Разход на 190 ка бензин 2000см3
Започната от Niki Sugarev, 10 яну 2009 - 18:36:58
29 мнения по тази тема
Публикувано 10 януари 2009 - 18:36
Проблем! Имам 190ка, 2 литров мотор, 122 коня, година 87. Колата харчи адски много - 16,17 на 100 градско! Имал съм и разход 13 и 20. Това не е нормално. Извън градско обаче всичко е наред - 8 на 100, което е прилично с климатика и тн. и съвсем допустимо. Някой би ли ми казал колко е нормалния разход градско? Какво може да не е наред? Първоначално смятах, че е от климатика - като карах лятото в града, но и сега разхода е такъв. Бях на сервиз, където намалиха оборотите на 850, защото казаха, че досега колата била работила на 2500!!! - още една аномалия! Автомобила вече е на 161 000. 5 години е карана много малко от майка ми, тази година обаче и се навъртяха около 6000 и си показа проблемите! Пълна скръб! А най - странното е че е със много дълги скорости, не съм виждал такава 190ка до сега! Абе не знам. Моля за съвети!
Публикувано 10 януари 2009 - 18:48
Сколо 8 извън града
Около 12-16 във града(зависи от положението в града и от метео условията)
На дълга дистанция ли я караш или от вас до ...кафето(просто моторчето трябва да е загляло поне до 60 градуса)
4 Скоростна - дълги скорости - 2ра е до 90-95км.ч , 3та е от 50 до 150 км.ч. а 4та -...... колко може да дигне
Не псувай колицата - просто няма равна на нея (8-9 годинки карах такава и не знаех дори бушоните къде са - само термостатче смених и друго де но то си беше от кофти антифриз)
Поздрави
Около 12-16 във града(зависи от положението в града и от метео условията)
На дълга дистанция ли я караш или от вас до ...кафето(просто моторчето трябва да е загляло поне до 60 градуса)
4 Скоростна - дълги скорости - 2ра е до 90-95км.ч , 3та е от 50 до 150 км.ч. а 4та -...... колко може да дигне
Не псувай колицата - просто няма равна на нея (8-9 годинки карах такава и не знаех дори бушоните къде са - само термостатче смених и друго де но то си беше от кофти антифриз)
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 10 януари 2009 - 18:48
Разход градско,ама къде-в София ли...?!Щото в столицата разхода се мери в мото-часове вече...!
Ще се включат и други,за да кажат,но ако някой има разход на бензинов цедес в София под15-16л.изобщо няма да повярвам! Само да не почнат пак едни спорове,че не ми се мисли...кат се сетя кви миниатюрни(не минимални!)разходи се цитираха преди време направо се чудя как производителя не ги е иззел тези коли, да ги изследва,и изучи като как се постига такава икономия?!
Ще се включат и други,за да кажат,но ако някой има разход на бензинов цедес в София под15-16л.изобщо няма да повярвам! Само да не почнат пак едни спорове,че не ми се мисли...кат се сетя кви миниатюрни(не минимални!)разходи се цитираха преди време направо се чудя как производителя не ги е иззел тези коли, да ги изследва,и изучи като как се постига такава икономия?!
Публикувано 10 януари 2009 - 18:49
Показателния разход ти е извънградско.Там всичко е ОК значи е нормално.
А в града няма кантар колко гори.В Мъндрахулково може да гори и 10/100 а в София 18/100 отделно стила на каране,сега е и студено и ако минаваш по 5 километра сутрин и 5 вечер какво очакваш.
А в града няма кантар колко гори.В Мъндрахулково може да гори и 10/100 а в София 18/100 отделно стила на каране,сега е и студено и ако минаваш по 5 километра сутрин и 5 вечер какво очакваш.
Публикувано 10 януари 2009 - 18:51
харча градско 11литра в нормален град,за София нещата малко са относителни.Три дена бях в София и 211 ми изгори 13литра нафта,така че въобще вече не се учудвам щом става въпрос за Софииско каране.
Публикувано 10 януари 2009 - 18:56
Малко скромничиш, но е ...добре - вероятно си се движил около 11,30 - 14 часахарча градско 11литра в нормален град,за София нещата малко са относителни.Три дена бях в София и 211 ми изгори 13литра нафта,така че въобще вече не се учудвам щом става въпрос за Софииско каране.
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 10 януари 2009 - 19:10
за софия е супер аз дизела немога да сваля под 14-15гр. извьн 8
Публикувано 10 януари 2009 - 20:29
Да в София карам и на всякакви дистанции. Иначе колата е с 5 скоростна кутия... Значи казвате, че е нормален разхода?
Все пак бях длъжен да попитам. Изглежда може би е от карането, въпреки че се опитвам да карам икономично, това по 5 км сутрин и по 5 вечер ми се е случвало не веднъж. Не ми се иска иначе да мъча колицата на газ, защото и е супер мотора и извън градско направо лети, пък и има климатикллл Ако сложа газ ще взема да я убия.
Все пак бях длъжен да попитам. Изглежда може би е от карането, въпреки че се опитвам да карам икономично, това по 5 км сутрин и по 5 вечер ми се е случвало не веднъж. Не ми се иска иначе да мъча колицата на газ, защото и е супер мотора и извън градско направо лети, пък и има климатикллл Ако сложа газ ще взема да я убия.
Публикувано 10 януари 2009 - 20:38
Благодаря много за успокоението! Според вас има ли смисъл да слагам газ?
Публикувано 10 януари 2009 - 20:48
...Според вас има ли смисъл да слагам газ?
Да,не,да,не,даааа,нееее...
Зависи от теб.
Искаш ли да направим едно нещо,доста интересно ще е.
Напиши какво смяташ че ще спечелиш на газ и отдолу какво ще загубиш ако монтираш такава уредба и с общи усилия ще те насочим към отговора до който сам ще достигнеш.
Публикувано 10 януари 2009 - 21:00
Моята е 2.0 1988г. на газ, без климатик. Колата до преди 2 месеца беше карана предимно от баща ми но вече аз се грижа за нея. На бензин не съм я засичал и не мога да ти кажа.
На газ на дълъг път (Добрич - Пловдив) шофирана от баща ми (средна скорост около 100 км/ч, но не повече) с 5 човека и пълен багажник колата даде разход 8.6 л/100км, което според мен е отличен раход предвид теглото на колата от 1640кг.
В града също на газ колата при мен (защото баща ми градско не кара) дава разход 10-11-12 при този разход имам и малко извън градско но повече не ми е давала...а аз си я карам на доста моменти мъжката, на 2-ро до 100 (колата е 4 скорости) ....и други магарии, но като цяло съм спокоен шофиор
На газ на дълъг път (Добрич - Пловдив) шофирана от баща ми (средна скорост около 100 км/ч, но не повече) с 5 човека и пълен багажник колата даде разход 8.6 л/100км, което според мен е отличен раход предвид теглото на колата от 1640кг.
В града също на газ колата при мен (защото баща ми градско не кара) дава разход 10-11-12 при този разход имам и малко извън градско но повече не ми е давала...а аз си я карам на доста моменти мъжката, на 2-ро до 100 (колата е 4 скорости) ....и други магарии, но като цяло съм спокоен шофиор
Mercedes-Benz W201
Публикувано 10 януари 2009 - 21:45
батка не слагаи газ това унищожава мотора нема мотор на 124или на 190 каде на газ да работи как требва. не ти го препорачжам да слагаш
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg
www.mercedes.mobile.bg
Публикувано 10 януари 2009 - 22:47
Според мен,ако беше по-добре колите още от завода щяха да ги правят със газови уредби.Но ето че ги правят на бензин ... все пак няма нищо по-скъпо от евтиния мерцедес! успех!
Публикувано 10 януари 2009 - 23:06
Карането на LPG на тоя мотор си е приключение и не се знае колко е икономията , я по добре инвестирай в : свещи, кабели, палец и капачка и най добре смени ДЮЗИТЕ че си струва и не са скъпи . Тука един колега : Ivan Rashev може да ти разкаже за въстановяването на неговата 190-ка .
The Gods Made Heavy Metal
Публикувано 10 януари 2009 - 23:09
Ако още не си виждал, ела да ти покажа моя, да го видиш как работи на газ- пее мотора.батка не слагаи газ това унищожава мотора нема мотор на 124или на 190 каде на газ да работи как требва. не ти го препорачжам да слагаш
Според мен именно на 124 от завода, до капачката на бензина има място за зареждачка за газ. Фабрично. Още повече има доста производители изкарващи коли на газ и на метан от завода. Мерцедес е един от тях.Според мен,ако беше по-добре колите още от завода щяха да ги правят със газови уредби.Но ето че ги правят на бензин ... все пак няма нищо по-скъпо от евтиния мерцедес! успех!
Mercedes-Benz B170/B200K NGT (W245) automatic
Mercedes-Benz C200K T NGT wagon (S207) automatic
Mercedes-Benz E200K NGT sedan (W211) automatic
ето ти няколко мерцедеса от завода на газ(метан) които са ПО СКЪПИ от бензиновите варианти.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни