Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мотора тресе и е малко шуменW124 2.5d turbo- автомат

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#16 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 декември 2008 - 18:43

Тресе той,тресе,еле при ускорение тресе и чука.Па ако си напипал кофти тампони и са се скапали всичките,а не само един ше тресе като стой та гледай.

Така,де-и при гасене ще тресе от тампони,и при други режими,както казваш,но на място на празен ход не би правил впечатление.
Ама чакам да видим какво-що,че ми стана интересно,но колко дена вече и не става ясно-човека продължава да си пита,ли пита,да споделя наблюдения...е-виртуално няма да се реши проблема. :nono: ;)
Освен да отпочнем залагания? :tongue:
Аз казвам,че надали е от тампони и залагам 10лв.! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 20 декември 2008 - 18:50

OFF

Почни от пьрвото клипче ако искаш и виж какво правят кофти тампони.На място това.После си представи,че не са сложени като хората или е напипал човека кофти ментета и е махнал леко закьсаните,наковал се е на тия и живее с мисьлта,че има добри тампони и проблема е друг.

Аз не казвам,че е това,а просто пиша в отговор на неговия вьпрос НОРМАЛНО ЛИ Е 4-5 ПРЬСТА................За мен поне 5 прьста не е нормално освен ако не е ЗДРАВКО ЯКОВ ЖЕЛЯЗКОВ от село СТОМАНА с прякор БЕТОНА.................

http://www.youtube.c...r..._type=&aq=f
  • 0
.

#18 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 декември 2008 - 18:55

OFF

Почни от пьрвото клипче ако искаш и виж какво правят кофти тампони.На място това.После си представи,че не са сложени като хората или е напипал човека кофти ментета и е махнал леко закьсаните,наковал се е на тия и живее с мисьлта,че има добри тампони и проблема е друг.

Аз не казвам,че е това,а просто пиша в отговор на неговия вьпрос НОРМАЛНО ЛИ Е 4-5 ПРЬСТА................За мен поне 5 прьста не е нормално освен ако не е ЗДРАВКО ЯКОВ ЖЕЛЯЗКОВ от село СТОМАНА с прякор БЕТОНА.................

http://www.youtube.c...r..._type=&aq=f

123-та я карах 10 години,продадох я преди 2 години и човека си я кара без проблеми,а матората се клатеше яко,като я напънеш настрани на ръка-таман 6-7 см.ход имаше,но никога не е имало дразнещо впечатление от тампоните на мотора.
Да не спорим,ами собственика да каже кога и дали ще я кара на специалист,или ще гадаем само кво-що? :dontknow:
  • 0

#19 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 20 декември 2008 - 21:03

Вибрация, притрисане и шумна работа при този двигател може да е от недобра центровка. В момента не мога да си отворя каталозите но по памет е 15-18 градуса. Имаше разлика в градусите от годините и начина на отбелязване на белезите. Аз карам 2,5д и съм на 18 гр. Правил съм центровка на 2,5тд на 15 гр. и си работи перфектно свали температурата на водата,разхода на нафта и качи мощността - преди това беше към 5 гр. А специално автоматика много ясно си показва когато е сдухал някой от тампоните на двигателя. Провери си първо центровката. Успех! :)
  • 0

#20 www

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    91'w124 2.5td автомат

Публикувано 20 декември 2008 - 21:18

Здрасти народе :) Днес пробвах и друго...Оставих колата да изстине и пак пробвах да разклатя мотора.Резултата беше,че мърдаше съвсем леко-демек в рамките на нормалното.Но след работа я покарах да загрее хубаво,угасих и пробвах същата процедура.Пак на изгасен мотор,еми шава си все едно тия тампони са от локум!Тампоните са гумени,но имат и масло!Според мен,като е студено и маслото в тампоните е стегнало,мотора не мърда,но като ги тресе топъл мотора,маслото им сякаш се сгомнясва!Пак ви казвам,мотора работи добре/според мен/,плавно вдига и сваля обороти,колата върви-огин е и на студено сутрин не тресе -мотора е по-спокоен!

Ще помоля,ако има някой колега от форума,който е от Пловдив с такава 124-ка като моята 2.5 турбо или чист,да се видим утре някъде,за да видя и при него как е на топъл мотор!
Нямам никакво време за сервизи и прибягвам до тях само по спешност!За сега искам да погледна един-два мечока като моя,които са наред с тампоните и да имам някви аргументи за евентуална рекламация на тампоните,щото отговорът на хората от които купих тампоните беше:-"този мотор и без тампони да е ,не трябва на мърда"!Ей такива изказвания най-ги обичам,като онзи прехвален стар майстор на мерцедеси,дето ми слуша мотора как работи 10мин и заключи че ми е за шлайфане кол.вал,нови лагери и нагоре още нещо ако има-"абе за 2бона ще го постегнем"!!Е,отворих мотора и лагерите-мляко-всички са прегледани,бутала,ризи,главата е шест!Мотора мърмори,не пуши,върви с 180 без да имаш чувство че излиташ-просто не се чува,не бучи.....незнам вече :angry:
  • 0

#21 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 20 декември 2008 - 21:31

Утре я сложи настрани наклонена- откъм шофьора да е по-ниско. Запали я и я остави 15-20 сек. на Р да се успокои, после на спирачка вкарай R и виж ще промени ли вибрациите на купето. Ако вкара вибрации - ляв тампон за смяна /обикновено той се скапва пръв/. Успех!
  • 0

#22 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 20 декември 2008 - 23:47

ОФФ от темата

Кьде ги намираш тия "майстори" бе колега?Разгледай кьде и кога се сьбират в Пловдив,пьлни джоба сьс стотинки и оди черпи по бира,все ще има един дизел там да го видиш той как е.
  • 0
.

#23 www

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    91'w124 2.5td автомат

Публикувано 21 декември 2008 - 15:26

Днес се видях с хората от които купих тампоните и им показах,как се мандахерца мотора и,как мърда левия тампон,все едно не е хванат отдолу.Съгласиха се с мен и признаха,че проблема е в тампона,а не в центровки и тн...

Утре ще ми го сменят за тяхна сметка и така.. :)
Ще пиша утре за развитие!
  • 0

#24 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 декември 2008 - 19:12

Плякни една снимка ако можеш
  • 0
.

#25 www

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    91'w124 2.5td автомат

Публикувано 22 декември 2008 - 22:09

И така проблемът е решен!Смениха ми тампоните с нови и всичко заспа!Няма вибрации и бучене при 1500-2000 об.-нагоре става оса!
Благодаря за вниманието колеги :4036:
  • 0

#26 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 22 декември 2008 - 22:28

И така проблемът е решен!Смениха ми тампоните с нови и всичко заспа!Няма вибрации и бучене при 1500-2000 об.-нагоре става оса!
Благодаря за вниманието колеги :4036:

Брех-Боса спечели,май 10 лева...как ли да му ги дам....?Мъка...! :angry2:
Добре,че си решил проблема,и че написа тук какъв е бил-така е редно да се направи.
  • 0

#27 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:33

Брех-Боса спечели,май 10 лева...как ли да му ги дам....?Мъка...! :angry2:
Добре,че си решил проблема,и че написа тук какъв е бил-така е редно да се направи.

За 10 кинта прьста не си мьрдам аз,много сьм ларж.Виж за тоя дето духа мога и да свьрша неква работа. :icon_coolgrin:

И явно ментета има из пазара,Лемфьордерски ментета.Или куци майстори ма тва не е новина
  • 0
.

#28 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:36

Аз казвам,че надали е от тампони и залагам 10лв.! ;)

Бе я да видим като залагаш дали си дьржиш на думата.Тия заложените ако искаш ги дай там на някой да ги вложи за развитието на Форума :beer:
  • 0
.

#29 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 22 декември 2008 - 22:38

За 10 кинта прьста не си мьрдам аз,много сьм ларж.Виж за тоя дето духа мога и да свьрша неква работа. :icon_coolgrin:

И явно ментета има из пазара,Лемфьордерски ментета.Или куци майстори ма тва не е новина

Уффффф-олекна ми...! :tongue:
Един пич даде много ценно инфо за Лемфьордер-оригинала има сова в триъгълничето,а ментето-главна буква"L"!
  • 0

#30 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 22 декември 2008 - 22:40

Бе я да видим като залагаш дали си дьржиш на думата.Тия заложените ако искаш ги дай там на някой да ги вложи за развитието на Форума :beer:

Ок-да се каже само за какво развитие иде реч,давай си съгласието и тва е!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни