Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Разход градско 220 цдисподелете как е при вас

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#16 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Posted 15 February 2009 - 01:39

Уффффф...пак някакви извънземно ниски разходи на големи и тежки автомобили в Софиийското грАДСКО движение,което основно е престой,и тръгни-спри!Къф е тоя разход от 8 до 10 литра за дизел,че и за бензин(!!!???) на големи и тежки автомобили???Или е за 50км.,а не за 100? ;) И как е засечен-ако е по компютър не се зачита-напълнете догоре,минете 200км.,пак догоре и тогава пишете!Ако разхода е непроменен-карайте към Щутгарт,където производителя да изследва колите ви,че да разбере как се постига икономия! :0_yahoo: Ама моля ви се-стига вече с подобен разход от 7-8 литра за София! :slap: Или 9-10л. за бензинка! :kill_myself: Бъдете коректни,вместо да се хвалим чисто по български как моята кола е най-икономична! :nono:

:) Аз лично гарантирам за разхода на моята кола. 630км, 56литра до капачката, една и съща бензиностанция, една и съща колонка, един и същ бензинджия:) 27-28км. ми е стандартният преход (бул. Христо Ботев кръстовището с бул. Сливница до Младост - 4) отнема ми средно по 40мин. Според мен всичко зависи от маршрута и от стила на каране. Принципно мерцедеса го карам спокойно бавно без ненужно форсиране и разхода ми е тоз :)
  • 0

#17 Lz1cbk

Lz1cbk

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Posts:
  • Град:София, Красно Село
  • Автомобил:
    MB E220 cdi-2000g.

Posted 02 March 2009 - 21:43

Виждам че много от вас са споделили за въпросният разход на 220 цди. Благодаря за което.
Излиза че 11-12/100 в софииските задръствания е нормален разход.Спирам да се притеснявам.Просто се седи на място много дълго време-(средна скорост 12 км/ч)
Винаги когато ми се наложи да карам в София във време без задръстване разхода е под 9/100, дори и зимата.
Иначе аз лично имам вяра на борд компютъра, защото съм засичал и с пълнене на резервоара до горе няколко пъти, и според сметките показанието му е вярно.
Единствено не съм се замислял дали борд компа отчина горивото, което е изразходвала печката ? Защото и то си е сигурно литър, докато згрее, пустото цди,
еле пък с моят термостат дето е за смяна и мотора над 70 градуса зимата рядко се е стопля.

Нищо друго не остава освен да чакаме управниците да оправят пътната инфраструктура на града, за да може да се движиме със скорост над 12 км/ч ,
и да се молиме дизела да си е 1,80 занапред

със здраве на всички !

Боби К.
  • 0

#18 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Posts:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Posted 29 December 2009 - 00:51

Здарвейте ,Колеги !

Купето е W210-седан, мотора е 220 cdi ( 125 кс ако не се лъжа) .
През лятото разхода в града беше около 8-9/100, а извънградско-6/100, със скорост 140 км/ч и включен климатик.
Поне така го измерва бордовият компютър, но по мои засичания го прави точно.
Откакто започнаха големите задръствания в София, след Октомври, разхода се повиши на 11/100, а след
като температурите навън паднаха, стана 12-13/100. Това е при средна скорост 8-9 км/ч . :icon_welldone:
Това нормално ли е ? Как е положението при вас ?
Някой знае ли какъв е разхода при работа на място на този мотор ?
Увеличава ли се много разхода при ниски температури ? Не съм много запознат с дизелите... :icon_coolgrin: :dontknow:
Споделете какво мислите по въпроса.

Поздрави,

Боби.

Колега , и моята е такава и разхода на гориво е горе долу същия. И аз тези дни се чудя , защо токова се покачи разхода на гориво , може би от ниските темеретури , но като се замисля , не е само от това , защото на няколко пъти минавам около 7-8 км. за около 35-45 мин. в гр. София , така , че може и да е нормално толкова да харчи автомобила през зимата.
  • 0

#19 konflikt

konflikt

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:

Posted 29 December 2009 - 10:44

C220cdi 99г. - 12/ 100, незнам печки ли се включват, климатроника ли вдига, но си е 12- ка. Вярно, че тези задръствания край нямат, но въпреки това ми се стува много. Има нема и съм все на бензиностанциата :):) Да и се незнае и у цетката- хем е Мерцедес, нем - не е! маи само разхода и е на мерседес
  • 0

#20 komko

komko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Posts:
  • Автомобил:
    E220 cdi

Posted 29 December 2009 - 16:45

Има голяма разлика , между автоматик и ръчка.Моят е 2001г. ноември ЦДИ-ръчка и прави разлика от около литър , сравнен със същият 220 , но автоматик -за едно и също разтояние.Както вече някой писа зависи много от начина на каране на всеки.
Извън града наистина гори малко, но за града аз съм доволен, въпреки, че такива стойности каквито пишете за 12/100 аз не постигам, дори и сутрин между Шела на Деница и детелината на Цариградско-зимата.Само когато е студено и току що съм тръгнал държи около 10-12/100.След първият участък обаче на пета , слиза на 7-9 .Не се хваля, нито искам да го изтъквам модела.Който го има знае добрите и лошите му страни.
Всичко е по показания на компютъра.За последните 3400 км. от нулиране имам среден разход от 6,2, но хилядата километра бяха до Варна.
За мен това е един мого добър и здрав автомобил.
  • 0

#21 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 30 December 2009 - 08:21

За който не е видял колко харчи ЦДИ в задръстване и сняг тук
Колата е автомат.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#22 Lz1cbk

Lz1cbk

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Posts:
  • Град:София, Красно Село
  • Автомобил:
    MB E220 cdi-2000g.

Posted 08 January 2010 - 18:35

Хе-хе, не се стряскай, еми и при мене е така, затуй бях пуснал аз тази тема, щото ми се струваше нередно висок разход, ама колкото и да говориме разхода в задръстванията няма да падне :-( . То като го сравня със служебната фабия със мотор 1.4 тди, си е фрапантна разликата.
Разбира се, и аз ако не нулирам 3-4,000 км, по 50 % градско/извънградско, и при мене разхода отива към 6/100.

Между другото за новогодишен подарък си купих един Карсофт 7.4-някой знае ли как точно се работи с туй чудо, че няма описание.
Утре ще текът проби пред блока :-) , разпечатил съм си описание на всички OBD-II кодове. Ще пусна едно питане и в другите теми...
Ако някой знае- да помага.

http://www.bgsale.eu...ultiplexer.html

Със здраве на всички !
  • 0

#23 o4ruk

o4ruk

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Posts:
  • Автомобил:
    w210

Posted 26 November 2011 - 20:05

ЗДРАВЕЙТЕ карам е 220 143 коня автомат и не мога да го докарам под 11 градско при каквито и да е условия. Лятото карам със 17ки 245/45/17 а зимата 195/65/15 и няма разлика в разхода.
Обикновенно харчи към 13-14,

Имам следното питане някой знае ли защо борд компа не отчита правилно с 2-3 литра надолу показва?
Благодария предварително...
  • 0

#24 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 26 November 2011 - 22:59

Абе моя комп вярно показва, дали е възможно бензиностанцията да не показва вярно?
  • 0

#25 Dimnik

Dimnik

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Posts:
  • Автомобил:
    W 210

Posted 30 November 2011 - 20:05

Определено 220 CDI трябва да е по икономичен от това което карам аз 300Д,136к.с.автоматична скоростна кутия. Мога да споделя как е при мен: лято между 9-10л. градско,от средата на октомври 11-12,по един и същи маршрут в пиковите часове 8.30-9.00 сутрин и вечер 18.00-19.00. А това са официалните данни за 220 CDI http://catalog.auto..../card/6184.html
  • 0

#26 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 30 November 2011 - 23:42

Не е по-икономичен, мани ги официалните данни, моя преход е предимно в пиковите часове на София, които ти визираш и освен това е предимно при студен автомобил. Лапа си по 12-13, че и повече, зависи колко го настъпваш... говоря от страната на 3 годишен опит вече. Виж извънградско си отговаря на заводксите показатели, че е и по-икономичен, пак от гледна точка на опита ми с личния ми автомобил и 3 години ползване.
  • 0

#27 К исо

К исо

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E220 CDI

Posted 06 December 2011 - 00:44

e220cdi 143 конски сили,6степенна ръчна. разхода в града е между 8,5 и 10 :coolgrin
въпросът се крие в това,че явно имам термостат за смяна и колата седи малко над 70градуса .. не съм я виждал никога да качи повече от това (от юли месец е при мен)
  • 0
Публикувано изображение

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users