няма нищо здраво по нея
маздата е 1.3 мотор 75коня с газ и гори колкото мерцедеса а на бензин гори 2 пъти повече
сбъркана работа
ако стои повече от 2 часа на студа пали само ако и залея изпарителя с 1 литар топла вода... на бензин пали само да погаля стартера, не дава да врътна ключа, ама тва е ако не е стояла повече от 4 часа изгасена...
вечер я оставям на бензин сутринта ходи я запали ако можеш
аз си обяснявам по следния начин: по някаква причина и необясним за мен начин изпуска газ , сместа се преобогатява и колата се удавя... няма палене
май си го обяснявам с възраста на изпарителя дето сигурно ми е набор но тва е друга тема... дано скоро се кача пак на мерца че ми писна от бараки