Jump to content

•  

Photo
- - - - -

GPS що е тоимали почва у нас

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#76 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 22 October 2008 - 21:09

Отдавна го сложих новия Сити Навигатор Юръп 2009НТ.
Впечатления:
Много е по-добър от предишния, особено тези колеги, които ходят в Гърция и нямат АутоДрайв Хелас, ще забележат доооста голямо подобрение.
За западна европа и старата карта си я биваше , навсякъде си е 100% покритие и залято с Пои-та.
Даже няма нужда да си слагате "Марко поло"-то , няма смисъл, то вече почти е нанесено върху Сити Навигатора.
На някой ако му трябват гармински карти да свирка, имам тлъста колекция.
Само български не давам по разбираеми причини :tongue:

Да
Наистина е добър
За Византия си прав
Еееееех......... България, България
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#77 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
Garage View Garage

Posted 24 October 2008 - 09:15

Да ползвам темата за да питам за един дребен проблем с моя GPS Garmin Nuvi 350. Като го пусна вътре в колата (W220) и като е лепнат на предното стъкло не иска да хване обхват, трябва да го извадя извън колата да се напълнят зелените чертички и тогава го прибирам зад стъклото и работи, много странно се държи. Възможно ли е да има нещо което да заглушава първоначалния сигнал, с другите коли нямам тоя проблем.
  • 0

#78 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 24 October 2008 - 09:27

Да ползвам темата за да питам за един дребен проблем с моя GPS Garmin Nuvi 350. Като го пусна вътре в колата (W220) и като е лепнат на предното стъкло не иска да хване обхват, трябва да го извадя извън колата да се напълнят зелените чертички и тогава го прибирам зад стъклото и работи, много странно се държи. Възможно ли е да има нещо което да заглушава първоначалния сигнал, с другите коли нямам тоя проблем.

Има един ефект при навигаторчетата
Някои му казват .....горещ старт
Ако навигатора след като е загасен , се включи от мястото на което е бил, то той бързо влиза в кондиция
Ако е преместен на дълго разтояние изключен, то тогава му трябва време да "обнови" данните за спътниците
Вижда ги показва ги но му трябва време да се "върже" кън някои от тях
(като инфо)
Виж да не е подобен и твоят случай
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#79 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 24 October 2008 - 09:31

Съмнявам се колата да го заглушава
Нека някой, които е с такава кола да сподели
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#80 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 24 October 2008 - 09:35

Има един ефект при навигаторчетата
Някои му казват .....горещ старт
Ако навигатора след като е загасен , се включи от мястото на което е бил, то той бързо влиза в кондиция
Ако е преместен на дълго разтояние изключен, то тогава му трябва време да "обнови" данните за спътниците
Вижда ги показва ги но му трябва време да се "върже" кън някои от тях
(като инфо)
Виж да не е подобен и твоят случай
Поздрави

За последно преди 6 дена го ползвах да ходя от София до Габрово, като тръгвах не хвана обхват въпреки че съм го ползвал само в София, трябваше да излизам извън колата за да тръгне и да има пълен обхват, после като го прибрах в колата му падна обхвата с една чертичка, но работеше коректно, бях му задал един маршрут до хотел в Габрово и ме заведе без проблем. После като тръгнах обратно към София пак същата работа, трябваше да изляза на паркинга извън колата за да хване сигнал и после си работеше добре в колата. Тоя номер вече ми го прави 3-4 пъти, може би има някакъв дефект самото устройство.
  • 0

#81 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:
  • Град:СОФИЯ

Posted 24 October 2008 - 23:54

Чакайте да ви зарадвам :bigemo_harabe_net-110:
На някои коли предните стъкла са филтрирани за ултравиолетови лъчи и съдържат олово и някъкви други сплави .
Някъде из форумите се дискутираше , че вътре в някои коли без външна антена , джипиеса е почти неизползуваем.
Оловото и металите пречат на машинката да си работи с пълната сила, а може и въобще да не си намери спътници....
Ако искаш пробвай , след по-продължителна работа на машинката в колата , да я изгасиш за 2 минути и пак я пусни. Трябва да хване спътниците веднага, ако пак не иска , според мен проблема е от филтрацията да стъклото
  • 0

#82 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 25 October 2008 - 17:17

На някои коли предните стъкла са филтрирани за ултравиолетови лъчи и съдържат олово и някъкви други сплави .
Някъде из форумите се дискутираше , че вътре в някои коли без външна антена , джипиеса е почти неизползуваем.
Оловото и металите пречат на машинката да си работи с пълната сила, а може и въобще да не си намери спътници....
Ако искаш пробвай , след по-продължителна работа на машинката в колата , да я изгасиш за 2 минути и пак я пусни. Трябва да хване спътниците веднага, ако пак не иска , според мен проблема е от филтрацията да стъклото

Виж това вече ми хареса
Много е яко
ТОП, приятелю - опъвай найлон
Стига бе
Автомобил ли е това или противоатомно ......убежище :icon_coolgrin:
В какъв автомобил се возиш бе пич :bigemo_harabe_net-110:
Това наистина ме разби
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#83 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 26 October 2008 - 21:00

Явно има нещо в стъклото защото не иска да хване обхват като е зад него устройството. Ето какво става като е на стойката си и го пусна:

Публикувано изображение

Стои си на две червени чертички и мисли, слез 2-3 минути изписва съобщение че е загубило връзка с сателита (това ми го изписва като карам по принцип в по дълги тунели, но там е нормално) което значи че няма как да търси и да се позиционира колкото и време да го чакам:

Публикувано изображение

След това го взимам в ръка и излизам от колата, в резултат на това след няколко секунди се появява пълен обхват:

Публикувано изображение

Пак влизам в колата и го слагам на стойката зад предното стъкло и обхвата намалява с една или две черти, но вече може да работи нормално:

Публикувано изображение

Тоя проблем го имам само с тази кола като пробвам на 124-ката или на една Е класа W210 си работи нормално, почти веднага хваща обхват и стои пълен до горе. Също и на предишната ми S класа W140 съм го ползвал дълго време и не е давало такива проблеми.
  • 0

#84 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:

Posted 26 October 2008 - 22:39

Ако имаш "лепяща" стойка за стъклото , го лепни нувито горе , от ляво на огледалото . Доста е удобно при шофиране , като си зяпаш в огледалото и хвърляш по един поглед в нувито. Така мисля , че ще хваща по-бързо сателитите, защото нувито се намира "под открито небе".
Другият вариянт е да си купиш турско предно стъкло Секурит от 100 лева, срамно, но ще ловиш сателитите :icon_coolgrin:
  • 0

#85 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Posted 27 October 2008 - 01:49

Тоp, виж да нямаш като мен на GL-a, стъкло, което не пропуска външни сигнали( аз имам заради 3-зоновият климатик и команд системата). Що глоби ми натряскаха по магистралите първата седмица, докато разбера защо не ми работи И-паса. Има 3 места на стаклото, едното е долу по средата, другите 2 са от двете страни на огледалото, кадето само могат да минават сигнали отвън ( като и-пас за магистралите или антирадар). Като погледнеш стъклото под ъгъл се виждат тези места като квадрати с червена мрежичка.
Ако не е от това, то сигурно проблема ти е в GPS-a.
  • 0

#86 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 27 October 2008 - 10:32

Колега изпробвай с по-новичко устроство. Без да се сърдия, гледам че твоето е старичко. При положение че фактора за лошият обхват, то си мисля, че при по-новичките устройства този проблем да е премахнат! Но пък да се изръсваш за ново устройство е тъпо, само заради един лош сигнал!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#87 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:

Posted 28 October 2008 - 10:14

по този начин захранванщия кабел не стига, освен това точно така устройството е на радиосянка заради покрива на колата
турски джам, това е ;)

На моето Нуви кабела е ужасно дълъг, чак ми идва да го скъся. Включил съм го под жабката/там има куплунги за 12 волта/
При мен огледалото е закрепено на тавана и съм лепнал стойката зад огледалото, на стъклото. Така гърба на нувито "гледа" звездите без сянка от покрива.
Вариянта със слабия обхват може да се реши и с външна антена, но аман от кабеляци в колата, а и не съм сигурен дали нувито на колегата "Топ" има изход за външна антена.
А относно изказването на Хектор....не мисля , че по-старите нувита хващат по-бавно сателитите, всички нувита са почти еднакви в това отношение.
Единствено уредите с a-gps са с предимство и наистина много по-бързо се свързват, по разбираеми причини.
  • 0

#88 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 28 October 2008 - 17:32

На двете коли съм монтирал гнезда за запалки в горният ляв ъгъл в жабкита
Кабелчетата минават зад арматурното табло и излизат точно до стойката на Гармин-а
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#89 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 28 October 2008 - 18:35

На моето Нуви кабела е ужасно дълъг, чак ми идва да го скъся. Включил съм го под жабката/там има куплунги за 12 волта/
При мен огледалото е закрепено на тавана и съм лепнал стойката зад огледалото, на стъклото. Така гърба на нувито "гледа" звездите без сянка от покрива.
Вариянта със слабия обхват може да се реши и с външна антена, но аман от кабеляци в колата, а и не съм сигурен дали нувито на колегата "Топ" има изход за външна антена.
А относно изказването на Хектор....не мисля , че по-старите нувита хващат по-бавно сателитите, всички нувита са почти еднакви в това отношение.
Единствено уредите с a-gps са с предимство и наистина много по-бързо се свързват, по разбираеми причини.

Колега може би съм се изказал неясно. Не мисля. че заради старичкия модел устройството намира по-бавно сателитите, а както бе казано, че на по-лукс колите предните стъкла били с някаква защита, която аз предполагам, че пречи на този модел нави!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#90 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:

Posted 30 October 2008 - 12:01

Е добре де Хекторе, не се сърди, ама ако поставим един радио приемник в оловна кутия и той не хваща сигнал, какво според теб може да измисли производителя на приемника за да се оправи работата на радиото? :mellow:
На по-новите уреди, производителите се стремят да намалят консумацията на ел.енергия, като се опитват да запазят функционалноста.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users