Колата е 2.0 механичен инжекцион 91г. Няма газ... и вчера си работеше супер.. просто е необяснимо за мен. Дайте идей какво да предприема.Мерси
Edited by Faca, 29 January 2009 - 21:33 .
преместена от Общ форум за МБ
Posted 22 December 2008 - 12:14
Edited by Faca, 29 January 2009 - 21:33 .
преместена от Общ форум за МБ
Posted 22 December 2008 - 12:37
Posted 22 December 2008 - 12:45
Posted 22 December 2008 - 13:42
Posted 22 December 2008 - 14:22
Posted 22 December 2008 - 14:43
Не мисля,че е нормално колата да работи на 1100 оборота.Когато запаля моята кола,дори и да е студено заковава на 800 оборота.Когато е студен мотора според мен се дозира горивната смес ,а не се вдигат оборотите докато е студена.
Успех!
Posted 22 December 2008 - 16:48

Posted 22 December 2008 - 17:44
Такааммм.. колегата Lusco веднага надуши проблема.
След 1 шише спирт и 20 л. от шел всичко си дойде на мястото. Колата си работи екстра.Само дето ми опъна нервите и се шашнах,че пак нещо се е преебала. Виждал съм и др. път кофти бензин ама явно това е било пълен боклук. Дано поне е бил разреден само с вода,а не с некви други лайна,че тогава незнам. Лукойл и отебах по същата причина сега явно и с омв ще се случи същото.
Колеги,сега обаче имам 2 др.въпроса и ако някой е по-наясно нека ми отговори. Прилагам снимки![]()
ТОВА ТАКА ЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ!? Ако НЕ!?,тогава защо е така!?Може ли това да е причина колата да е "спъната" и без ряз!? Ако и тогава защо ако се промени положението колата започва да не работи добре и да чука като аванс!? Ще ме извините за тъпите въпроси явно но просто не разбирам и се опитвам сам да си отговоря на някои неща или ако не сам то поне чрез васАко в това до известна степен може да се крие проблемчето ми ще съм благодарен на съвет как да постъпя!? Ето и снимка малко по-отблизо!
Posted 22 December 2008 - 23:09
Posted 22 December 2008 - 23:25
Това че не иска да качи обороти ми прилича на заседнала клапа на дебитомера, по-скоро напорния диск, който дозира количеството въздух.За съжаление прибързах да се изкажа неподготвен за предния проблем. Не съм сменил още горивния филтър но ме притеснява,че проблема май не е там. Сега колата пали и работи на празен ход добре,не трака и не тропа.. НО ... няма грам мощност. Немога да кача повече от 2500 об/мин. нито в движение нито на празен ход. Сипвах добавки слагах, още бензин. и т.н. Последната ми надежда е утре филтъра.Но,ако няма подобрение какво да правя!? Като каза за вакумите се сещам следното нещо. По онзи ден ми обираха луфта на секторната кутия,че тропаше неуписуемо. Незнам попринцип какъв е метода,но ние разкачахме почти цялата карантия отгоре.. като вземеш кутията на филтъра отдоло всичко и така докато може да се бръкне да се обере луфта. Въможно ли е нещо от там да се е прецакало после,въпреки че като си взех колата всичко си беше наред.И накрая за делкото. Има ли смисъл да се презацепва и после да се регулират наново всички настройки... обороти горивна смес и т.н? Т,е ще има ли подобрение
И последно извинявайте ако досаждам,но досега така кола не ме е нервирала... все нещо и става и се опитвам да събера колкото се може повече информация и да науча нещо,ако мога сам да си помогна,защото на всякъде по сервизите не обръщат особенно внимание.
Posted 22 December 2008 - 23:35
Posted 22 December 2008 - 23:42
Аз за другата клапа ти говоря, тази на дебитомера, представлява голям ламаринен диск, точно на входа на дебитомера, първото нещо което виждаш като свалиш тенджерата(или само капака и)Честно казано,на това студено време даже грам не пуши и в момента не мирише на бензин. Сутринта миришеше на бензин докато кюфкаше като москвич на газ. Сега ще прегледам по форума какво е писано за дебитомерите,но ако не намеря какото ми трябва все пак къде се намира и как мога що годе да го проверя !? А по тъмно нямаше как да отварям капака на филтъра но виж грам не зацепих,за дросела дали може да се е заклинил нещо. Попринцип ми се е случвало миналата година да ми зацепва педала на газта... така силно се заклинваше тая дроселова клапа. утре и това ще го видя... уффф... няма да се спи тая вечер от яд и мисли
Posted 22 December 2008 - 23:46

Posted 22 December 2008 - 23:48
Aх ти босе, пак ме изпревари
Да не ви се мешам много в темичката ма ако искате това ползвайте за по-нагледно
Posted 22 December 2008 - 23:55
0 members, 1 guests, 0 anonymous users