Пак за автомата, тропа при смяна на предавкиW124 250Dt
Започната от anarchymisc, 25 ное 2008 - 20:11:02
23 мнения по тази тема
Публикувано 25 ноември 2008 - 20:11
Здравейте,
колата взе да не слуша. При смяна на предавките клопа лошо, изчетох всичко, изписано по темата, ама си мисля, че не съм само за настройка. Странното е, че от време на време се оправя, после след ден-два пак старата песен на нов глас. Да се извиня, че съм напълно бос технически, та ще говоря с думи прости.. Имам омаслено петно на едно нещо, което е закачено на двигателя и предполагам, че отговаря за вакуумните системи - намира се под палеца, който спира мотора и в него влиза черен маркуч с Г образен накрайник (около този накрайник ми е масленото петно). Въпросът ми е има ли вероятност там да е причината, ако да откъде да си го набавя и мога ли да си го сменя сам? Благодаря предварително.
ПП. Карах я до сервиза за автоматици в Лозенец (Хладилника) ама пущината спря да рита на километър от сервиза и майсторът не намери проблема.
колата взе да не слуша. При смяна на предавките клопа лошо, изчетох всичко, изписано по темата, ама си мисля, че не съм само за настройка. Странното е, че от време на време се оправя, после след ден-два пак старата песен на нов глас. Да се извиня, че съм напълно бос технически, та ще говоря с думи прости.. Имам омаслено петно на едно нещо, което е закачено на двигателя и предполагам, че отговаря за вакуумните системи - намира се под палеца, който спира мотора и в него влиза черен маркуч с Г образен накрайник (около този накрайник ми е масленото петно). Въпросът ми е има ли вероятност там да е причината, ако да откъде да си го набавя и мога ли да си го сменя сам? Благодаря предварително.
ПП. Карах я до сервиза за автоматици в Лозенец (Хладилника) ама пущината спря да рита на километър от сервиза и майсторът не намери проблема.
Публикувано 25 ноември 2008 - 21:19
а да си забелязал като е студена да рита по-малко
и м/у кой скорости рита или на всичките
и м/у кой скорости рита или на всичките
Публикувано 25 ноември 2008 - 21:40
спукана ти е една мембранка отлявата страна на скоростите.
тя е за настройка на мекотата на включване.
сега мотора засмуква масло през черното маркуче.
извади маркучето и виж дали е омаслено вътре, за да не се окаже че от другаде е омаслено
тя е за настройка на мекотата на включване.
сега мотора засмуква масло през черното маркуче.
извади маркучето и виж дали е омаслено вътре, за да не се окаже че от другаде е омаслено
Публикувано 25 ноември 2008 - 21:58
Модель 250 D TURBO
Номер шасси 1241281B785521
Номер двигателя 602962 12 014483
Номер трансмиссии 722418 03 212243
А тази мембранка мога ли да си я набавя от някъде и да си я сменя сам? Това, което ме учудва е, че от време на време се оправя. Рита и студена, и топла, на всички предавки, и като спирам усещам как ги изрежда, но по-леко. Майсторът каза, че правели проблеми с вакуумчетата дузелите ама не се оправяли от самосебе си и ме гледаше все едно съм си изфантазирал.. Нищо не е пипал. Утре ще се опитам да снимам петното.
Номер шасси 1241281B785521
Номер двигателя 602962 12 014483
Номер трансмиссии 722418 03 212243
А тази мембранка мога ли да си я набавя от някъде и да си я сменя сам? Това, което ме учудва е, че от време на време се оправя. Рита и студена, и топла, на всички предавки, и като спирам усещам как ги изрежда, но по-леко. Майсторът каза, че правели проблеми с вакуумчетата дузелите ама не се оправяли от самосебе си и ме гледаше все едно съм си изфантазирал.. Нищо не е пипал. Утре ще се опитам да снимам петното.
Публикувано 26 ноември 2008 - 00:14
можеш да си я купиш нова. но първо трябва да си сигурен че е това. да не се окаже че маркучето е спукано някъде, пък ти олял с мало от друго място
по точно е пластмасова тръбичка. гумени са маркучетата само в краищата.
ако вътре има масло е за смяна, ако няма, пиши и ще ти дам други напътствия
по точно е пластмасова тръбичка. гумени са маркучетата само в краищата.
ако вътре има масло е за смяна, ако няма, пиши и ще ти дам други напътствия
Публикувано 26 ноември 2008 - 10:38
Това са снимките на петното. Значи стува ми се хлабава връзката между тръбичката и металното тяло, от там ли трябва да го извадя това маркуче, за да проверя за омасляване?
Публикувано 26 ноември 2008 - 11:21
да бе пич, действай смело. нищо няма да стане....
даже покарай 5километра преди това, да засмуче хубаво.
слизаш, ГАСИШ КОЛАТА С ПАЛЧЕТО и вадиш моментално маркуча, и виж дали има масло.
сигурен си че тази тръбичка утива към автомата нали? понеже не съм наясно на дизеларката откъде излиза маркуча
даже покарай 5километра преди това, да засмуче хубаво.
слизаш, ГАСИШ КОЛАТА С ПАЛЧЕТО и вадиш моментално маркуча, и виж дали има масло.
сигурен си че тази тръбичка утива към автомата нали? понеже не съм наясно на дизеларката откъде излиза маркуча
Публикувано 26 ноември 2008 - 14:15
Колега, няма масло в този маркуч, изглежда идва от металната кутия.
Публикувано 28 ноември 2008 - 16:52
Аз имах такъв проблем като превключваше направо с як удар и се порових под капака и открих че ми смуче въздух вакума ит някакъв клапан за еко си нещо и го изолирах, виж дали ти прави вакум системата ако не тарси откаде испуска или виж помпата дали смуче, за целта откачаш орабичката от маркуча когато е запалена и си слагаш праста, усеща се веднага ако има вакум успех.
Публикувано 28 ноември 2008 - 20:36
то вакуум може да има, въпроса е дали е точната стойност.
ако някъде има малка цепка, ще ти прави точно такъв проблем, ще рита, но леко.
рита яко, когато няпълно няма вакуум
Публикувано 04 декември 2008 - 07:04
то вакуум може да има, въпроса е дали е точната стойност.
Проблемът изглежда решен - Оказаха се две полу-разпаднати маркучета за ваккум - едното от вакуумната помпа (зад пистовия ремък, около 10 см) и второто точно над него, около 3-4см. При първа възможност ще пусна снимки. Благодаря на отзовалите се.
ПП.: В неделя забелязах, че парното не духа, а копчето за рециркулация на въздуха мига. Приборите за парно/клима не работеха. При "рестартиране" на мотора се оправи. Четейки из интернет попаднах на инфо, че това се случва при изтичане на вакуум, та започнах да сменям от помпата нататък.
Публикувано 21 декември 2008 - 10:31
Колеги, помагайте. Силно се надявах нещата да са ОК ама се почна пак старата песен, тропа почти постоянно, на всички предавки, при всякаква газ и независимо студен или топъл мотор. Омасляването се появи пак. Ако не може да се определи така по описание, дайте идея къде им разбират на АТ на Мерцедес да я карам, че направо ме побърка тази кола вече.
Публикувано 21 декември 2008 - 10:37
Под колата от лявата страна на скоростната кутия,леко кьм предния и край ще видиш бял палец.Това регулира колко меко да включват скоростите,мьрда вакума 0.5 ако не се льжа.Като почне да рита залегни и врьтни в крайно долно положение и виж дали пак рита.
.
Публикувано 21 декември 2008 - 17:00
Bose, може да не е бял.. и надали е баш палец. при 5 ск. кутии е такъв.
при 4 скоростните кутии е вакуумна мембранка с гумена шапка. и в нея влиза маркучето за вакуум. нали за нея говориш.
маха се шапката, издърпва се един Т-образен щифт и се върти на по 90градуса, ама накъде беше за омекотяване--не помня. W123 май го помни.
според мен, пак трябва да се прегледа вакуумната система, преди да се стигне до регулатора
при 4 скоростните кутии е вакуумна мембранка с гумена шапка. и в нея влиза маркучето за вакуум. нали за нея говориш.
маха се шапката, издърпва се един Т-образен щифт и се върти на по 90градуса, ама накъде беше за омекотяване--не помня. W123 май го помни.
според мен, пак трябва да се прегледа вакуумната система, преди да се стигне до регулатора
Публикувано 21 декември 2008 - 17:36
Модулатора за управление на вакуума към автоматичната скоростна кутия е заминал,....онова дето ти се омазнява!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА