Този пост е редактиран от hektor: 18 януари 2009 - 14:55
преместена от Общ форум за МБ
хидравлика за комби? 200ТЕ
Започната от alistar, 03 яну 2009 - 16:14:14
22 мнения по тази тема
Публикувано 03 януари 2009 - 16:14
Здравейте. Нов съм във форума,надявам се някой да ми даде съвет. Имам 2 124-ки Единия е 230Е- автоматик- с него нямам абсолютно никакви грижи,но преди 6 месеца си взех и 200ТЕ комбито за служебна кола...Сега,като оставим настрана че климатика е допълнително поставян и не го грее и не охлажда,като на другата ми кола/тия Италианци са големи палачори/ В един сервиз монтьора там ми показа една хиравлика,за която твърди,че е за стаблизация на задния мост при завой/наистина доста добре се държи в завоите/ и казва,че трябва някъде да има кран от който да се регулира височината на задницата. Това ме вълнува- малко нисичка е сега,а се налага да я товаря- занимавам се с реклама и нося табели и инструменти... Не знам дали правилно обясних ,но това ми казаха,това ви пиша
Благодря предварително.
Публикувано 03 януари 2009 - 16:29
Ч.Н.Г.Здравейте. Нов съм във форума,надявам се някой да ми даде съвет. Имам 2 124-ки Единия е 230Е- автоматик- с него нямам абсолютно никакви грижи,но преди 6 месеца си взех и 200ТЕ комбито за служебна кола...Сега,като оставим настрана че климатика е допълнително поставян и не го грее и не охлажда,като на другата ми кола/тия Италианци са големи палачори/ В един сервиз монтьора там ми показа една хиравлика,за която твърди,че е за стаблизация на задния мост при завой/наистина доста добре се държи в завоите/ и казва,че трябва някъде да има кран от който да се регулира височината на задницата. Това ме вълнува- малко нисичка е сега,а се налага да я товаря- занимавам се с реклама и нося табели и инструменти... Не знам дали правилно обясних ,но това ми казаха,това ви пиша
Благодря предварително.
Пусни търсачката има много инфо.
Публикувано 03 януари 2009 - 17:42
ЧНГ на всички във форума, а на теб - добре дошъл тук.
Явно говориш за нивомат - както колегата те съветва пусни търсачката и ще разбереш всичко, което те интересува за нивомата, виж тук
http://www.mbclub.bg...w...&hl=нивомат
и ако има още нещо неясно прочети през търсачката и пак питай.
Успех!
Явно говориш за нивомат - както колегата те съветва пусни търсачката и ще разбереш всичко, което те интересува за нивомата, виж тук
http://www.mbclub.bg...w...&hl=нивомат
и ако има още нещо неясно прочети през търсачката и пак питай.
Успех!
Публикувано 08 януари 2009 - 23:19
има много писано.
ВЕНИ е описал как става регулирането.
НО тази 124Т-модел, неможе да клекне! Нивомата я вдига
ВЕНИ е описал как става регулирането.
НО тази 124Т-модел, неможе да клекне! Нивомата я вдига
Публикувано 14 януари 2009 - 00:21
? а,какво ще стане ако нивомата е постоянно отворен ,няма ли да вози твърдо?
Публикувано 14 януари 2009 - 01:10
какво ще рече "постоянно отворен" ?
Вози твърдо, като се пукнат сверите
Вози твърдо, като се пукнат сверите
Публикувано 17 януари 2009 - 13:33
Имах в предвид нали е някъкъв -кран,разпределител,вентил -та няма ли как по някаква причина ,постоянно
да подава масло от помпата към "амортисьори" и така да са по твърди.Това имах за идея като "постоянно отворен".
Сферите вече ги смених ,не се промени нищо.Проверих и всички -резервоари,брони,втулки и т.н.
да подава масло от помпата към "амортисьори" и така да са по твърди.Това имах за идея като "постоянно отворен".
Сферите вече ги смених ,не се промени нищо.Проверих и всички -резервоари,брони,втулки и т.н.
Публикувано 17 януари 2009 - 15:21
Вени, регулатора е вързан със стабилизиращата щанга, не с купето.
ако регулатора, се повреди и подава непрекъснато маслено налягане към амортисьорите, задницата ще се вдигне доста и колелата няма да имат ход надолу, само нагоре.
ако височината е нормална, пробвай теорията на Вени, откачаш щангичката, вързана към стабилизатора и започваш да си играеш- нагоре надолу, да чекнеш дали вдига и сваля
ако регулатора, се повреди и подава непрекъснато маслено налягане към амортисьорите, задницата ще се вдигне доста и колелата няма да имат ход надолу, само нагоре.
ако височината е нормална, пробвай теорията на Вени, откачаш щангичката, вързана към стабилизатора и започваш да си играеш- нагоре надолу, да чекнеш дали вдига и сваля
Публикувано 17 януари 2009 - 17:05
Бояне,Вени ако е сипал някакво дървено масло след като е сменил сферите и в тези минусови температури е станало на туткал как очаквате да вози?

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 17 януари 2009 - 22:44
Мерси за комлимента ,колега "kombi124d".Все пак е добре да питаш първо какво съм сложил!
На "Вени" /извинявам се,все пак не се познаваме/ ,благодаря за насоката.
Бояне, стабилизиращата щанга е вързана с купето ,така че,Вени е прав.
На "Вени" /извинявам се,все пак не се познаваме/ ,благодаря за насоката.
Бояне, стабилизиращата щанга е вързана с купето ,така че,Вени е прав.
Публикувано 17 януари 2009 - 23:03
щангата е вързана с купето , регулатора също,
а как според теб са свързани двете устройства? с щангичка
не следиш мисълта
а как според теб са свързани двете устройства? с щангичка
не следиш мисълта
Публикувано 18 януари 2009 - 09:58
Майтапа настрана сега виждам ,че съм забравил "образователния" канал.и да не оставиш Каварна без телевизия тая вечер, от мерак за нивомата, ей
Нивомата няма къде да отиде ,ама ме кефи малко да си размърдам първо мозъка!
Публикувано 18 януари 2009 - 15:42
здравей,защо недойдеш другата седмица до Варна на срещата и да видим дали може да измислим нещо.И аз съм с комби и знам че е неприатно като вози твърдо.Ако не си я нправил процедурата с откачане на лостчето и проба на ръка ела малко по-рано и ще го пробваме.Ако се решиш 0896-530-305 Николай.
S 124 200 TE 16
Публикувано 18 януари 2009 - 19:49
Такаааа ,какво установих,нивомата е хванат за купето и получава информация/движение/ от стаб. щанга тя се завърта около оста сиздравей,защо недойдеш другата седмица до Варна на срещата и да видим дали може да измислим нещо.И аз съм с комби и знам че е неприатно като вози твърдо.Ако не си я нправил процедурата с откачане на лостчето и проба на ръка ела малко по-рано и ще го пробваме.Ако се решиш 0896-530-305 Николай.
когато моста /задния/ се движи нагоре надолу /Бояне ,прав сиииии/.
Та, насадих двама в багажника /около 220 кг./ купето висна с 3 /три/ сантиметра -измерено при калника.
И при запален двигател го движехме това лостченце! на ръка.Обаче -"ни дума ,ни вопъл ,ни стон" купето не помръдва.
Лостченцето се върти свободно почти на 360 градуса. Когато е почти вертикално се чува свистене.Само тогава!
Ето Ви материал за разсъждение!
А сега давайте акъл.
P.S Ники, ще се опитам да дойда, само не знам къде и кога?
Ако е удобно да звъннеш 0888 306 811 Митко.
Публикувано 18 януари 2009 - 19:53
Еееее ,то стана като еврейски SMS
-Аз ще звънна!
-Аз ще звънна!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни