Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Какво означава емблемата на Мерцедес

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 mchochone

mchochone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Град:Bulgaria/Norwey

Публикувано 03 декември 2008 - 07:18

Какво означава емблемата на Мерцедес

--------------------------------------------------------------------------------
През 1886 година Карл Бенц построил първия в света автомобил с бензинов двигател. Автомобилът бил триколесен. В същата година Готлиб Даймлер създал автомобил на четири колела. След смъртта на Даймлер през 1900 г., неговата компания преминала в ръцете на неговите двама сина.
--------------------------------------------------------------------------------
Търсейки емблема, която да привлича вниманието, братята си спомнят за едно пощенска картичка, която баща им изпратил до майка им и на нея той бил нарисувал звездата, която се надявал да види над завода "Даймлер" като звезда, носеща победа.
През 1909 година като търговска марка били регистрирани две изображения на звезда с три и четири лъча, но започнали да използват трилъчевата, чиито три лъча трябвало да символизират превъзходството на компанията в три среди - на земята, във водата и във въздуха.

Преди сто години, в началото на ХХ век първият амтомобил Mercedes бил купен от Емил Еллинек, бизнесмен, по това време австро-унгарски консул в Ница. Този ентусиазиран автолюбител купил своя първи автомобил от Даймлер през 1897 година. С него той участвал в различни състезания и през април 1900 година поръчал на главния инженер Вилхелм Майбах да направи автомобил, който да е по-лек, с по-безопасна конструкция и по-бърз. Още тогава помолил ръководството на "Даймлер" новата кола да носи името на неговата десетгодишна дъщеря Мерседес. Скоро след това договаря правото да продава новата кола на "Даймлер" в Австрия и Франция под името Мерцедес, т.е. станал нейният първи дилър. Наименованието станало толкова популярно, че компанията започнала да го присвоява и на всички следващи модели, а Еллинек толкова много харесвал своя псевдоним, че през 1903 година официално приема фамилията Еллинек-Мерседес.

Компанията на Бенц използвала като символ волан. Този знак бил регистриран през 1903 година като търговска марка. През 1909 година символът бил сменен с лавров венец.
След сливането на двете компании през 1926 година техните емблеми (трилъчевата звезда и лавровия венец) били обединени, като символ на сливането.

В съвременния си вид емблемата на компанията (трилъчева звезда в кръг) се използва от 1937 година.

Днес по пътищата в целия свят пътуват повече от 10 милиона автомобили с марката Мерцедес. Техните собственици са хора, които не само искат да пътуват, но виждат в своя автомобил въплъщението на легендата Мерцедес.
  • 1
Мерцедес-ът е стил на живот, в който няма заплаха и агресия. "Не ходи накъдето те води пътя. Вместо това тръгни натам, където няма пътища и ги прокарай!"

#2 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 03 декември 2008 - 07:44

Браво. Добро начало за деня.
  • 0

#3 mchochone

mchochone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 03 декември 2008 - 08:10

ДА И АЗ МИСЛЯ ТАКА!!!! :allhail:
  • 0
Мерцедес-ът е стил на живот, в който няма заплаха и агресия. "Не ходи накъдето те води пътя. Вместо това тръгни натам, където няма пътища и ги прокарай!"

#4 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 03 декември 2008 - 08:34

:allhail:
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#5 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 03 декември 2008 - 08:47

Позитивно и приятно начало!
:icon_welldone:
  • 0

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 декември 2008 - 09:50

Мноко приятно четиво, много интересно ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2008 - 10:07

Е да добавим тогава и фактът, че от известно време насам (не знам точната дата, но е от 2007 или от 2008 година) фирмата смени логото си от обемно изображение на двумерно изображение. На картинката отдолу може да се види старото и новото лого на Мерцедес-Бенц. Отляво е старото (със сенки и отблясъци, които създават обемното усещане), което е добре познато, а отдясно е новото лого, което е по-стилизирано - трилъчка в кръг, без сенки и отблясъци. Ако обърнете внимание на печатните реклами, брошури и т.н, както и на сайтовете на Мерцедес-Бенц, ще видите, че логото навсякъде е по новия тертип.

Публикувано изображение

Да попитам нещо - откъде е взет този материал (текст)? Можем ли да го използваме на сайта или е копиран от друг сайт и могат да ни санкционират, че ползваме чужди материали? Ако е превод - пак добре, ама ако е копирано 1:1 от друг сайт... малко кофти.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8 svety

svety

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200 Е - 16

Публикувано 03 декември 2008 - 10:10

:allhail: Стана ми приятно и си погледнах през джама черния мечок.
  • 0
Конските сили продават колата, а нютон-метрите я движат!

#9 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2008 - 10:26

:allhail: Стана ми приятно и си погледнах през джама черния мечок.

Да, и на мен. Само да доуточня, че това превъзходство в три среди показма, че филмата е произвеждала автомобилни, самолетни и корабни двигатели. За подводници нямам данни! :)
  • 0

#10 mchochone

mchochone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 03 декември 2008 - 10:42

Е да добавим тогава и фактът, че от известно време насам (не знам точната дата, но е от 2007 или от 2008 година) фирмата смени логото си от обемно изображение на двумерно изображение. На картинката отдолу може да се види старото и новото лого на Мерцедес-Бенц. Отляво е старото (със сенки и отблясъци, които създават обемното усещане), което е добре познато, а отдясно е новото лого, което е по-стилизирано - трилъчка в кръг, без сенки и отблясъци. Ако обърнете внимание на печатните реклами, брошури и т.н, както и на сайтовете на Мерцедес-Бенц, ще видите, че логото навсякъде е по новия тертип.

Публикувано изображение

Да попитам нещо - откъде е взет този материал (текст)? Можем ли да го използваме на сайта или е копиран от друг сайт и могат да ни санкционират, че ползваме чужди материали? Ако е превод - пак добре, ама ако е копирано 1:1 от друг сайт... малко кофти.

някой нашенец го е взел от Норвежки саит,аз го видях и го взех.Едва ли съм направил нещо лошо,а и е добро четиво.... :icon_welldone:
  • 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2008 - 10:53

някой нашенец го е взел от Норвежки саит,аз го видях и го взех.Едва ли съм направил нещо лошо,а и е добро четиво.... :icon_welldone:

НЕ казвам, че си направил лошо, ама дали можем да го сложим на сайта без да направим нещо лошо...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#12 mchochone

mchochone

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 03 декември 2008 - 12:56

НЕ казвам, че си направил лошо, ама дали можем да го сложим на сайта без да направим нещо лошо...

НЯМА ПРОБЛЕМ ПРИЯТЕЛ,ДАЖЕ МИСЛА СКОРО ДА ПУСНА ЕДНИ ЛИНКОВЕ НА НОРВЕЖКИ ФЕН САЙТОВЕ В КОИТО ИМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ НЕЩА.....НО ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ.... :blink:
  • 0

#13 stunnyss

stunnyss

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 32 Мнения:
  • Автомобил:
    W123 230T
    W124 300ТД

Публикувано 03 декември 2008 - 15:32

Браво това си е като мехлем за душата. :allhail:
  • 0

#14 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 03 декември 2008 - 17:26

В такъв случай няма да ни санкционират. Най-лошото което може да се случи е Гугъл да сметне че копираме от друг сайт и да не излиза тази статия, но това не е толкова важно - ще го излъжем.

Колега - ако можеш да превеждаш от Норвежки супер. Ако не - поне ми кажи (дай ) този сайт. Аз долу-горе се оправям с този език
  • 0

#15 petertyp44

petertyp44

Напреднал

• Потребители на форума
  • 356 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W126 260SE 1987

Публикувано 03 декември 2008 - 22:03

Търсейки емблема, която да привлича вниманието, братята си спомнят за едно пощенска картичка, която баща им изпратил до майка им и на нея той бил нарисувал звездата, която се надявал да види над завода "Даймлер" като звезда, носеща победа.

По повод на картичката - страхотно филмче именно за нея - вижте го, който не го е виждал :flagMB new:
Невероятно е :allhail:

http://www.youtube.c...feature=related

:flagMB new:

Кара те да почувстваш със сърцето си какво е Мерцедес :tongue:
  • 0
Die Mercedes-Benz S-Klasse, fruher vie heute - ein Auto der Superlative!
Публикувано изображение
Uploaded with ImageShack.us

Няма МЕРЦЕДЕС лош.
Бенца си е БЕНЦ велик. Има магия в тази марка - знай го това

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни