Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

На косъм от метаморфозата

• Please log in to reply
53 мнения по тази тема

#1 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 04 юли 2008 - 23:33

Е пичове, размина ми се този път - още ми лумка адреналина във вените :kill_myself:
Иде реч за завоя след Владая, преди Драгичево - онзи известен "черен" завой на главен път Е79 на който съм виждал безчет катастрофи.
Днес за много малко да се "разпиша" и аз.
Пътя мокър, вали аз съм се замислил и си перкам с малко над 100км/час
По средата на завоя усещам, че ще стана пътник.
Успях да я овладея само с волана, след миг пак тръгна с вратите напред - отново я изправих, вече съм на прав участък и пак към мантинелата странично!!!
С последни мъки я удържах и вече се упокои.
Ебаси идиотската тръпка - да ти се стори тесен двулентов път!
Едно е умишлено да "плъзнеш" завоя, съвсем друго е със зъби и нокти да се опитваш да не яхнеш мантинелата!
Дейба още не мога да се начудя защо се получи така... Не съм докосвал спирачката.
Че скоростта беше много висока за условията - не отричам. Не мога да си обясня обаче последните залитания.
Дори си мисля, че за тях имаше пръст онази идиотска система за стабилност!
Нито съм имал време да гледам триъгълника нито скоростомера. После жената ми каза че скоростта е била над стотарката.
Слава на бога че нямаше никакви коли около мен...

Ей народе - давайте го с повече мисъл, че лошите неща за секунди стават :0_evil:
  • 0

879897.png

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 04 юли 2008 - 23:41

Така е баце, радвам се че си се разминал без поражения.
  • 0

logo-600-1002.png

#3 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юли 2008 - 03:07

Това е било урок без последствия за да внимаваш друг път по опасните завои.
  • 0

#4 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 05 юли 2008 - 07:35

...и си перкам с малко над 100км/час...

...жената ми каза че скоростта е била над стотарката...

Вади кочана и си пиши сам акт за превишена скорост :lol:
  • 0

#5 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 05 юли 2008 - 08:46

Добре че се е разминало!
Карайте умната, ей!
  • 0

#6 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2380 Мнения:

Публикувано 05 юли 2008 - 12:57

вече поне ще караш с повишено внимание.
до където ти стига погледа оглеждай пътя и предцениявай като стигнеш до ппрепятствието или завоя кво да правиш....а не -като стигнеш дупка или завой тогава да ги мислиш-ТОВА Е ГРЕШКА КОЯТО СЕ ПРАВИ ОТ ПОВЕЧЕТО ВОДАЧИ НА МПС.
  • 0

#7 pepich

pepich

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 05 юли 2008 - 13:07

Добре, че ти се е разминало, трябва да се внимава особено по мокър път!!! :excl:
  • 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz W210 E 200 Elegance

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юли 2008 - 17:21

Лошото е, че на това му се вика опит. Едни, като теб и мен например, придобиват тоя опит без негативни последици, други не успяват.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#9 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 05 юли 2008 - 18:16

Е пичове, размина ми се този път...

Кофти тръпка, но пак си се разминал, за разлика от някои ;). И късмет, както казваш, че не е имало други коли, аз така преди 2 години на кървавото с вектрата, за да не ударя един подпрях мантинелата.

А иначе на мокър път спокойно съм взимал завоя с 100-120, провери си окачването, щанги и т.н. да не се окаже нещо по-така.

Поздрави.
  • 0

#10 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 05 юли 2008 - 21:04

Метаморфоза (от гръцки metamórphosis — преобразуване, изменение) е биологичен процес на дълбоко и съществено изменение на строежа на организма или на отделни органи в хода на индивидуалното развитие. :icon_welldone:
  • 0

#11 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 06 юли 2008 - 22:44

Абе то никой не влиза в ситуация с идеята да не излезе от нея.
Може би е случайност, може би е въпросната интересна теория при която пътя бил много по-опасен при първите капки дъжд отколкото след това...
Стотици пъти съм минавал от там и никога не съм имал проблем с този завой.
Не че си търся оправдание - при огранчение 60 ( Тони? ) да карам с поне 110км ама до този момент винаги съм се чудил на съселяни, които са имали преживявания именно на този завой.
До сега.
А ако трябва сам да си пиша акт, то направо трябва да си вдигна книжката на трупчета :icon_coolgrin:

Кофти тръпка, но пак си се разминал, за разлика от някои ;). И късмет, както казваш, че не е имало други коли, аз така преди 2 години на кървавото с вектрата, за да не ударя един подпрях мантинелата.
А иначе на мокър път спокойно съм взимал завоя с 100-120, провери си окачването, щанги и т.н. да не се окаже нещо по-така.

Поздрави.

Това на другия ден след като се виждахме и говорехме точно за "някои" ;)
Всъщност идеята ти за един преглед не е съвсем лоша.
Както ти казах, преди около месец ми се случи подобно унасяне но на съвсем сух път, на същия завой в точно обратната страна - при изкачване, от Перник за София.
Скоростта пак там някъде - 100-120км.
Беше доста по-леко и го овладях без особени усилия.
Малко ме озадачи, обаче го отдадох на пясък или нещо такова.
От друга страна нито тропа нито усещам занасяне или клатене като я пробвам при нормално условия...

:excl:

Мамата, сега като пиша това си давам сметка, че май тези случки датират откакто преместих отзад предишните си предни - Michelin Pilot HX.
Сложих ги задни защото предизвикваха леко тресене в предницата - не са криви, просто са стояли повече от година на кола без да се карат и са деформирани в една точка.
Обаче откакто ги сложиш отзад тресенето във волана при скорости около 100км изчезна.
Предните в момента са 2 чисто нови Primacy HP.
Дали пък това няма пръст в тези мистериозни все пак за мен поднасяния...
Как мислите, това вертикално биене дали би могло да предизвика въпросните ситуации?
Щото няма как да го няма - жабките са си пак там.
Просто сега не усещам биенето на волана, както когато бяха отпред?

Метаморфоза (от гръцки metamórphosis — преобразуване, изменение) е биологичен процес на дълбоко и съществено изменение на строежа на организма или на отделни органи в хода на индивидуалното развитие. :icon_welldone:

Мерси за уточнението - аз лично знам значението на думата но не мисля, че е грешка да бъде употребена за нещо различно от биологичен вид.
Всъщност имах предвид ламарините но ми се видя дълго за заглавие :icon_coolgrin:
  • 0

879897.png

#12 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 06 юли 2008 - 23:25

Сменяй ги - на мен ми се е случвало кола да поднесе на равен чист път, със лек завой при абс. идеални условия - оказа се че задните гуми са на 8-9 години.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#13 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 06 юли 2008 - 23:35

Сменяй ги - на мен ми се е случвало кола да поднесе на равен чист път, със лек завой при абс. идеални условия - оказа се че задните гуми са на 8-9 години.

Светна ми на мен лампата докато пишех последния пост...
Хич не ми се искаше обаче да има такава вероятност - размер 215/55/16 за 2 броя води със себе си финансов крах, равняващ се на над 500лв :censored:
От друга страна ако наистина гумите могат да бъдат причина за това, щетите с които се разминах на косъм онзи ден биха били доста над тази сума :kill_myself:
  • 0

879897.png

#14 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 07 юли 2008 - 08:52

Преди близо 4 год. със старата Е290 още не бяха сменени гумите и имах подобна случка на магистралата за Златни Пясъци, на големия завой преди Св. Константин и Елена както си карах с 80-90-100 не знам точно усетих същото чувство за щастие бързо я вкарах в правия път. Причината беше в гумите, стари и с не много грайфер след подмяната им след няколко дни и последвалия експеримент се оказа, че завоя се взима без проблем със 100-110, а може би и повече. Така че вероятно не са само криви може да са поостаряли.
  • 0
W211-Avantgarde

#15 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Публикувано 07 юли 2008 - 09:21

Преди 7 години направих подобно изпълнение,само че на мен не ми се размина.На излизане от с.Кърнаре,посока Карлово на последния завой-широк,десен се поднесох ей-така - от нищо.Тъкмо беше започнало да вали ,а асфалта беше чистонов и много гладък.Не съм карал с повече от 60 км/час .Завоят е широк и плавен,а мястото там е широко като площад.Тогава бях с форд орион 1,6 дизел,84г. В средата на завоя форда тръгна с вратите напред,опитах се да го изправя,но колата беше абсолютно неуправляема и и се ударих в бордюра на отсрещното платно,който за мое нещастие(или щастие) се оказа много висок и от удара в двете леви колела имах скъсани носачи-майната им на ламарините,добре ,че нямаше друга кола отсреща.Хората от селото ми казаха,че на това място всяка седмица става по един инцидент,дори предната седмица един микробус бил прескочил бордюра (доста високичък) и се спрял в една ограда. Хората си обясняваха инцидентите с прекалено гладкия асфалт,но аз си знам,че гумите ми съвсем не бяха прелест.От тогава не съм пипнал гума втора употреба и независимо дали имам пари ,щом искам да карам кола си купувам гуми от магазина.
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни