Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Ремъка свири ЖЕСТОКО!W124

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#31 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 декември 2008 - 02:35

Фащам бас,че свирят и те ако са сухи и лабави,за момент,но свирят.В повечето време обаче шуми като вятьрна мелница под капака ако е кофти ремьк.

на М104 го свалям на рька без да отпускам каквото и да е.Мани тва ми и така го слагам,климата работи,вьздухарзката и тя,сервото.................проблеми няма,но шуми ако го оставя сух повече от 6 месеца.Шуми е да го чувам като отворя капака,не е като да вие през 3 преки.

Ще свири ако е положението как ти каза - натоварен консуматор и припльзва ако му дадеш рязко газ.По тая причина по големите мотори имаме и двойни ремьци,че и предпазител ако хврькне ремька да не ти се увие на врьтлето,но и алтернатори колко кофа.

Как да е,аз ремьци мажа и ги карам да речем леко лабави.По има няма 50 000 километра най-малко ги карам.
  • 0
.

#32 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 10 декември 2008 - 11:03

Босе, щом го махаш с ръка, ми се чини че не си обтегнал как трябва.

а тва за леко лабавото е друга водка ;) Аз така ги обтягам на моите коли, че да е една идея преди да почне да присвирва, ЗАЩОТО да е възможно най-малко натоварването на лагерите по шайбите. демек рядко сменявам лагери......

пистовия ремък се характеризира с голямо сцепление, когато е обтегнат и е "захапал" пистите на шайбите, особено когато му падне мъхестото покритие и остане само гума. Отделно се характеризира с ниско износване, в сравнение с трапецовидния.

Ок, Босе, нека така да направим, Ще каже че съм сигурен за горното за 102 и 103 мотор. За 104 ти си спецът.
Имал съм ги доста пъти (102 и 103) все различни и когато се появи проблем със скърцане, свирене, шумене, винаги съм търсил причина и съм я откривал. На нито една кола не съм мазал за сега ремъка, освен с вода, за да си правя изводи.

Значи мое си мнение, че мазането само предотвратява ШУМА, но приплъзването си остава и трябва да се оправи.
В горния случай на AVD, ако го беше смазал, щеше да спре да свири, но ще остане приплъзването и скоро щеше да смени акумолатор, защото обтегача беше скъсан и алтернатора работи на 50%, 40%, 30%...
  • 0

#33 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 10 декември 2008 - 18:19

Lusko ти го е написал.постоянно слаба батерия, която е на прага да се скапе и има постоянно нужда от дозареждане. много товори алтернатора.
отделно ако си с 102 мотор, провери дали се изключва подгряването на колекторите. има тема на Funky и Subsonic

аз ще добавя и слаб обтегач. пробва ли да натегнеш ремъка? ако се е прокъсал обтегача, горе-долу ще обтяга, за 10-15 минути.

Най-общо казано финализираме темата, но внасяме обяснения. AVD още в началото вметна че акумулатора бил чисто нов. Значи зле е бил незнайно колко време. На бензиновия алтернатор не знам дали са големи лагарите, ама на дизела са, и то доста - следователно те са си били заводските. И не е възможно да не се е чувал неприятен и ненормален шум доста преди да се смени акумулатора. Лош навик или липса на желание за контрол, но големият процент от хората, първото нещо което правят като запалят е да пуснат музиката, ако не тръгне автоматично /щото мнозина вадят панела без да са загасили касетофона и като се качат първо се слага той/ , а купето е добре шумоизолирано и двигателя няма как да се ожали. Слушайте си колите ако искате те да ви слушат. Успех! :)
  • 0

#34 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 декември 2008 - 21:33

Омекотяване на гумата се получава с мазане,но леко,колкото да вазвьрне еластичността на ремька.Ако е достатьчно натегнат може и повечко да му сложиш и пак не превьрта.

Махам на рька и на 124 и на 140 с редови шестаци,зор малко ма става.Слагам на рька и на двата.Ремька на 124 е на около 3 години или на около 30 000 мили,мажа го на 6 месеца и проблеми нямам.

Ремька на 140 ми е на около 8-9 месеца или 10 000 мили,като сменях основата лагера за виското смених и ремька.Ни обтегач сьм му пипал,ни сьм барал там,сецаш и излиза.Стария който е на 2 години или на около 25 000 мили ми е в багажника за резерва.И единия и другия сьм мазал,че под капака на чрна кола в Калифорния става на фурна и ремька почва да шуми.

На осмака сьм му мазал ремька,но не сьм го сменял,минала е тая кола около 13 000 мили в мои рьце,но ремька изглежда нов и не е още за смяна.

Ни един ремьк не ми препльзва,не се е "льснал",не ми свири,не се е загладил на места....................клима и на трите коли,винаги се карат на фарове и по 100 ампера батерии.Проблеми нямам.

Няма да изброявам на брата 124 с редови шестак,на сестрата шестака,на майка ми шестака 300Е от 88,че и там сьм мазал,но в момента нямам идея коя кола на по колко мили е на ремька,но казваш и ти снимам моите ремьци за сверка.

Припльзва ли ремьк се поправя пьрво проблема с припльзването.Ако леко свири при начално палене може да минеш с леко мацване на ремька ма да поправиш свирещ на линейка с мазане няма да стане.Никога сьм нямал проблем с мазане на ремьци като включвам и мотори които не са мои и идея нямам на по колко часа са им ремьците.Тук класацията е води 1 цилиндров мотор на генераторче до 16 цилиндров дизел 2000 коня.

Ако трябва да избирам дали да сменя водна помпа или да отварям мотора пред това да мацна ремька за проба с малко сапун,масло,грес,вода..............ше го мацна като стой та гледай.

Лично мнение е това,просто моя опит с ремьците.Има и флакони за целта,специялна разработа за смазване на ремьци ма чак толко не сьм луд,какво да е мазничко ми вьрши работа.
  • 0
.

#35 avd

avd

Чирак

• Потребители на форума
  • 127 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 Зелената

Публикувано 16 декември 2008 - 15:55

Съжалявам колега, нямах възможност да влизма напоследък.. Сега ми се отвори такава. Наистина проблема беше в обтегача, както предположи Lorinser, за което му благодаря. Смених го с нов и сега е 6 ;)
За мен лично темата се изчерпи, така че ако няма какво друго да коментирате по повода, можете да я заключите и евентуално да я направите важна ;)

Благодаря на всички, които се притекоха на помощ! :)
Поздрави!
  • 0

#36 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 04 февруари 2009 - 11:22

Надявам се ще ме извините, че съживявам темата, но проблема ми е сходен. Сутрин или вечер (след продължително време неизползване на колата) ремъка на колата ми почва да свири. Но не свири на линейка, а все едно имам някаква птичка под капака. Странното е че започва да свири при първото форсиране на колата (а като я запаля в самото начало е тих). Въпросния ремък е сменян от предишния собственик преди година някъде. Незнам каква е марката и мисля, че надписа се е изтрил. Скърцането на ремъка се получава когато е студено. Преди седмица се прибрах до Бургас и температурата беше над 10 градуса. Тогава ремъка не скърцаше.... Скърцането спира когато колата загрее, но на по-студено минават 3-4 минути каране което си е доста дразнещо. Не разбирам, но вчера на пипане ми се стори доста натегнат... възможно ли е да е от това? Проверих акомулатора според поста по-долу и е в нормите, така че немисля, че е от него. А дали е възможно да е от сух ремък... Забелязах, че имам обгар на долната гарнитура ... възможно ли е да е капнало масалце... Вчера полях ремъка с вода и скърцането стана дори по-силно. Според мен това скърцане идва от към водната помпа... Дайте съвет моля. Колата ми е МБ 190 Д / 86г.

Ремъка не се натяга на ръка - има си за тази цел пружина и амортесьорче успокоител. А за да е ясно къде и какъв е проблема и се слуша и се гледа. Утре сутринта преди да запалиш отвори капака и си приготви мултицет. Първо замери волтажа на акумулатора - нормално след 10-12 часа престой да е 12,2-12.4V ако е в добро състояние. Като запали го изфорсирай веднъж и пак замери - трябва да отчитиш 13-8-14,2 V без консумация и 13,6-14 V при включени фарове и вентилатор на парното като е на по-високи обороти. Погледни отгоре ремъка като гледай шайбите на алтернатора, водната помпа, компресора, хидравличната помпа и обтяжната ролка да са на една линия, а ако не са виж коя бяга от останалите. И като свири ги огледай дали се въртят свободно. Това което ще разбереш ще даде по-ясна представа за евентуалната причина да свири.

• 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#37 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 18 февруари 2009 - 23:05

ако всичко е ОК, няма да свирне ако ще ремъкът да е пресъхнал и да е пред скъсване.

свали ремъка и провери всички шайби за луфтове, и при завъртане-дали има ручене на лагери.
обърни внимание на в.помпа, алтернатор, ролка, клима компресор, серво помпа
  • 0

#38 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 18 февруари 2009 - 23:38

Като свири ремък аз го мажа с парче засъхнал асвалт от вътрешната страна/дзифт/ и досега ми е вършело работа и спира да свири.
  • 0

#39 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 19 февруари 2009 - 00:41

Като свири ремък аз го мажа с парче засъхнал асвалт от вътрешната страна/дзифт/ и досега ми е вършело работа и спира да свири.

ПИСТОВ ремък не трябва да го спираш да свири по този начин!

и колегата АВД по горе ако беше мазал говна по ремъка--щеше да спре да свири, но това нямаше да му оправи обтегача и скоро щеше да съсипе акумолатора или да прегрее.

винаги има причина! ВИНАГИ! и причината почти абсурд да е ремък. освен ако не е по-дълъг и неможе да се обтегне
  • 0

#40 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 22 март 2009 - 12:00

По скоро е изкривена "люлка" на системата за обтяг на ремъка.
Минал съм по тоя път.
Погледни оргоре ремъка и съм сигурен че ще забележиш че не е центриран върху обтяжната шайба а стои изтеглен напред или забит назад/второто е малко вероятно/
Ако при свален ремък, пружина и амортисьор, люлката се движи леко но стегнато без и един милиметър луфт при заклащане - то 98% е от крива "люлка"
Ако има луфт - ЛАГЕРА. Сменя се и струва около 35 лв. Оригиналната люлка е "цифра".
Възможно е също така да свири и от износен лагер на климатика /малко вероятно но и това го има/, или от хидромуфата на главния вентилатор /перката/.
Оглеждай добре, мисли научно и практично, не слушай "майстори" или предположения и ще успееш.
Ако ДВГ не е по силите ти то тогава не се занимавай с неща които не разбираш, а иди в реномиран сервиз
Поздрави
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни