Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тези накладки за смяна ли са?малко тъпа тема

• Please log in to reply
46 мнения по тази тема

#1 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 октомври 2008 - 15:11

Тези накладки дали са за смяна?Питам ,защото колата на която са,няма сигнализация за изхабени накладки,а хора с други такива коли са ги сменили още на 30 000км.Моята е на 40 000 и понеже ми предстои ходене до сервиза се чудя дали да не ги подменя.Реших първо тука да попитам.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение
  • 0

#2 velube69

velube69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Град:бургас
  • Автомобил:
    mercedes C-180-1995-automatik

Публикувано 23 октомври 2008 - 15:30

като ги гледам колега -сменяй- защото ти са прегорели--а като са прегорели те няма повече да се търкат защото са станали камък-и от тук нататък почват да дерат диска -а отделно и не хващат-послушай ме няма да сбъркаш-отивай да ги сменяш и ще видиш как ще ти спиора колата после-имал съм същия проблем и знам-всички викат ами ти имаш накладки-а пък то всъщност -мама мия-
  • 0

#3 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 23 октомври 2008 - 16:28

Сменявай,
и за дисковете помисли, не мога да преценя от снимките колко са износени, тоя ръб ако е над 1мм са за смяна.
На 124-ка дават 12мм диск и допустимо износване до 10мм, това по спомен, не ми се рови сега да гледам.
имай предвид, че износването е от 2те страни(х1мм)
Успех!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#4 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 октомври 2008 - 17:02

Опаа,знаех че може да излезе,че накладките са за смяна,ама и дисковете.............не го бях предвидил.

Значи,убедихте ме.Ще сменя накладкие,но дисковете чак на втората смяна,защото все пак са на 40 000км.

Бах го у дисковете ако са заминали за толкова малко километри.
  • 0

#5 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 23 октомври 2008 - 17:22

Сменяи ги.Колегите са прави-прегоряли са.А и без това много феродо не им е останало.За дисковете недеи да бързаш.
  • 0

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 23 октомври 2008 - 17:37

Нищо им няма, карай ги ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#7 ИВЧО

ИВЧО

Чирак

• Потребители на форума
  • 130 Мнения:
  • Град:Из родината

Публикувано 23 октомври 2008 - 17:45

Ти си мислиш че нямат сигнализация ..... Имат ..... Акустична ..... :):):) На втората снимка ясно се виждат пластинките(като зъбчета) ....... Според мен имат феродо,значи не са за смяна ..... Но нищо не казваш относно ефекта от спирането ...... Като гледам са предни ..... Твоя преценка ..... :)
  • 0

#8 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 октомври 2008 - 18:31

Ами да,един пич от Оff-Road форума ми каза /понеже за 24 часа само той ми отговори/,че нито една или поне повечето японски коли нямали електронна сигнализация за износени накладки.Аз бях доста изненадан /един прост Опел Калибра има сигнализация/.Каза ми за акустичната сигнализация чрез силно скърцане и стържене.Много първобитно ми звучи.

Целта на цялата работа е случайно да не захабя дисковете понже не съм сигурен дали са за смяна накладките,та затова пуснах темата.

Със спирането нямам проблеми,не стържат и не свирят при спиране.Естествено има голяма разлика от деня в който бяха нови.
Май ще ги сменя :) макар,че ми се вижда доста останалото феродо.
  • 0

#9 ИВЧО

ИВЧО

Чирак

• Потребители на форума
  • 130 Мнения:

Публикувано 23 октомври 2008 - 19:55

Каква марка са ........??????? Няма как да спират като първите 200-250 км ..... Вече са се напаснали по диска???? Оригинални ли са????? За Pathfinder-a ли са????? Виж в канала да няма стружки,че забелязвам има резки по диска ......
  • 0

#10 ИВЧО

ИВЧО

Чирак

• Потребители на форума
  • 130 Мнения:

Публикувано 23 октомври 2008 - 19:59

Не се безпокой за дисковете ....... Ако са сменени заедно няма толкова голяма опасност ...... Сега даже са във "вихъра" си ... :):):) Не ги пипай щом нямаш проблем с тях!!!!!!!!!!!!! Много старо правило
  • 0

#11 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 23 октомври 2008 - 20:17

според мен не ги сменяй. това че са се отчупили парченца по ръбовете не е болка за умиране. ако ги смениш направи проверка на новите след 2-3000 км. и едва ли картинката ще е по различна. в тези има много хляб.
  • 0

#12 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 октомври 2008 - 21:07

Да за джипа са.
Накладките и дисковете са откакто е купен.На 40 000км са.Оригинални са,но не знам каква марка са.
На задните дискове има доста дълбоки резки.В кой канал да видя дали има стружки?
Задавам въпроса тук,защото ако ида да ги питам в сервиза,естествено,че ще кажат че всичко е за смяна.
  • 0

#13 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 24 октомври 2008 - 06:20

За мен лично в тия накладки има още "хляб", а пък си мисля още, че и на дисковете (поне на снимания) също нищо им няма .......
Аз не бих сменил нищо на този етап ......
Бих проверявал периодично, и когато големината на феродото намалее на половина, на това което е в момента, тогава бих ги сменил ......

:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#14 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 24 октомври 2008 - 09:12

И за мен, накладките имат още живот. А пропо тези идейка със сигнализацията за накладките въобще не е гарант, че ще ги хванеш на време. На алфата беха умрели, минах TUV ( незнайно как!), карах до БГ и тогава ми бе съобщено, че съм спирал на желязо ( ама си спирах порядъчно ). Имах акустична сигнализация ама пусто нали колата мина TUV та реших, че на таратайката така шумят спирачките :kill_myself:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#15 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 24 октомври 2008 - 11:51

Е вече си насрочих час и поръчах и накладките.Няма какво да се циганя.Мисля,че 40 000км са достатъчно за накладки на джип тежащ 2.5 тона.Мисля да не чакам акустичната сигнализация,тъй че в Четвъртък - 400лв :dry:

Мога само да ви благодаря за съветите.В Офф-роуд форума само 1 се реши да напише нещо в темата ми,и съм крайно разочарован.В Нисан форума е много умряла работата и не сметнах,че е има смисъл да пиша там.В tuning.bg е пълно с кретени.Общо взето тука е единственото място, където може да поискаш съвет за каквото и да било.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни