Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Питане за съхранение на гуми?!?

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#16 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 25 септември 2008 - 22:21

http://cgi.ebay.de/F...id=p3286.c0.m14

Ммм, много афиф ми изглежда на мен.
Освен това съм почти сигурен, че като сваля едната гума от закачалката, цялата стойка ще се опита да полегне на стрещуположната посока. С висока скорост при това ;)
  • 0

879897.png

#17 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 25 септември 2008 - 22:35

Има фаца, ма не хваща доверие
С тънки крачета(като от тръбичка на душ от миналият век) и с тази цена(няма и двадесет лв.) нещо не вдъхва доверие
Като се допреш у него да не ти счупят глезените .....гумите, като закачалката се наклони
Стъпката ми се вижда малка
За балкон ...изобщо не е удобно това съоражение
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#18 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 25 септември 2008 - 22:38

Освен това съм почти сигурен, че като сваля едната гума от закачалката, цялата стойка ще се опита да полегне на стрещуположната посока. С висока скорост при това ;)

А
Е сега видях, че и Esper е на същото разтояние
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#19 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 26 септември 2008 - 07:40

http://cgi.ebay.de/F...id=p3286.c0.m14

Благодаря ти!
Ще погледна и аз в Кауфланд (по съвет на Миен) пък ако не ми харесат - ще го мисля. не че имам необходимия брой джанти де.
Поздрави!
  • 0

#20 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 08:53

няма да падне цялата стойка или гума....осен ако не махнеш 2 гуми от една страна----забележи тежеста на гумите къде пада.
  • 0

#21 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:05

Забелязвам аз, ама всичко зависи от това за каква тежест е смятана стойката.
16 цоловите джанти от халумин с 215 гуми на тях съсвем откровено ти казвам, че изобщо не ги виждам на тази закачалка ;)
  • 0

879897.png

#22 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:05

Ма чак пък пръскане с препарати, завиване...
Тва да не е гумен опръстен за хидравлична система, егаси...
Колко хиляди пъти по-екстремни и агресивни въздействия понася когато е в експлоатация?
С колко хилядни от процента ще им удължа живота ако освен стойката ги покривам провив прах и лъскам с препарати в края на сезона?
Тва е гума по дяволите, не ми седи в хола... Подмивам ги само когато ги закачам на стойката и то да не се цапам като се допра до тях.
Ама всеки си знае - за мен това е преиграване.

след около 3 години гумите се напукват от неправилно съхранение или експлоатация(пренапомпани или меки;оставяни с кал)
като ги мажеш с препарат(AREXON имат страхотен препарат за гуми) не само пазят от слънчевите лъчи а и от лесно НАДИРАНЕ (търкане по бордюри)
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ГОДНОСТА НА ЕДНА НОВА ГУМА?????????
Ако я стопанисвате и експлоатирате по начина който съм написал по горе в темата(аз не съм го измислил)...ще удвоите живота и!!!!
  • 0

#23 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:08

Забелязвам аз, ама всичко зависи от това за каква тежест е смятана стойката.
16 цоловите джанти от халумин с 215 гуми на тях съсвем откровено ти казвам, че изобщо не ги виждам на тази закачалка ;)

нямам място за такава стойка и нямам идея дали ще държи и големи гуми с джанти,но ако е от тръбички най вероятно ще се счупят крачетата при леко докосване на щендера
  • 0

#24 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:15

след около 3 години гумите се напукват от неправилно съхранение или експлоатация(пренапомпани или меки;оставяни с кал)
като ги мажеш с препарат(AREXON имат страхотен препарат за гуми) не само пазят от слънчевите лъчи а и от лесно НАДИРАНЕ (търкане по бордюри)
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ГОДНОСТА НА ЕДНА НОВА ГУМА?????????
Ако я стопанисвате и експлоатирате по начина който съм написал по горе в темата(аз не съм го измислил)...ще удвоите живота и!!!!

Чакай сега...
Ти говориш за третиране на гумата с препарати и хигиената и в целия процес на експлоатациа а не само в края на сезона, когато я закачаш на окачалката?
Ако е така съм съгласен. И пак удвояване на експлоатационния период е много хипотетично.
Просто защото е надоказуемо практически.
Освен ако не решиш, че можеш да се довериш на етикета на спрея.

Само че аз изобщо няма да имам търпенито да се занимавам с това...
То ако подходя така маниашки към абсолютно всичко, къде отива свободното ми време?
Няма да живея 300 години, егаси!
  • 0

879897.png

#25 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:29

така е няма да живееш 300 години---но ти пожелавам да живееш до дълбока старост(поне стотарката да минеш)
имах една 190 Д автоматик и този дето я купи(30.12.2007) беше очарован---не вярваше че колата е производство 1984 година.
а гумите на нея бяха от 1999година и 2000г. сложени на тази кола като чистак нови
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни