Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

сензор за дъжд-как се включва

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#16 night rider

night rider

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 30 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 29 декември 2008 - 15:55

Моята си има заводси сензор за дъжд и е точно зад огледалото(ще го снимам. апък и и пише че има) Но другото от което се опасявам е да не е удряна колата, и стъклото да е сменяно
  • 0

#17 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 29 декември 2008 - 21:06

Моята си има заводси сензор за дъжд и е точно зад огледалото(ще го снимам. апък и и пише че има) Но другото от което се опасявам е да не е удряна колата, и стъклото да е сменяно

Ако е сменяно стъклото и не е сложено същия цвят/Имам предвид нюанс/ трябва да се направи настрика при дилъра.
  • 0

#18 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 07 януари 2009 - 10:49

Всъщност кой е номерът на опцията "rain sensor" че при мен по вин излизат няколко които са неустановени като например 200А и още няколко такива. Моят джам със сигурност не е чупен или сменян, има зад огледалото светодиод около 1 см в диаметър, ама може и да е датчик за светлината да си пали фаровете автоматично, което и прави... Друго не виждам. Иначе номера със забавянето от втора позиция на ключа на интервал при намаляване на скоростта го прави, но това си е нормално, доколкото зная... Както и ако е включен на интервал и отвориш шофьорската врата спира да маха, да не те изпръска - Мерцедес е все пак...
Затова питам за номера на тая опция.
  • 0

#19 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 януари 2009 - 11:23

Всъщност кой е номерът на опцията "rain sensor" че при мен по вин излизат няколко които са неустановени като например 200А и още няколко такива. Моят джам със сигурност не е чупен или сменян, има зад огледалото светодиод около 1 см в диаметър, ама може и да е датчик за светлината да си пали фаровете автоматично, което и прави... Друго не виждам. Иначе номера със забавянето от втора позиция на ключа на интервал при намаляване на скоростта го прави, но това си е нормално, доколкото зная... Както и ако е включен на интервал и отвориш шофьорската врата спира да маха, да не те изпръска - Мерцедес е все пак...
Затова питам за номера на тая опция.

345 RAIN SENSOR е при Е класата W210
  • 0

#20 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 07 януари 2009 - 11:45

Ето какво представлява сензора за дъжд:
http://commons.wikim...-2005-02-24.jpg
Сензорът сам не пуска чистачката/чистачките/ Комбинираният ключ трябва да бъде в позиция I.
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#21 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 януари 2009 - 15:01

Младежи и аз имам прозорче на гърба на огледалото, даже 3 (от които 1-то е за фаровете- само то бачка) другите 2 май са празни така че това че имаш дупка не значи че имаш сензор :cool:
при мен нито излиза по ВИН, нито бачка на 1-ва позиция, но имам много готина екстра като е включена чистачката и като ръгна задна веднага включва и задната чистачка :icon_coolgrin: . Другото стандартно (вече беше писано за него) при позициа 2, като спре колата и автомат минава на периодично чистене (поз.1)
  • 0

#22 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 януари 2009 - 18:52

Ако е сменяно стъклото и не е сложено същия цвят/Имам предвид нюанс/ трябва да се направи настрика при дилъра.

Би ли обяснил малко за тази настройка
Ще ти бъда благодарен

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#23 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 09 януари 2009 - 11:50

Влади - на всички нови коли иматака наречената - настроика.
Далаверата е кат си купиш 1 чаркалак и го монтираш да се иде до дилара стот да ти вземе кинти .
В новото ел блокче се прастат малко команди да може да говори с останалата кола. тва е с по прости думи.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#24 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 януари 2009 - 18:51

Влади - на всички нови коли иматака наречената - настроика.
Далаверата е кат си купиш 1 чаркалак и го монтираш да се иде до дилара стот да ти вземе кинти .
В новото ел блокче се прастат малко команди да може да говори с останалата кола. тва е с по прости думи.

Възможно ли е да се "пренастрои" тая шашма

Поздрваи
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни