Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Re.за удавения 300DПишман майстори

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#16 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 24 август 2008 - 09:11

М... му, идваше ми се ама имах кола за сдаване и се проточиха нещата повече от предвиденото - свърших в 8,30 и беше вече късно.
Та : няма да поставям цитати а ще ги изреждам по точки
1. Лошата поддръжка е доста разтегливо понятие с многобройни гледни точки , но в конкретния случай имах впредвид това което правят италианците - само доливат без да сменят масло и филтри, карат додето не се разтропа, после на пазара и пак нова. Когото остарява маслото губи от свойствата си и започва вместо да мие да се отлага. Знаеш, Бояне, такъв мотор като отвориш колко отлагане има - пълнил съм 200 ml. чашка само от под капака на клапаните. Науката за сегментите не я познавам, а там нещата са сложни - туй не е просто канал с пръстен в него.Слагат се конусни, с различна ширина според степента на натовареност на мотора и т.н.
2. Нагара от стените никога не чистя - само дълбочината на канала но докато го правя все пак се търкат и стените и частично но достатъчно също се чистят. Когато се събере нагар в каналите в следстввие точка 1 се нарушава качеството на помпения ефект или казано научно - помпения ефект е една от функцийте на сегмента - той осигурява смазването на сегментите, което от своя страна води до намаляване на износването и нормална компресия. От помпен ефект не може да се каже че яде маслото - точно от него е предвидената от производителя загуба за 10 000 км. пробег. Но когато се увеличи ключа им съответно се увеличава и загубата на масло но то е свързано и с ефекта от завъртането на сегментите в каналите.
3. Не съм привърженик на поставяне на стари сегменти защото според мен твърде малко вероятно е връщането им и по-добре да сложа нови,които след сработването ще направят по-малък ключ от старите.
За финал да ти кажа - нямам нищо против да пишем и обясняваме как се оправят повредите но все пак не е за всеки това и в много случай им се връзва по-скъп ремонта като си го правят сами отколкото ако си бяхя платили на можещите. Дано тази сряда да смогна да дойда да се видим. Успех на всички! :)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни