Здрасти народе
Днес пробвах и друго...Оставих колата да изстине и пак пробвах да разклатя мотора.Резултата беше,че мърдаше съвсем леко-демек в рамките на нормалното.Но след работа я покарах да загрее хубаво,угасих и пробвах същата процедура.Пак на изгасен мотор,еми шава си все едно тия тампони са от локум!Тампоните са гумени,но имат и масло!Според мен,като е студено и маслото в тампоните е стегнало,мотора не мърда,но като ги тресе топъл мотора,маслото им сякаш се сгомнясва!Пак ви казвам,мотора работи добре/според мен/,плавно вдига и сваля обороти,колата върви-огин е и на студено сутрин не тресе -мотора е по-спокоен!
Ще помоля,ако има някой колега от форума,който е от Пловдив с такава 124-ка като моята 2.5 турбо или чист,да се видим утре някъде,за да видя и при него как е на топъл мотор!
Нямам никакво време за сервизи и прибягвам до тях само по спешност!За сега искам да погледна един-два мечока като моя,които са наред с тампоните и да имам някви аргументи за евентуална рекламация на тампоните,щото отговорът на хората от които купих тампоните беше:-"този мотор и без тампони да е ,не трябва на мърда"!Ей такива изказвания най-ги обичам,като онзи прехвален стар майстор на мерцедеси,дето ми слуша мотора как работи 10мин и заключи че ми е за шлайфане кол.вал,нови лагери и нагоре още нещо ако има-"абе за 2бона ще го постегнем"!!Е,отворих мотора и лагерите-мляко-всички са прегледани,бутала,ризи,главата е шест!Мотора мърмори,не пуши,върви с 180 без да имаш чувство че излиташ-просто не се чува,не бучи.....незнам вече