Posted 26 January 2009 - 18:21
Моята я взех на малко километри - 46.000 (2001 год е и беше стояла 4 години в едно мазе, дълга история, но километрите са без капка съмнение, за разлика от повечето продаващи се по автокъщите на по 120-150.000) и до сега - 62.000 съм правил следното:
Накладки предни и задни ( казаха ми в Балканстар че предните спирачни апарати се разтропват на тоя модел, моите подрънкваха, но с новите оригинални накладки заспаха. Старите си бяха от завода, както и задните)
Смяна на стоп машинката ( дава фира на модела и се шашка компа, почва да дава грешка в АБС, ЕСП и БАС едновременно, новата машинка е 40 кинта, консуматив казаха че е при петко)
Смяна масла, филтри.
Всички крушки заминаха една по една... Оригиналните бяха Филипс, френски, дадоха фира безславно, явно не им понася стоенето.
Гумени тампони на стабилизиращата щанга и биалетите отзад смених още като я взех - бяха дали фира от стоенето, но в сервиза ме предупредиха, че биелети на този модел се сменят на по 20-30.000, сега пак дрънкат отзад.
Иначе по форума има описани проблеми с рейката(много е скъпа и трудно се ремнотира), автоматичните скорости - за 722.6 кутията може история да се напише там със съответната смяна на масло и филтър на иначе необслужваемата кутия (не съм го правил още), термостата и печката (аз не съм имал подобни проблеми) и други.
Колата е супер, става и за града, но според мен си е перфектна и за дълъг път, не уморява, удоволствие е да я караш, качвам се сутринта и ставам в 8 часа във Виена без никаква умора...
Довър избор.
Е, не съм сядал в Е класа, но и нямах избор като я взимах, просто попаднах на тази и алтернативата беше - тази или нова Тойота, решихме да рискуваме - все пак е стара(на години) и засега не съжалявам.
А иначе за София е за джип, не за лека кола, дори Дачия ще ме боли сърцето да карам по тия ями....
Отделно наркоманчетата - няколко пъти ми насилват емблемата, веднъж пред очите ми бяха тръгнали да свалят лайсната отзад с парктрониците, чета по форума че огледала крадат масово - едното е около 1000 лв в БС. Абе Бенц, поддръжката не е евтина. И не е да не се чупи... Но който реши си надвива на масрафа. Както казват някои - кеф цена няма, въпроса е да решиш дали си струва и да имаш късмет...