Какво означава емблемата на Мерцедес
Започната от mchochone, 03 дек 2008 - 07:18:04
20 мнения по тази тема
Публикувано 03 декември 2008 - 07:18
Какво означава емблемата на Мерцедес
--------------------------------------------------------------------------------
През 1886 година Карл Бенц построил първия в света автомобил с бензинов двигател. Автомобилът бил триколесен. В същата година Готлиб Даймлер създал автомобил на четири колела. След смъртта на Даймлер през 1900 г., неговата компания преминала в ръцете на неговите двама сина.
--------------------------------------------------------------------------------
Търсейки емблема, която да привлича вниманието, братята си спомнят за едно пощенска картичка, която баща им изпратил до майка им и на нея той бил нарисувал звездата, която се надявал да види над завода "Даймлер" като звезда, носеща победа.
През 1909 година като търговска марка били регистрирани две изображения на звезда с три и четири лъча, но започнали да използват трилъчевата, чиито три лъча трябвало да символизират превъзходството на компанията в три среди - на земята, във водата и във въздуха.
Преди сто години, в началото на ХХ век първият амтомобил Mercedes бил купен от Емил Еллинек, бизнесмен, по това време австро-унгарски консул в Ница. Този ентусиазиран автолюбител купил своя първи автомобил от Даймлер през 1897 година. С него той участвал в различни състезания и през април 1900 година поръчал на главния инженер Вилхелм Майбах да направи автомобил, който да е по-лек, с по-безопасна конструкция и по-бърз. Още тогава помолил ръководството на "Даймлер" новата кола да носи името на неговата десетгодишна дъщеря Мерседес. Скоро след това договаря правото да продава новата кола на "Даймлер" в Австрия и Франция под името Мерцедес, т.е. станал нейният първи дилър. Наименованието станало толкова популярно, че компанията започнала да го присвоява и на всички следващи модели, а Еллинек толкова много харесвал своя псевдоним, че през 1903 година официално приема фамилията Еллинек-Мерседес.
Компанията на Бенц използвала като символ волан. Този знак бил регистриран през 1903 година като търговска марка. През 1909 година символът бил сменен с лавров венец.
След сливането на двете компании през 1926 година техните емблеми (трилъчевата звезда и лавровия венец) били обединени, като символ на сливането.
В съвременния си вид емблемата на компанията (трилъчева звезда в кръг) се използва от 1937 година.
Днес по пътищата в целия свят пътуват повече от 10 милиона автомобили с марката Мерцедес. Техните собственици са хора, които не само искат да пътуват, но виждат в своя автомобил въплъщението на легендата Мерцедес.
През 1886 година Карл Бенц построил първия в света автомобил с бензинов двигател. Автомобилът бил триколесен. В същата година Готлиб Даймлер създал автомобил на четири колела. След смъртта на Даймлер през 1900 г., неговата компания преминала в ръцете на неговите двама сина.
Търсейки емблема, която да привлича вниманието, братята си спомнят за едно пощенска картичка, която баща им изпратил до майка им и на нея той бил нарисувал звездата, която се надявал да види над завода "Даймлер" като звезда, носеща победа.
През 1909 година като търговска марка били регистрирани две изображения на звезда с три и четири лъча, но започнали да използват трилъчевата, чиито три лъча трябвало да символизират превъзходството на компанията в три среди - на земята, във водата и във въздуха.
Преди сто години, в началото на ХХ век първият амтомобил Mercedes бил купен от Емил Еллинек, бизнесмен, по това време австро-унгарски консул в Ница. Този ентусиазиран автолюбител купил своя първи автомобил от Даймлер през 1897 година. С него той участвал в различни състезания и през април 1900 година поръчал на главния инженер Вилхелм Майбах да направи автомобил, който да е по-лек, с по-безопасна конструкция и по-бърз. Още тогава помолил ръководството на "Даймлер" новата кола да носи името на неговата десетгодишна дъщеря Мерседес. Скоро след това договаря правото да продава новата кола на "Даймлер" в Австрия и Франция под името Мерцедес, т.е. станал нейният първи дилър. Наименованието станало толкова популярно, че компанията започнала да го присвоява и на всички следващи модели, а Еллинек толкова много харесвал своя псевдоним, че през 1903 година официално приема фамилията Еллинек-Мерседес.
Компанията на Бенц използвала като символ волан. Този знак бил регистриран през 1903 година като търговска марка. През 1909 година символът бил сменен с лавров венец.
След сливането на двете компании през 1926 година техните емблеми (трилъчевата звезда и лавровия венец) били обединени, като символ на сливането.
В съвременния си вид емблемата на компанията (трилъчева звезда в кръг) се използва от 1937 година.
Днес по пътищата в целия свят пътуват повече от 10 милиона автомобили с марката Мерцедес. Техните собственици са хора, които не само искат да пътуват, но виждат в своя автомобил въплъщението на легендата Мерцедес.
Мерцедес-ът е стил на живот, в който няма заплаха и агресия. "Не ходи накъдето те води пътя. Вместо това тръгни натам, където няма пътища и ги прокарай!"
Публикувано 03 декември 2008 - 07:44
Браво. Добро начало за деня.
Публикувано 03 декември 2008 - 08:10
ДА И АЗ МИСЛЯ ТАКА!!!!

Мерцедес-ът е стил на живот, в който няма заплаха и агресия. "Не ходи накъдето те води пътя. Вместо това тръгни натам, където няма пътища и ги прокарай!"
Публикувано 03 декември 2008 - 08:34

брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 03 декември 2008 - 08:47
Позитивно и приятно начало!

Публикувано 03 декември 2008 - 09:50
Мноко приятно четиво, много интересно

Публикувано 03 декември 2008 - 10:07
Е да добавим тогава и фактът, че от известно време насам (не знам точната дата, но е от 2007 или от 2008 година) фирмата смени логото си от обемно изображение на двумерно изображение. На картинката отдолу може да се види старото и новото лого на Мерцедес-Бенц. Отляво е старото (със сенки и отблясъци, които създават обемното усещане), което е добре познато, а отдясно е новото лого, което е по-стилизирано - трилъчка в кръг, без сенки и отблясъци. Ако обърнете внимание на печатните реклами, брошури и т.н, както и на сайтовете на Мерцедес-Бенц, ще видите, че логото навсякъде е по новия тертип.

Да попитам нещо - откъде е взет този материал (текст)? Можем ли да го използваме на сайта или е копиран от друг сайт и могат да ни санкционират, че ползваме чужди материали? Ако е превод - пак добре, ама ако е копирано 1:1 от друг сайт... малко кофти.

Да попитам нещо - откъде е взет този материал (текст)? Можем ли да го използваме на сайта или е копиран от друг сайт и могат да ни санкционират, че ползваме чужди материали? Ако е превод - пак добре, ама ако е копирано 1:1 от друг сайт... малко кофти.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 03 декември 2008 - 10:10

Конските сили продават колата, а нютон-метрите я движат!
Публикувано 03 декември 2008 - 10:26
Да, и на мен. Само да доуточня, че това превъзходство в три среди показма, че филмата е произвеждала автомобилни, самолетни и корабни двигатели. За подводници нямам данни!
Стана ми приятно и си погледнах през джама черния мечок.

Публикувано 03 декември 2008 - 10:42
някой нашенец го е взел от Норвежки саит,аз го видях и го взех.Едва ли съм направил нещо лошо,а и е добро четиво....Е да добавим тогава и фактът, че от известно време насам (не знам точната дата, но е от 2007 или от 2008 година) фирмата смени логото си от обемно изображение на двумерно изображение. На картинката отдолу може да се види старото и новото лого на Мерцедес-Бенц. Отляво е старото (със сенки и отблясъци, които създават обемното усещане), което е добре познато, а отдясно е новото лого, което е по-стилизирано - трилъчка в кръг, без сенки и отблясъци. Ако обърнете внимание на печатните реклами, брошури и т.н, както и на сайтовете на Мерцедес-Бенц, ще видите, че логото навсякъде е по новия тертип.

Публикувано 03 декември 2008 - 10:53
НЕ казвам, че си направил лошо, ама дали можем да го сложим на сайта без да направим нещо лошо...някой нашенец го е взел от Норвежки саит,аз го видях и го взех.Едва ли съм направил нещо лошо,а и е добро четиво....
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 03 декември 2008 - 12:56
НЯМА ПРОБЛЕМ ПРИЯТЕЛ,ДАЖЕ МИСЛА СКОРО ДА ПУСНА ЕДНИ ЛИНКОВЕ НА НОРВЕЖКИ ФЕН САЙТОВЕ В КОИТО ИМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ НЕЩА.....НО ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ....НЕ казвам, че си направил лошо, ама дали можем да го сложим на сайта без да направим нещо лошо...

Публикувано 03 декември 2008 - 15:32
Браво това си е като мехлем за душата.

Публикувано 03 декември 2008 - 17:26
В такъв случай няма да ни санкционират. Най-лошото което може да се случи е Гугъл да сметне че копираме от друг сайт и да не излиза тази статия, но това не е толкова важно - ще го излъжем.
Колега - ако можеш да превеждаш от Норвежки супер. Ако не - поне ми кажи (дай ) този сайт. Аз долу-горе се оправям с този език
Колега - ако можеш да превеждаш от Норвежки супер. Ако не - поне ми кажи (дай ) този сайт. Аз долу-горе се оправям с този език
Публикувано 03 декември 2008 - 22:03
По повод на картичката - страхотно филмче именно за нея - вижте го, който не го е виждал
Невероятно е

http://www.youtube.c...feature=related
Кара те да почувстваш със сърцето си какво е Мерцедес

Die Mercedes-Benz S-Klasse, fruher vie heute - ein Auto der Superlative!

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Няма МЕРЦЕДЕС лош.
Бенца си е БЕНЦ велик. Има магия в тази марка - знай го това
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни