Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

V max .....Ето ви още "загадки"

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#16 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2008 - 23:31

Е значи или скоростомера не е в час или мотора се развърта много над 6000об.
  • 0

#17 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 10 ноември 2008 - 23:58

.. е вярно само до 190км/ч са направени,ама аз не се яркам с 200 един час ..... Дали е имало 20 сек. от 180 до 210,после изключвам от скорост ....... Ами тя скоростта за 2 сек. е под 180 ...........

лелеее...тва само в бг го има, щото българина е самоуверен, щото сме баш-майстори...разчитаме на късмет
нищо лично към тебе, с теб се знаеме и сме приятели, тази реплика съм я чувал от много хора, докато не разберат ЗАЩО ГУМИТЕ ИМАТ "скоростен индекс"
ще ти го обясня с 2 думи..сам си прави заключения. важи за всички "пилоти" с ''някакви гуми''

скоростния индекс показва устойчивостта на гумата към динамични натоварвания и ЦЕНТРОБЕЖНО НАТОВАРВАНЕ
това ще рече, че за да не се разлети гумата във всички вертикални посоки са вградени радиални НИШКИ. тези нишки държат гумата да има форма и да е здрава (най-просто казано) и да понася теглото на автомобила.
дебелината и гъстотата на нишките в страницата на гумата е изчислена много строго! за да не влезе производителя в преразход недостатъчна печалба! изчислена е така че да може да устои да не се разкъса при скорост до 190км/ч, при съответното макс тегло и вътрешно налягане.
задължително има резерв +20%, но не трябва да се разчита на него, защото е авариен. тоест нишките се правят с 20% по дебели и по-гъсти, ТОВА е допуск на грешката при производството. ТОЕСТ, да не се окаже че някоя нишка е с 20% по тънка от производствен дефект. и така грешката се измества нагоре от минималното необходимо. при претоварване нишките се разкъсват.
давам пример с нишките, макар че запасът важи и за дебелината на каучуковата смес.

показвали са ни филмче на забавен кадър, във "Вилхем Пик", как се саморазрушава претоварена диагонална гума, на стенд. разцепва се по дължина и се разлита.

другият фактор за максималния индекс е: че каучуковата смес има определен коефициент на възвръщане след деформация. или скоростта с която гумата си възвръща формата след като е настъпила камъче на пътя или друга неравност (примерно грапавия асфалт) на пръв поглед е светкавично, но това "светкавично" си има скорост. и ДОКАТО се е завъртяла гумата на 360градуса тоест мястото на настъпеното камъче пак достига асфалта, гумата трябва да напълно изправена. и какво се оказва, че ако направим снимка на гумата при скорост 190км/ч, тя има НЕКРЪГЛА ФОРМА??? да! формата по протектора е надъвкана, и ако прекрачим скоростния индекс тоест минем 190км/ч, ще стигнем до един момент, в който гумата се е превъртяла на 360град, обаче не си е възстановила формата!!! и какво следва? че губим голяма част от контактното петно!! и се оказва че караме кола с гуми от балканче с 200км.

има още един неприятен фактор!! от толкова много мачкане и изправяне, молекулите на каучука повишават значително температурата си. 1-во последствие, от загряването на каучука се загрява и въздуха в гумата--следователно налягането се повишава!! и то не с 0,00... а в ПЪТИ. премерете налягането след едно такова състезание и може да отчетете до 4-5атм в гумата!!
това налягане допълнително повишава центробежното натоварване, един път с действието на 5атм опън на нишките в страницата, 2РИ ПЪТ с тежестта на разширилия се въздух, защото дори и той има маса...

всичко това го обясних на 2 на 3..... защото си е цяла наука проектирането на пневматична вулканизирана гума.
разбирате ли сега и какво е И значението на марковата доказана гума?? а не измислени недосмятани гуми като тигър, и nankang и други проектирани в мазе...
  • 0

#18 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 11 ноември 2008 - 08:52

Напълно ми е ясно какви рискове има .... Стилът ми на шофиране е коренно различен ..... Просто като не удари прекъсвача на 190,се запитах колко може може да напражи тази кола ........ Най-малкото при всяко състезание на Нардо им дават комплект чисто нови гуми,тъй че знам за какво иде реч ...... Постъпката ми няма оправдание ....... Нещастията за секунди стават ......
Венкаа,скоростомера отчита долу горе точно ...... Карах със 120,а радара на полицайте отчете 117 ........ Знам че си има отклонения,като при тази скорост сигурно е в +10(в най-добрият случай) тъй че 215-10=205 ..... :)
  • 0

#19 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 11 ноември 2008 - 11:36

аз на моята 230Е 124 съм правил 215-218км/ч, а беше с 4 скорости ръчни. не и знам предавателното число
  • 0

#20 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 11 ноември 2008 - 15:25

Тя и моята е със 4 ...... :) ..... Абе вече няма значение .... Начешах си крастата :):):)
  • 0

#21 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2008 - 00:05

Не забравяйте, че скоростомера на колата може да има бая отклонение при високи скорости. Радара на полицаите също има някаква грешка, май беше допустимо до 2.5%. GPS му е майката :)
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#22 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 12 ноември 2008 - 00:11

Според мен скорост над 140 км/ч,
по Българските пътища са равни,
на самоубийство,пък било и с Мерцедес!!!
Спрете с тези безумия!!!
Vitciq,колко е разхода с тази скорост?
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#23 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 12 ноември 2008 - 09:05

Представа си нямам ......... Аз само да ги чукне стрелката и веднага изкл. от скорост ......... Иначе на отиване от София за Варна беше по-висок,отколкото на връщане,но близо 7-8/100 общо ....... Иначе си карам със средна скорост около 120-130,където позволява пътната обстановка .............
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни