еми аз искам да я сменям , защото ми прави много проблеми , като завъртя ключ и запаля запо4ва едно пращене от към огледалото за обратно виждане , което ме изнервя , а то4но на огледалото ми е алармата и за това искам да я сменям просто ме изнервя това пращене
а за снимката аз сам я дал , защото искам някакъв такъв тип аларма да си ми е като оригиналния ключ , защото като ходих на майстор да я оправя за пращенето пък и исках да я направят с малко по голям опхват , 4е сега трябва да сам на един метър от колата и да насо4а дистанционото към огледалото за обратно виждане и така и сега като виждам , 4е няма оправия и се навих да я сменям.
а пък нещо не ми харесва да зака4а на оригиналния ключ друго дистанционо , искам да си имам работещи коп4ета върху него не 4е сега не работят ама обясних какъв е то4но проблема
P.S. ина4е ключа ми е то4но като на снимката 
Колега, имам дълбоки подозрения, че така нареченото "пращене" няма ама нищо общо с алармата
Значи подобен шум се получава от вентилаторчето, обдухващо датчика за температура на климатроника.
Той се намира точно до огледалото - загледай се и ще видиш едни правоъгълни отвори в пластмасата.
Намери някой, който да го отвори и да го почисти хубаво от прах.
Това, че ти действа от такова малко разстояние донякъде е нормално, защото ключа ти работи с инфрачервени лъчи а не с радиовълни.
Абсолютно нищо не може да направи майстора ти в тая насока, освен да ти смени батериите и да добави още някой и друг метър.
Освен това, ако той е заплюл алармата заради този шум - направо го сменяй и не питай защо
Аз ти написах вече какво трябва да направиш за да можеш да ползваш подобен ключ - да прехвърлиш в другия чипа на транспондера.
Без този чип
не можеш да запалиш.
Поне аз не съм и намерил място, където могат да ми го "клонират".
Ако и ти не намериш (което е много вероятно), ще се наложи да унищожиш оригиналния си ключ, заради въпросната аларма.
Казах ти какво е моето мнение по този въпрос.
Моя съвет в случай, че толкова ти пречи обхвата на IR ключа е да си монтираш каквато и да било аларма с просто дистанционно - без ключ.
Не забравяй, че сигурността при оригиналната система е много по-висока, отколкото на това, което си си наумил да монтираш.
Една от причините е именно заради ограничения обхват.
Но колата си е твоя все пак - ти си решаваш.