Re.за удавения 300DПишман майстори
Започната от Lusco, 17 авг 2008 - 22:30:29
15 мнения по тази тема
Публикувано 17 август 2008 - 22:30
Обикновено не взимам становище по подобни въпроси когато се изказват и други но сега ми е трудно да се въздържа. Кой е тоя пишман майстор дето ще събере отворен мотор без да му смени сегментите при положение че има и извадени бутала? Как изобщо може да има дори и идея за такава простотия и ще му прави ли мотора без пари като започне да харчи масло колкото и нафта?
Публикувано 18 август 2008 - 23:35
Значи колега пишман маистора съм си аз а що се однася до сигментите защо не ги сменям ами защото нямат ключ и може да карат още.
Колкото за харченето на маслото на 8000 ми харчеше около 200-400г не знам дали е нормално но.....
Ако бях решил да му правя основен ремонт със сигорност щях да сменя всичко но по мои сметки не си заслужава защото аз тази кола си я докарах 2005г за 5500лв/а тогава вървяха по 8000-9000лв и нагоре/сега да я продам/ако реша де/эа 5000лв и да додам тези за основния ремонт мисля че ще взема същата но по нова и с всички екстри.
Много уважавам твоето мнение
защото знам че ги разбираш нещата но така прецених аз дали е правилно времето ще покаже
Колкото за харченето на маслото на 8000 ми харчеше около 200-400г не знам дали е нормално но.....
Ако бях решил да му правя основен ремонт със сигорност щях да сменя всичко но по мои сметки не си заслужава защото аз тази кола си я докарах 2005г за 5500лв/а тогава вървяха по 8000-9000лв и нагоре/сега да я продам/ако реша де/эа 5000лв и да додам тези за основния ремонт мисля че ще взема същата но по нова и с всички екстри.
Много уважавам твоето мнение
Публикувано 19 август 2008 - 03:53
Няма смисъл да навлизам навътре в материята с подробности, но само ще кажа две неща :1. няма как да вкараш работил сегмент в същата треактория пак и 2. заради такива ремонти съм се зарекъл да не си купувам кола от България защото не знам кой какво е пипал и побългарявал по нея. Колкото до износването - да - малко е със сигурност защото това е двигател милионник, но така събран става бомба със закъснител. Ако си отскочил над 25 стотни ключ ще стане по-зле. Остава да кажеш и че ще си сложиш и старите лагери и направо ще избиеш рибата. Нооо, всеки има право на избор. Лошото е че с този си манталитет и начин на мислене, и с това желание ако може всичко без пари, и шамар да е - аванта да е, българина скоро няма да изплува от дъното на което е в момента. Докато сме "Андрешковци" ще е все така лошо както сега и никой друг не ни е виновен! Успех в начинанието!
Публикувано 19 август 2008 - 10:39
Няма смисъл да навлизам навътре в материята с подробности, но само ще кажа две неща :1. няма как да вкараш работил сегмент в същата треактория пак и 2. заради такива ремонти съм се зарекъл да не си купувам кола от България защото не знам кой какво е пипал и побългарявал по нея. Колкото до износването - да - малко е със сигурност защото това е двигател милионник, но така събран става бомба със закъснител. Ако си отскочил над 25 стотни ключ ще стане по-зле. Остава да кажеш и че ще си сложиш и старите лагери и направо ще избиеш рибата. Нооо, всеки има право на избор. Лошото е че с този си манталитет и начин на мислене, и с това желание ако може всичко без пари, и шамар да е - аванта да е, българина скоро няма да изплува от дъното на което е в момента. Докато сме "Андрешковци" ще е все така лошо както сега и никой друг не ни е виновен! Успех в начинанието!
по първа точка, ще дам едно пояснение.работил сегмент, като го сложиш където си е бил, самоче завъртян на друг ъгъл, след около 5-10хил км, той пак САМ се завърта на старото си място.
И още нещо.новите сегменти са нож с 2 острита, както и старите също. като слагаме нов сегмент, трябва да изчистим каналите в буталото от нагара, ОБАЧЕ, тези канали вече са с по-голяма ширина!!! особено когато буталата са изцяло алуминиеви на над 300хил км(същите като тези които разглеждаме). за незнаещите ще вметна че това се получава от многобройното биене на сегмента в долния и горния ръб на канала на буталото, когато ТО сменя посоката си на движение в ГМТ и в ДМТ. така канала се разширява и като изчистим УПЛЪТНЯВАЩИЯ нагар и сложим новите сегменти, мотора започва да харчи масло, поради явлението "помпен ефект" (заради аксиално хлабавите сегменти)
Следователно, за да е качествен ремонта, трябва да се сменят и буталата, за да имаме заводски данни. но знаете ква цифра са новите.
Ако задълбаем ще стигнем до извода че и новото бутало което e сложил колегата също ще влоши работата. при един от цилиндрите ще имаме по-висока компресия, което ще доведе до притрисане и дисбаланс. но все пак това е мерцедес и донякъде имаме свобода на допуските
Lusco, за номер 2, си много прав!!!! ОСОБЕНО за това, че кола от България, никога не взимам, точно по тази причина.
Публикувано 19 август 2008 - 13:03
по първа точка, ще дам едно пояснение.работил сегмент, като го сложиш където си е бил, самоче завъртян на друг ъгъл, след около 5-10хил км, той пак САМ се завърта на старото си място.
И още нещо.новите сегменти са нож с 2 острита, както и старите също. като слагаме нов сегмент, трябва да изчистим каналите в буталото от нагара, ОБАЧЕ, тези канали вече са с по-голяма ширина!!! особено когато буталата са изцяло алуминиеви на над 300хил км(същите като тези които разглеждаме). за незнаещите ще вметна че това се получава от многобройното биене на сегмента в долния и горния ръб на канала на буталото, когато ТО сменя посоката си на движение в ГМТ и в ДМТ. така канала се разширява и като изчистим УПЛЪТНЯВАЩИЯ нагар и сложим новите сегменти, мотора започва да харчи масло, поради явлението "помпен ефект" (заради аксиално хлабавите сегменти)
Следователно, за да е качествен ремонта, трябва да се сменят и буталата, за да имаме заводски данни. но знаете ква цифра са новите.
Ако задълбаем ще стигнем до извода че и новото бутало което e сложил колегата също ще влоши работата. при един от цилиндрите ще имаме по-висока компресия, което ще доведе до притрисане и дисбаланс. но все пак това е мерцедес и донякъде имаме свобода на допуските
Lusco, за номер 2, си много прав!!!! ОСОБЕНО за това, че кола от България, никога не взимам, точно по тази причина.
Добре балансиран 6-цилиндров ниско оборотен мотор е това и е грехота да се побългарява. За износването на каналите си прав, но то се получава от лоша поддръжка, а не толкова от движението на сегмента. Освен това дизеловия двигател прави нагар там доста бързичко и ако не се изчисти така че буталото да изглежда като от завода този луфт (а той е 2-3 стотни) няма да даде отражение. И после - теоретически е възможно да се върне в старото си положение но не е сигурно, а и 10-15 хил км. при ново положение води до ново износване от 1-1,5 стотна (на 10000 км) от което дори и да се върне ключа ще е по-голям от преди, а ти Бояне знаеш заводски при какъв ключ сегмента се изхвърля. В случай като този правя фино зачистване на цилиндрите, нови сегменти, лагери, семеринги, водачи на клапани и гарнитури и мотора заспива. И не е много скъпо - м.... му. Пак се сетих за тоя луфт в канала на сегмента - да - ще е направил ако е износен цилиндъра много което дава повече възможност за движението му но за това можем да поговорим на по бира в Комитите утре.
Публикувано 20 август 2008 - 12:08
Колеги мерси за мненията и акълите колата я събрах запали но както очаквах на обороти работи по шумно а когато влезе в обороти да не кажа голяма дума но ми се струва по добре от преди ремонта.
Сигментите са старите,нови водачи на вс клапани/напасване/шлаифане на главата/0,015поне така ми каза маистора/ нови лагери,1 бутало и 2 биели,2 бр гарнитури и всичко вътре.
Налях 8л масло некво евтино поработи и го източих,налях си другото новия антифриз и напред
а до кога ще видим.
Малко ме дразни че е по шумен ноооо няма начин
МЕРСИ НА ВСИЧКИ
Сигментите са старите,нови водачи на вс клапани/напасване/шлаифане на главата/0,015поне така ми каза маистора/ нови лагери,1 бутало и 2 биели,2 бр гарнитури и всичко вътре.
Налях 8л масло некво евтино поработи и го източих,налях си другото новия антифриз и напред
Малко ме дразни че е по шумен ноооо няма начин
МЕРСИ НА ВСИЧКИ
Публикувано 20 август 2008 - 19:58
Евала колега! И другия път внимавай...
200 E 2.0 W210 ENGINE 111 AUTOMAT
Публикувано 20 август 2008 - 20:21
За шумно или тихо има значение как му е направена центровката, така че вероятно начин има!!!Малко ме дразни че е по шумен ноооо няма начин
МЕРСИ НА ВСИЧКИ
Публикувано 22 август 2008 - 17:04
Виж за това не се бях сетил но аз лично маи не съм я догодил както трябва защото на обороти чуствително е по шумен /направо трака/ но като му подадеш съвсем малко гаэ почва да мърка.Ще съм много благодарен ако ме насочиш каде да отида да я пипнат както трябва.
Предварително Благодаря.
А забравих от София съм
Предварително Благодаря.
А забравих от София съм
Публикувано 23 август 2008 - 01:28
трака щотото сега е с новата верига и е мръднала малко центровката на помпата(все пак новата е по-къса, нали не е износена)
в супердизел могат да ти я центроват добре
пуши ли ?
в супердизел могат да ти я центроват добре
пуши ли ?
Публикувано 23 август 2008 - 10:19
Значи забелязах че сутрин пали малко по трудно и до като загрее пуши синкав дим и мерише на не изгоряла нафта,след като загрее няма проблем.
Публикувано 23 август 2008 - 11:41
сЕгменти, колега, или бутални пръстени
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 23 август 2008 - 14:09
щом е синкав----дезки е много прааав.... харчи масло!
Публикувано 23 август 2008 - 16:13
Аз не съм я карал толкова ще я покарам 5-10хил и тогава ще видим как е ако се нагодят сегментите де до тогава
Аз не съм я карал толкова ще я покарам 5-10хил и тогава ще видим как е ако се нагодят сегментите де до тогава
Публикувано 23 август 2008 - 22:04
браво колега, поне един човек обръщащ внимание на детайлите.
самоче имай в предвид че сегмента се завърта сам ако си изчистил нагара от канала,
ОБАЧЕ ако си изчистил нагара, сега шанса да се получи "помпен ефект" на сегмента е голям (това ще стане ако канала е разширен) и мотора ще харчи масло, НО пък има шанс да се подобри паленето и компресията, (ако сегментите се завъртят сами на същото положение)
сега към Lusco: Люси, бирата на нас няма да ни избяга, тва е сигурно.... ма дай тука да ги дискотираме тия работи, за някои може да е интересна материята
сега---
-при лоша потдръжка, тоест евтино масло и рядка смяна, се увеличава ключа на сегментам тоест от по-високото триене, сегмента изтънява, а цилиндъра се разширява.За износването на каналите си прав, но то се получава от лоша поддръжка, а не толкова от движението на сегмента.
-при голям пробег, или често каране на високи обороти, се увеличава ширината на канала. това става точно заради ефекта на удрящият се СТОМАНЕН сегмент в долната и горната стена на АЛУМИНИЕВОТО бутало, когато то рязко сменя посоката си на движение в ГМТ и ДМТ. все пак сегментът си има маса, от стомана е, а буталото е алуминиево. след 3-400.000км има ефект от това удряне и ефекта е разширяване. има бутала със стоманен канал. още при производството се вгражда стоманен пръстен в буталото, в който се изработват каналите.Целта е да се запази ширината на канала еднаква до самия край на дигателния пробег. тези типове бутала са много скъпи и се предимно за авиационни двигатели.
ами според мен, не трябва да се престарават майсторите в чистене на нагара,както е прието с парче от стария сегмент. особено нагара от горната и долната страна на канала. в дълбочина-ДА, особено на маслоотражателния сегмент. аз направих експеримент, на последния двигател, който сглобих, въобще да не чистя нагара от стените, а само в дълбочина--ефекта беше че след това колата не пипаше маслото. иначе винаги се е получавал харч, е освен ако не сменим буталата с нови, това е най-доброто.Освен това дизеловия двигател прави нагар там доста бързичко и ако не се изчисти така че буталото да изглежда като от завода този луфт (а той е 2-3 стотни) няма да даде отражение.
иначе бърз нагар се получва когато имаме харч на масло, или любимото на българите-наливане на 1л масло в резервоара за нафта. за незнаещите само ще спомена че с тази нафта няма да смажете помпата, но ще направите нагар по клапаните, дюзите, челото на буталото. и още нещо-при наливане на 100% само масло в резервоара- ГНП-блокира!!
отново си прав тук ! не е 100% сигурно дали ще се върнеИ после - теоретически е възможно да се върне в старото си положение но не е сигурно, а и 10-15 хил км. при ново положение води до ново износване от 1-1,5 стотна (на 10000 км) от което дори и да се върне ключа ще е по-голям от преди,
ами там бях ама ти нещо се губешеза това можем да поговорим на по бира в Комитите утре.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни