Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

честит ви първи сняг(по-сериозен)!:)я,как си вали хубаво.....

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#16 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 22:35

Много е гадно като човек няма закрит гараж и колата седи по улиците или на открит паркинг, снега и леда смесени с сол и пясък преебават всичко което докоснат и почва корозия. Сега ходих да покарам малко и поизчистих колата от леда и снега под чистачките. Даже направих една диагностика да видя дали всичко е наред и имаше само една грешка която беше нещо от сорта че моторчето на чистачките не е в паркинг позиция, изтрих я тази грешка, предполагам е била от това че днес по рано имаше сняг в нишата под чистачките и не успяваха да отидат до най долно положение.

Top, аз да ти кажа какво се случва по чужденеция сиреч Австрия.
Едно приятелче бачкаше преди години чистач зимата. Даваха му джипка и да ходи да чисти обекти, паркинги, тротруари и пред входовете. Та същия пич, се напил за нова година (нормално), да ама не ... към 2 сутринта,нощта звъни служебния телефон .... чакат сняг от Швейцария и да се е мобилизирал до 1 час. Още няма сняг , не е почнало и да вали хората тичат със снегорините (тука вървят с едни камиони все едно ще теглят влакове, толкова големи), хвърлят сол и камани направо улиците са бели!
Защо разказвам това всичкото?
Еми днес ставам сутринта, отидам до колата ... от лявата страна цялата бяла! Не е валяло ... просто хората са хвърляли цяла нощ пясък и сол, а днес цял ден грее слънце.
После що немските коли били раждясали :closed-topic:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#17 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 22:41

Top, аз да ти кажа какво се случва по чужденеция сиреч Австрия.
Едно приятелче бачкаше преди години чистач зимата. Даваха му джипка и да ходи да чисти обекти, паркинги, тротруари и пред входовете. Та същия пич, се напил за нова година (нормално), да ама не ... към 2 сутринта,нощта звъни служебния телефон .... чакат сняг от Швейцария и да се е мобилизирал до 1 час. Още няма сняг , не е почнало и да вали хората тичат със снегорините (тука вървят с едни камиони все едно ще теглят влакове, толкова големи), хвърлят сол и камани направо улиците са бели!
Защо разказвам това всичкото?
Еми днес ставам сутринта, отидам до колата ... от лявата страна цялата бяла! Не е валяло ... просто хората са хвърляли цяла нощ пясък и сол, а днес цял ден грее слънце.
После що немските коли били раждясали :closed-topic:

Но пък зимата никога не ги изненадва :) И съм сигурен че след като почистят и извозят снега при първа възможност почистват улиците от пясъка и солта и не остават целогодишно кални улиците.
  • 0

#18 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 22:55

Ахх да на пролет ходят със същите големи камиони които са преобразувани на огромни прахосмукачки и обират камъчетата
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#19 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 04 януари 2009 - 23:03

айде гевезълъци. падна 10см сняг и неможем да отворим вратата вече... :0
Давайте адресите и идвам, цял ден ринах с Булдозера--търсих най-големите преспи. Няма такъв кеф...
Ходих до Банкя, до Щастливеца, накрая към 21:30 при Вилхем Пик завърших риненето. А излязох да хвърля боклука около 14ч.... :)
Никъде нямаше повече от 25см сняг
направихме 2 клипчета с един приятел

обаче насича клиповете като ги кача! Та кажете с коя програмка да ги конвертирам в друг формат, за да се оправят?

а преди 7-8 години--ехеее, 50см сняг върху колата... паркирах със засилка с поне 30-40-км/ч
  • 0

#20 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 23:19

Даже направих една диагностика да видя дали всичко е наред и имаше само една грешка която беше нещо от сорта че моторчето на чистачките не е в паркинг позиция...

Бах маа му... има ли място без датчик в тия коли?
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#21 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 23:34

Що се отнася до снега в София,то в Сандански е горе долу колкото при вас:
Преди малко снеговалежа спря.

П.П. Хубавото е че до сряда не съм на работа :0_yahoo: .

Прикачени файлове

• 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#22 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 януари 2009 - 09:52

Вчера към 3 слезнах на открития паркинг да си почистя колата, понеже не съм карала в такъв сняг още реших да направя едно кръгче до работата и обратно.Да,ама не можах да я изкарам от паркинга...пак прибягнах до услугите на половинката( а толкова исках сама да се справя :( ).Та покарах малко и се прибрах..тази сутрин движението беше ок. Обаче ми светва за няколко секунди жълтото триъгълниче с удивителна вътре( обикновено като бързам да тръгна при вдигане и спускане на бариерата в работата ми :D ).Та,какво точно означава...аз намерих

6. Warning light – it signals an unidentified problem with your car; it usually requires the car to be serviced.

това,но трябва ли да ме притеснява ..или просто се получава като подам повечко газ движейки се по сняг/лед?
  • 0

#23 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 януари 2009 - 10:04

Вчера към 3 слезнах на открития паркинг да си почистя колата, понеже не съм карала в такъв сняг още реших да направя едно кръгче до работата и обратно.Да,ама не можах да я изкарам от паркинга...пак прибягнах до услугите на половинката( а толкова исках сама да се справя :( ).Та покарах малко и се прибрах..тази сутрин движението беше ок. Обаче ми светва за няколко секунди жълтото триъгълниче с удивителна вътре( обикновено като бързам да тръгна при вдигане и спускане на бариерата в работата ми :D ).Та,какво точно означава...аз намерих това,но трябва ли да ме притеснява ..или просто се получава като подам повечко газ движейки се по сняг/лед?

Означава, че за моменти губиш сцепление с пътната настилка(гумите преплъзват в даден момент)
Не е опасно ,но гледай да не използваш много тази система, защото се натоварват накледките на спирачките

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#24 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 януари 2009 - 10:23

Означава, че за моменти губиш сцепление с пътната настилка(гумите преплъзват в даден момент)
Не е опасно ,но гледай да не използваш много тази система, защото се натоварват накледките на спирачките

Поздрави
:4036:

Т.е. да тръгвам по-плавно и бавно..разбрах... :icon_coolgrin:
Благодаря
  • 0

#25 100yan

100yan

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Мнения:
  • Автомобил:
    С 180, W202, 1994

Публикувано 05 януари 2009 - 14:41

А ми тоз колега в Женева,
как ли си ще си изстърже леда от стъклата? Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

#26 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 януари 2009 - 15:16

Леле колко е красиво...
  • 0

#27 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 05 януари 2009 - 15:22

Много е красиво...особено ако не е твоята кола.....
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#28 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 януари 2009 - 15:27

Е тва баш е ледена приказка :wacko:
  • 0

#29 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 05 януари 2009 - 15:32

А ми тоз колега в Женева,
как ли си ще си изстърже леда от стъклата?

Ами много лесно - напролет :)

А за обстановката у нас - съгласен съм донякъде с Илия - често се драматизира излишно със зимната обстановка. Любима тема е на журналистите, която лично мен започва да ме дразни. Опитвам се да бъда справедлив - нямаме почистването като в Австрия, но пък да чета и слушам как едва ли не е бедствено положението....не съм съгласен. От 7.00 тази сутрин до обяд въртях по улиците на София. Всички главни улици са обработени с луга и сол, което прави настилката с прилично сцепление при внимателно шофиране. Минусът е, че не са почистени със снегорин, което в повечето случаи означава неизползваема крайна дясна лента. Също така е зле в кварталните улички, особено ако има по-сериозен наклон. За мен лично оценката е 4 по шестобалната.
Друг е въпроса, че всичко това ще се политизира, и утре в сутрешния блок /най-вероятно по БТВ/ ще ни забавляват яко - един премиер ще каже, че в столицата положението е близко до извънредното, щото общината и най-вече кмета спят, а един кандидат-премиер ще обяснява, че улиците на София са идеално почистени, защото той лично в 2 сутринта е станал да организира работата :lol:
  • 0

#30 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 януари 2009 - 16:21

Ха, хааааа
Това ме изпълни с надежда
Публикувано изображение

Има участник познал верният отговор и той е...willy555 :icon_coolgrin:
---Напролет---