Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Какъв мерцедес да избера от тези...т.к. съм жена и не разбирам

• Please log in to reply
36 мнения по тази тема

#31 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 02 декември 2008 - 22:28

Аз залагам на 150 дизелови турбо!!! коне,колежке ..... Колеги?!
Остави ги тез газови!!!!
Аааа,къде ще се кара колата основно :)
И двете като ходова част са идентични(изкл. разл. нива оборудване Classic/Elegance и т.н.)здрави и надежни .... Вече зависи от екстрите за модела .....
Гледай коя е в по-добро състояние!!!!!!!! :)
  • 0

#32 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 декември 2008 - 22:48

Взимай дизелчето без да се колебаеш дори и да е без турбото-113 к.с. или 150 к.с.(истински) с/у 122 к.с.(газови).И все пак както каза колегата
Vitcig гледай по запазеното-двигатела,електрониката и ходовата част,ламарините са лесни(е са да не е някой гнилоч).
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#33 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 декември 2008 - 22:49

И последно само:::: кое е по-добре със всичките му предимства и недостатъци: C180 с газова уредба или C250 дизел , кое е по-добре, че съм вече пред покупката на мерцедеса и незнам кое???
Благодаря Ви за последно!

Моето лично мнение е: Ако шофираш по-малко от 10-15К годишно - няма значение. Ако са повече - дизела (при положение, че си наясно, че за кола 2-ра ръка, която и да е тя, е възможно да попаднеш и на МЕГА–ВАНДАЛСКО–ОТНОШЕНИЕ-ОТ-ПРДХОДНИЯ-СОБСТВЕНИК/ПРОДАВАЧ ...демек да ти се увие свЕт от разходи). Вземи я докарай на срещата в сряда - аз не съм корифей, но все си мисля, че ще се намери кой да погледне (например) окабеляването на 180-то и разните му други неща, които се знае, че се гледат.

Аз съм на газ ...в момента бу-то бачка добре (10х на съфорумците). Но това е приключение, което не ти препоръчвам!

ПП - Още нещо: Предвиди стотинки за смяна на ВСИЧКИ флуиди и консумативи (независимо от обясненията на продавача) + За първата година от експлоатацията още поне половината от парите, за които си взела колата (за непредвидени разходи). По груби сметки общо това прави около същата сума, за която си я купила. Успех в избора и да се похвалиш :)
  • 0

#34 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 05 декември 2008 - 01:21

И последно само:::: кое е по-добре със всичките му предимства и недостатъци: C180 с газова уредба или C250 дизел , кое е по-добре, че съм вече пред покупката на мерцедеса и незнам кое???

не го и мисли C180.
взимай дизеловата
  • 0

#35 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 05 декември 2008 - 09:41

Нафтовата печка си е чиста работа.На бензина еле пък на газ,трябва да му се сменят РЕДОВНО свещи и кабели,има там някакви смахнати електроники и сумати датчици.После трябва да хванеш електрожена и едно парче релса да я завариш едната джаджа де струва майка си и баща си (къде 1000 и косур левчета втора ръка понеже ги цапцаросват от време на време) и да залееш коша на двигателя барабар с всичко с бетон за да немогат да я измъкнат джаджата като за по-сигурно или ще трябва да спиш в колата или да си я качваш в спалнята.

На дизела ако се сетиш да сменяш филтрите и да сипваш нафтичка няма какво да му пипаш.За задръствания е прекрасен понеже на място разхода му е с пъти по-малък от бензина.

Ако ще вземаш дизелче,изчакай някоя друга седмица да стегне някой кучи студ,отиваш ,вдигаш капака,пипаш мотора и ако ти залепнат пръстите за него значи не е препалван да се държи топъл.Въртиш и ако запали до тук добре.Ако се мъчи или запали от втория,третия или N-тия път,лееекинко затваряш капака усмихваш се на продавача като въобще не го слушаш че нещо си там ама тя била перфектна колата,сваляш токчетата и боса по асфалта бягаш от тази кола ама колкото можеш по-далече.

Абе дано да е така.Каквото и да купиш дано се появяваш само в Секцията "Свободна зона" да чукаме моабет и да не ти се налага да пишеш в "Проблеми и ремонти"
  • 0

#36 sssaaa

sssaaa

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Град:Big City
  • Автомобил:
    Mercedes W124
    Мерцедес W124
    Мерцедес W210
    Мерцедес W211
    Мерцедес W205

Публикувано 21 декември 2008 - 15:31

щото ТОООЛКОВА народ иска да се оттърве от тях.....

По преди много добре го каза колегата ЗАЩО...:)))
  • 0

#37 sssaaa

sssaaa

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Град:Big City
  • Автомобил:
    Mercedes W124
    Мерцедес W124
    Мерцедес W210
    Мерцедес W211
    Мерцедес W205

Публикувано 21 декември 2008 - 15:34

Само DIESEL
Иначе откъдето минеш ще меришеш на чесън :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни