сензор за дъжд-как се включва
Започната от night rider, 24 дек 2008 - 15:47:39
23 мнения по тази тема
Публикувано 24 декември 2008 - 15:47
Здравейте.Искам да питам как се включва.аз мога ли да го вкюча сам или трябва да се влиза във компютъра
Публикувано 24 декември 2008 - 18:12
Поставяш лоста за управление на чистачките на първо положение,..затваряш вратата и палиш колата!
Стоиш вътре и звъниш на жена ти да слиза с кофата с вода и,....и я почвате!
Тя да пръска по предното стъкло,...а ти да псуваш отвътре!
Като гледам колата ти от аватаря,..сигурен ли си че имаш сензор за дъжд,....и работил ли ти е некога,....а челнои стъкло да си сменял,...!?
Като гледам колата ти от аватаря,..сигурен ли си че имаш сензор за дъжд,....и работил ли ти е некога,....а челнои стъкло да си сменял,...!?
Публикувано 24 декември 2008 - 18:19
Здравейте.Искам да питам как се включва.аз мога ли да го вкюча сам или трябва да се влиза във компютъра
Колега, ще те светна сега. Брата има такава кола ииии значи той има три режима, като 1-вия е автоматичен, демек според интензивността на дъжда и скоростта с която се движиш се променя честотата на чистене (на старите тази позиция на ключето отговаря на периодичното чистене ). Другите ти два режима са ясни съответно постоянно чистене и бързо постоянно чистене. Ти дефакто нямаш нормален преиодичен режим(чистачките правят по един мах на равни интервали от вереме), който го има при старите коли.
Виж може да има опция някъде из менюто на борд компютъра и да се изключва автоматичния режим и тогава това първо положение на ключето да съответства на обикновен периодичен режим, но за това вече не знам не съм ровил из менютата. Но като цяло на всички мерцедеси с такива сензори до които съм имал досег нещата стоят по гореописания начин.
Публикувано 24 декември 2008 - 18:24
Пууу докато пипмна отговора да изглежда като научна статия, си ме изпреварил със секунди. Но виж ти даде нова насока за размисъл, нали сензорите са монтирани на стъклото и сега като спомена за това дали е подменяно си мисля че може и заради това може да не арбайтват чистачките.Поставяш лоста за управление на чистачките на първо положение,..затваряш вратата и палиш колата!
И приятно изкарване а празника довечера
Публикувано 24 декември 2008 - 19:29
Здравейте колеги. Чета поста на колегата и се сещам че преди 2 дни тук/в Пловдив/ валеше и ми направи впечатление че като увеличих скоростта над 100 км и чистачката от режим на периодично чистене направи 3-4 постоянни маха и после пак премина в периодичен режим.След някой и др километър реших да го пробвам отново и се случи същото.Учудването беше че като намалих скоростта на едно място а дъжда се усили отново направи 3-4 непрестанни маха.Чудя се това проблем ли е или екстра за моята Ц200-95г.
Весели празници на всички !!!
Публикувано 24 декември 2008 - 19:34
Познай дали е екстра,....мойта е десет години по-нова от твойта ,..и такава екстра немам,...а е авангард!
Публикувано 24 декември 2008 - 19:38
И аз това се замислих ама.... докато не ми прави особени проблеми да я считам за екстра а?
Публикувано 24 декември 2008 - 19:38
Колега а случайнои заедно със увеличаването на скоростта да си натиснал и лостчето-като за еднократно измиване?...защото не виждам друга причина за такива 3-4 махаЗдравейте колеги. Чета поста на колегата и се сещам че преди 2 дни тук/в Пловдив/ валеше и ми направи впечатление че като увеличих скоростта над 100 км и чистачката от режим на периодично чистене направи 3-4 постоянни маха и после пак премина в периодичен режим.След някой и др километър реших да го пробвам отново и се случи същото.Учудването беше че като намалих скоростта на едно място а дъжда се усили отново направи 3-4 непрестанни маха.Чудя се това проблем ли е или екстра за моята Ц200-95г.
Ако имате сензор за дъжд-то ти се намира на челното стъкло-горе зад огледалото-от вън би следвало да се види=-изглеждат като малки виолетови светодиодчета=...ако зад огледалото си намяте панел или самото огледало не е от тия дебелите дето са лепнати за стъклото -едва ли имате сензор дъжд
Сензора дъжд работи така-лостчето седи на първа позиция-когато почне да вали-се включва и се усилва ако интензитета на капките се увеличи-ЛИНКС го е казал и обяснил много хубаво-аз само добавям
Весели празници
Публикувано 24 декември 2008 - 19:51
Благодаря за отговора аз също бях учуден от държането на чистачката ми онзи ден най малкото защото друг път не го е правила.А за лостчето...нарочно увеличавах и намалях скоростта 2-3 пъти и винаги се получаваше.
Публикувано 24 декември 2008 - 19:52
И аз това се замислих ама.... докато не ми прави особени проблеми да я считам за екстра а?
Колега не, че искам да ти разваля празниците но това е дефект. В последстиве ще маха без да спре. И да завъртиш лостчето на 0 пак нищо, тя си маха ли маха. Ще спира само тогава когато изключиш колата, или в крайно ляво положение да си сложиш пръста. Един приятел го разглобява (мене ме нямаше в сервиза), и той ми обяснява че имало некфи пластинки дето служели като ограничители и от дългата експлоатация се поизправили и моторчето не знае кога да спре. По закривил ги и за сега работи, ама ми каза че не ми дава никаква гаранция колко време ще е така. Даже наскоро направи два маха единслед друг но повече фасони не е правила. И за да се лекува требе нов механизъм. Нов е към 400 лева, значи ше се търси от морга.
Публикувано 24 декември 2008 - 20:01
Ако имаш сензор ти променя интервала на работа на чистачките,а не ти ги мандахерца по 4-5 пьти и пак до нормално.Моя поне така прави,а и всички които имат изправен сензор.
Имаш ли такьв позиция едно е сьвсем достатьчна.Не ги знам за чий е позиция 2 ми не са сложили бьрзите направо там - ако ти е много зор направо изолираш автоматиката и да маха като луд без да играе сензора.
http://www.ksa-tools...h...av=20&rb=26
Я виж едни списьче с тия които имат,но не сьм сигурен това оригинална част ли е или не.При проверка на ВИН номера не ти ли излиза?
Имаш ли такьв позиция едно е сьвсем достатьчна.Не ги знам за чий е позиция 2 ми не са сложили бьрзите направо там - ако ти е много зор направо изолираш автоматиката и да маха като луд без да играе сензора.
http://www.ksa-tools...h...av=20&rb=26
Я виж едни списьче с тия които имат,но не сьм сигурен това оригинална част ли е или не.При проверка на ВИН номера не ти ли излиза?
.
Публикувано 25 декември 2008 - 16:22
колата 2003г и е със всички екстри въпреки че е елеганс има си сензор.стъклото "уж" не е сменяно.този номер със жената тепърва ще го пробвам.може ли един сайт във който да поверя екстрите благодаря предварително
Публикувано 27 декември 2008 - 14:22
При мене не излиза определено. Най вероятно е проблем но за сега няма да я закачам.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни