ESP BAS -свети оранжевото квадратче на таблото
Започната от ivanil, 20 юли 2008 - 21:57:48
50 мнения по тази тема
Публикувано 20 юли 2008 - 21:57
Веднъж вече се е случвало да се активира ESP BAS - оранжевото квадратче на таблото, но след рестартиране на колата изгасна. Днес вече свети постоянно и не ще да изгасне - какво да правя - опасно ли е, диагностика ли му трябва?
Поздрави
Поздрави
W163 ML 270 CDI 2001
Публикувано 20 юли 2008 - 23:28
Иди на диагностика,...и очаквай:
Стопмашинка
Заден датчик на ABS
Протрит кабел-отзад в ляво,..до резервоара!
Късмет!
Стопмашинка
Заден датчик на ABS
Късмет!
Публикувано 21 юли 2008 - 13:25
аз мойта цедка я карам с изкл. системи за сигурност на пътя.Паля и изкл. от бутона системите и ми светва оранжев триъгълник с удивителна.
Преди имах един мерцедес на който стоп машинката ме "цакаше"-купих спрей "парфюмирах" я и готово.
Преди имах един мерцедес на който стоп машинката ме "цакаше"-купих спрей "парфюмирах" я и готово.
Публикувано 21 юли 2008 - 21:37
Иди на диагностика,...и очаквай:
Стопмашинка
Заден датчик на ABS
Късмет!
Спирала, също може да излезе, върви комплект с целия кормилен прът (1100лв. без ДДС)
PS: Също така може да пробваш, ако си имал проблеми с акумулатора, след като запалиш и светне, въртиш пълен ляв и пълен десен, после ако изгасне си късметлия, ако не, може да е някой от горните неща които LYNX ти каза, но най-добре ако незнаеш за какво иде реч да отидеш на диагностика
Публикувано 21 юли 2008 - 23:05
PS: Протрит кабелен сноп, отпред в ляво (долу), кабелния сноп, който излиза от самия модул, доста често се протрива и къса кабелчета
Публикувано 22 юли 2008 - 14:16
Колеги,
На следващия ден изгасна и до сега не е светвало - става интересно.
Ще пиша като мина диагностика.
Поздрави
На следващия ден изгасна и до сега не е светвало - става интересно.
Ще пиша като мина диагностика.
Поздрави
W163 ML 270 CDI 2001
Публикувано 13 август 2008 - 17:27
Колеги,
Бях на диагностика и компютъра не показа нищо. Ще чакам пак да се появи грешката и ще търся при(ината.
Поздрави
Бях на диагностика и компютъра не показа нищо. Ще чакам пак да се появи грешката и ще търся при(ината.
Поздрави
W163 ML 270 CDI 2001
Публикувано 15 август 2008 - 12:54
ХЕХЕ , снощи четох неволите на колегата , днес и на мен ми светна оранжевото квадратче. Баси. Лошото е че не гасне цял ден вече.
Публикувано 22 март 2009 - 06:23
Публикувано 02 септември 2009 - 12:10
Това трябва да е датчик за странично ускорение.
При мен,след подмяна на такъв,вече нищо не свети!
При мен,след подмяна на такъв,вече нищо не свети!
Публикувано 03 септември 2009 - 21:55
Колеги,
Като ходих при майстора, дето ме прати Блонд за аварийния режим на мотора - вижте другата ми тема и го накарах да изчете всички грешки в компютъра - та тази лампа като светне, компютъра дава грешка в една част дето я няма в каталога, но майсторът каза, че това е електронният блок - каквото и да значи това и че модула губи връзка с двигателя.
Като ходих при майстора, дето ме прати Блонд за аварийния режим на мотора - вижте другата ми тема и го накарах да изчете всички грешки в компютъра - та тази лампа като светне, компютъра дава грешка в една част дето я няма в каталога, но майсторът каза, че това е електронният блок - каквото и да значи това и че модула губи връзка с двигателя.
W163 ML 270 CDI 2001
Публикувано 22 октомври 2009 - 21:54
Здравейте на Всички и на мен ми светна тая ламбичка на Мл-а и днес ходих на диагностика , оказа се че някакъв датчих за следене на геометрията на волана е заминал,като завъртиш на ляво отчита , но като завъртиш на дясно отчита до едно положения , после спира за малко и пак започва... Питах за цена неможаха да ми кажат на момент и незна... бил тоя датчик към 300-400лв... Нещо да знаете вие ?
Публикувано 22 октомври 2009 - 22:27
Здравейте на Всички и на мен ми светна тая ламбичка на Мл-а и днес ходих на диагностика , оказа се че някакъв датчих за следене на геометрията на волана е заминал,като завъртиш на ляво отчита , но като завъртиш на дясно отчита до едно положения , после спира за малко и пак започва... Питах за цена неможаха да ми кажат на момент и незна... бил тоя датчик към 300-400лв... Нещо да знаете вие ?
Този датчик, както бях писъл преди повече от година, върви с пръта при W163.
При W164 се сменя само той.
Публикувано 22 октомври 2009 - 22:36
Демек 1100 кинта.Този датчик, както бях писъл преди повече от година, върви с пръта при W163.
При W164 се сменя само той.
На мен нищи, освен СРС не ми свети(знм че съм аза ново килимче на пътническа седалка ама като има човек на нея си работи), ама къде в крайна сметка може да се напави читава диагностика? БС го изключваме, щото там не ти дават резултата от диагностиката, а ти казват че си за нова кола, не че не могат да ти кажат, ама такава им е политиката - по-добре нова колата, отколкото датчик за 1100 лева - разбираемо е, все пак са търговци на нови коли, не магазин за резервни части.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 23 октомври 2009 - 13:28
Иване, при мене проблема се оправи със смяна на машинката. От тогава - да чукам на дърво - не ми е светвала лампата. Доволен съм от Ирин като диагностик и като човек, ровещ се по форумите и четящ.Веднъж вече се е случвало да се активира ESP BAS - оранжевото квадратче на таблото, но след рестартиране на колата изгасна. Днес вече свети постоянно и не ще да изгасне - какво да правя - опасно ли е, диагностика ли му трябва?
Поздрави
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни