Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Смяна клапан на компресор на климатика.W210/250ТД

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 m123

m123

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 250DT 98г.

Публикувано 01 септември 2008 - 14:59

Някой може ли даде малко инфо къде могат да сменят в София клапана в компресора на климатика (цена клапан, цена ремонт). Колата е W210/250ТД/98г. Интересува ме също подмяна на кондензера и евентуално на дехидратора (ако ми останат парички:))
  • 0

#2 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 640 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 01 септември 2008 - 16:19

На мен ми обявиха 400 лв., след което проблема ми беше отстранен в родния град за 15 лв. При мен духаше топло от едната страна и много изнервяше жената!!!
  • 0

#3 m123

m123

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 250DT 98г.

Публикувано 01 септември 2008 - 16:55

На мен ми обявиха 400 лв., след което проблема ми беше отстранен в родния град за 15 лв. При мен духаше топло от едната страна и много изнервяше жената!!!

Страно, изглежда доста евтино, при теб май е бил проблемен др.клапан. Този който трябва да сменям се намира в самия компресор, като се развали този клапан, компресора не прави налягане и духа топло и от двете страни. А това че в София ремонтите са минимум по 2 си напъпно прав.
  • 0

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 септември 2008 - 09:45

Страно, изглежда доста евтино, при теб май е бил проблемен др.клапан. Този който трябва да сменям се намира в самия компресор, като се развали този клапан, компресора не прави налягане и духа топло и от двете страни. А това че в София ремонтите са минимум по 2 си напъпно прав.

Съвсем скоро на една E класа W210 E320 и правих климатика защото не работеше, проблема беше в компресора който не правеше налягане, електромагнитната шайба го включваше и си въртеше но нищо не ставаше. Проблема беше решен с нов компресор и нов дехидратор - задължително се сменя. Новия компресор струваше 1000лв., дехидратора към 100лв. и за труд и пълнене към 300лв. Оказа се че компресора не подлежи на ремонт или ако подлежеше ремонта щеше да е съмнителен и с голяма вероятност неуспешен. Иначе клапана който е за топло и студено няма нищо общо с компресора, това е един винтил който най често блокира в някакво положение и затова духа само топло или студено в някоя от зоните, мисля че доста е писано по темата.
  • 1

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни