А,я кажи давал ли си помпата за ремонт,за проверка на дебита на всеки цилиндър,правена ли е проверка на разпръсквачите при какво налягане отварят?Може и да не си разбрал,а този,който е правил ремонта да е проявил инициатива,което не е излишно-стига да се направи,както трябва!Освен центровката и гореспоменатото от мен мисля,че остава само след ремонта да се е получила разлика в налягането на различните цилиндри!Аз го ядох този х.й след основен ремонт на 123-та!

Къв беше проблема-преди осн.ремонт мотора работеше съвсем равномерно,но пушеше неистово и на +5С нямаше палене(17атм.налягане в цилиндрите!),а след осн.ремонт-тресе,та се къса!Но на -20С пали от раз!А,де...?След година ходене по"майстори"от цялата страна се оказа,че дебита на помпата за отделните цилиндри е съобразен и коригиран според налягането в съотв.цилиндър,и след ремонта(който беше перфектен)при изравнено налягане започна едно тресене...!Майстора,който прави ремонта ме предупреди изрично,че е задължително да се провери помпата,а той нямаше стенд...Добре,че беше Иван от гара Яна-шапка му свалям!След кви ли не измислени "майстори",сваляне на помпата,обикаляне из цялата страна само той свърши перфектно(и не скъпо)работата!
Дали някой клапан не е размърдан след ремонта и оттам да е паднало налягането в някой цилиндър?На твое място започвам със замерване на налягането на всеки цилиндър.