Пълнене на гумите с азотполезно или модерно
Започната от tonyb, 27 юли 2008 - 16:18:40
21 мнения по тази тема
Публикувано 14 ноември 2008 - 23:39
де да беше тъй-да караш с дупка на гумата без тя да е запушена и без да спада.
Публикувано 15 ноември 2008 - 00:38
Най-накрая стоплих (андъстенд,бате) що да си карам гумите с азот - щот голямата молекула запушва ДУПката и си карам като пич !Най голямото приимущество на гумите надути с азот е , че азота разбириши се състои от три атома,а обикновения вуздух от два.Определено по голямата молекула по трудно излиза от евентуална дупка на гумата.И при пробив няма спадане,само си караш,да го е..а.Андъстен ми.
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero
Публикувано 14 февруари 2009 - 19:06
Въздухът е 70% азот, 15% кислород, 8-9% въглероден двуокис и другото е вода и разни други съединения.
Какви две молекули, какви пет лева?
И ако излизаше кислорода нали щяха накрая гумтие да остават само с азот (този от 70% дето са във въздуха).
И ако излизаше кислорода нали щяха накрая гумтие да остават само с азот (този от 70% дето са във въздуха).
Публикувано 19 януари 2010 - 00:53
Въздухът е 70% азот, 15% кислород, 8-9% въглероден двуокис и другото е вода и разни други съединения.
При Гумите пълнени с азот налягането също така се влияе от температурните стойности,но в по малка степен.Казвам го от опит...Една от гумите на основния колестник на Еърбъс-а е с номинално налягане 210PSI при 15 градуса.30 градуса надолу същата тази гума е на 198PSI считайки това за нормално според книгите самолета се сдава и отпрашва с до 225MPH по полосата!
Публикувано 25 януари 2010 - 00:15
как си с руския?
ако не се оправяш добре, помоли някой да ти го преведе, че е много дълго за писане, ама и без превод може да схванеш идеята
е, това е...
Ето го преведено , за който незнае руски:
Братко, - казва той - Приемете моите топлите поздравления! Имате не съм виждала в южната част на щата Мисури, миналото лято, когато се занимават с продажбата на пясък с цвят на половин долар на чаена лъжичка, и увери, че веднага след това се изсипва на керосина светлина и никога не се взривят?
- Керосин, и никога не експлодира, - отговорих аз. - Избухва само газ.
O'Henry. От книгата "мошеник Noble"
Наскоро видях в гумата - за промяна на гума. И когато за бизнес просто като нещо естествено, poluutverditelno попита:
- Какво, напомпани азот?
- Защо?
Работникът ме погледна дълго оценката външен вид, дълга въздишка и каза, набързо, криейки очите си
- Това е по-лесно, и колелата не вдигате шум и да не се взривят от прегряване, не трябва да излизат през портата, не разменям.
Заинтригувана. Azot продават почти на всеки ъгъл. Може ли да бъде толкова лесно? И тогава си заобиколен с вестниците, качиха се в Интернет и заети по телефона. Закачени: на какво стръв ухапване средния собственик автомобил, и какво мислят те за реалните азот специалисти?
Сега не се взривят. Не по-късно. И шум няма. Manageability е подобрено, разход на гориво, а напротив, ще падне. Само мощност на двигателя, някак си не води - Съжалявам. А за всички удоволствието от около 200 рубли.
Не ми ли вярвате? Напразно! Вижте, например, на сайта на фирма "Tehsnab» (http://tehsnab21.ur.ru/nitro.html). Местните експерти ще кажа, и няма такава информация. Цитирам: "Кислород има пагубен ефект върху гума. Първо, той ускорява стареенето. На второ място, той прониква в най-добрите много дупки, "следва" най-водоустойчиви резервоари, следователно, на гумата. Азот не е толкова лесно от автобуса, както на въздуха, т.е. загуба на налягане е много по-малки, отколкото по време на пълнене гуми с въздух.
Така че, чакай! Азот във въздуха 78%. Така че, ако всички кислород ще потекат от самата гума, там остава една азот? Разочаровам въздуха (които отново, както винаги, 78% азот) и в автобуса вече е получило 84% азот. За втори път се подхлъзнах - ще бъде 88%, а трети подход - 91%. Оказва се, че ние и така нататък чист азот да караш. Или са нещо объркано?
Ето друг: "напомпани с азот колело по-лек от обичайното са напомпани с въздух. Компанията "Домино" твърдят, че намаляването на теглото неотскочил "ще бъде отбелязана върху динамиката на превозното средство и за консумацията на гориво." Представете си колко десети от грама ще бъде по-лесно до 15 кг волана! Как можех да не забележите, че консумацията на гориво! Вероятно грама два пъти в годината могат да бъдат спасени. И кой е щастлив - всички три!
Силна благополучно ... Чудя се какво мислят те по този повод на Института на гумата промишленост (NIISHP)? Тезата на "експлозия на гуми от прегряване почти ги лишава от реч:" Какво си ти! Стандарт колело е в състояние да издържат на налягане от 8,9 атмосфери в размер на 2! В камиона дори повече. Е то възможен до такава степен, за отопление на въздуха в гумите? Без значение къде азот или чист кислород - на термично разширение на тези газове са почти идентични. До сега, "експлозиите на гуми от прегряване" на планетата не е фиксиран. И особено азот не оказва влияние на шума и сцепление гумите - протектора, той не може да се промени! Руст? Да, кислород като окислител, причинява корозия на колело диска и ускорява износването на гумите. Метални елементи в гумата и може да ръжда, ако е повреден. За да се оцени ефектът от азот и може да бъде просто: ако, да речем, въздух-напомпани гуми труп гниене и губят сила над седемдесет години този начин на гумите с азот ще продължи всичко на 75! И след това 80. Номерът е, че гумите не живеят толкова много! "
Водещ експерт на Института за Азот промишленост Максим L. Фърт на нови, "магически" свойства на газ за пръв път чух от мен: "Каква глупост - охлажда в автобуса! А топлина отделя много? И закона за запазване на енергията? А Менделеев-Клапейрон уравнение? Е отменена? (Мъчителна пауза.) Но може би е имал предвид с течен азот? "
Все пак в полза на азот с добри аргументи. Според главния инженер на техническата служба на Бриджстоун Москва Сергей Biryukov: "Изведнъж огъня! Колелото на разрушаване, на въздуха - в пламъци. Polyhnet, както следва. И ако се умориш азот, след катастрофата може да бъде избегнато. Той говори! За съжаление, пожарникари не съм чул.
Така че това не е напразно, аз разтърси въздуха гуми. Не, не пари съжалявам. Просто не искам да изглеждам като безсмислено домакиня. Дори и в очите на асемблер гумата. И да знаят, че са спазени за него.
Публикувано 25 януари 2010 - 07:43
Най голямото приимущество на гумите надути с азот е , че азота разбириши се състои от три атома,а обикновения вуздух от два.Определено по голямата молекула по трудно излиза от евентуална дупка на гумата.И при пробив няма спадане,само си караш,да го е..а.Андъстен ми.
Публикувано 25 януари 2010 - 16:51
Най голямото приимущество на гумите надути с азот е , че азота разбириши се състои от три атома,а обикновения вуздух от два.Определено по голямата молекула по трудно излиза от евентуална дупка на гумата.И при пробив няма спадане,само си караш,да го е..а.Андъстен ми.
По скоро спадене си има , но доколкото съм чувал вероятноста да гръмне изведнъж цялата гума е по малка и просто спада по бавно отколкото ако са с въздух. А иначе това за което си писал , че едва ли не запушва дупката сигурно е тази пяна която се слага при някои по нови автомобиле вместо резервна гума , та да може като се спука да я напълниш и да караш до най близката гумаджийница , но това мисля , че се използва при колите с "Run Flat" гуми , които се използват пр BMW , за тях важи следното:
Дори след спукване на гума, run-flat гумите запазват своята форма и остават твърдо прикрепени към ръба на джантата. И при висока скорост автомобила остава стабилен и точно управляем. Автомобилът може да се шофира до 250км при скорост до 80км/ч след загуба на налягане в гумата – или до по-дълго разстояние при малък пробив. Нуждата от резервна гума е отстранена.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА