Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за алармаW210

• Заключена тема Тази тема е заключена
16 мнения по тази тема

#1 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Град:Petrich,Vizdol

Публикувано 28 юни 2008 - 23:50

зна4и моята напълно е здала багажа , при палене издава , някакъв гаден звук подобно на бръм4ене който е доста дразнещ , а и като го закарах на сервиз казаха , 4е немогът , да го оправят и сам решил , да я сменям ;) харесах една в ebay.de

аларма

та вапросите са ми 2 първо от каде мога да си купя аларма като тази и втория ако сложа такава аларма трябва да сменя оригиналният ключ има ли някаква философия , при тези ключове и ще мога ли да го сменя ключа ми е от тези с коп4ето , дето излизат , на-горе като този , на снимката от горе.

та вапроса ми е в оригиналният ключ имали някакво устройство без което колата неможе... или де да знам някакво такова ;)
  • 0
Публикувано изображение
If it ain't bout money, money
U ain't sayin nuthin

#2 kasparov

kasparov

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:Варна .. Морето .. Сините вълни

Публикувано 29 юни 2008 - 08:30

Здравей колега .
Значи можеш да си купиш подобна аларма от България също .
Ако си от Варна даже мога да те заведа .Алармата струва 80 лв + 50 лв за монтаж вземат хората .
Ако имаш чип в ключа - има 2 варианта .
Единят е да се изработи друг - (струва около 200 - 300 лв) а другият вариант е да се премести твоя в новото дистанционно . (само ако имаш чип ) ако ли не - ключът му се прави копие - (20лв) и се монтира на новото дистанционно .
Ако си от Варна пиши - ще те заведа където си правих моя .
  • 0

#3 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 29 юни 2008 - 10:07

не съм от Варна от Петри4 , а ина4е как мога да разбера дали ключа ми е с 4ип или е без 4ип , а такава аларма мога ли да си поръ4ам примерно от някаде и да ми я доставят. щото моята направо ме изкарва извън нерви ве4е ;)

Благодаря за помощта ;)
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#4 kasparov

kasparov

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:Варна .. Морето .. Сините вълни

Публикувано 29 юни 2008 - 20:05

не съм от Варна от Петри4 , а ина4е как мога да разбера дали ключа ми е с 4ип или е без 4ип , а такава аларма мога ли да си поръ4ам примерно от някаде и да ми я доставят. щото моята направо ме изкарва извън нерви ве4е ;)

Благодаря за помощта ;)

Колега каква кола караш ? Ако е 124 или 190 - нямаш чип, а ако е от 96 нагоре - незнам .
Аз примерно мога да ти я купя от Варна и да ти я изпратя но , тези от магазина няма да ми дадат гаранция .
Аз си я купих от тях и не ми се даваха 50 лева за монтаж (+ това трябваше да чакам 2 дена за да ми я монтират) и си я монтирах сам .
Само че нямам гаранция .
  • 0

#5 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 29 юни 2008 - 23:01

еми аз карам W210 97 година и алармата ми е от този тип , дето има едни светлинки на огледалото за обратно виждане зелено и 4ервено и за това питах дали ще може да се монтира , ина4е ако може да ми пратиш аларма като тази на снимката ще сам ти длъжник цял живот ;)
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#6 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 30 юни 2008 - 09:14

еми аз карам W210 97 година и алармата ми е от този тип , дето има едни светлинки на огледалото за обратно виждане зелено и 4ервено и за това питах дали ще може да се монтира , ина4е ако може да ми пратиш аларма като тази на снимката ще сам ти длъжник цял живот ;)

С какъв тип ключ е, този или така наречената "рибка"?
Всъщност няма значение, и двата имат транспонедер или така наречения чип.
Ето какво представлява, ето къде се и намира в стария тип ключ.
Освен това не разбирам защо ще се налага да сменяш оригиналния ключ при каквато и да било аларма?!?
За да използваш ключа от онзи снимката ли?
На теория ще можеш да запалиш и с тази измишльотина, обаче трябва да преместиш трнспондера от оригиналния ти ключ в новия.
За мен това е абсурдна идея. От каквато и страна да го погледнеш.

Колкото до алармата от снимката, много се заблуждаваш ако мислиш, че става ясно каква е точно :dontknow:

Бих ти препоръчал да си потърсиш аларма, работеща на CAN Bus и ползваща оригиналния ключ за дистанционно.
  • 0

879897.png

#7 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 14:11

еми аз искам да я сменям , защото ми прави много проблеми , като завъртя ключ и запаля запо4ва едно пращене от към огледалото за обратно виждане , което ме изнервя , а то4но на огледалото ми е алармата и за това искам да я сменям просто ме изнервя това пращене ;)

а за снимката аз сам я дал , защото искам някакъв такъв тип аларма да си ми е като оригиналния ключ , защото като ходих на майстор да я оправя за пращенето пък и исках да я направят с малко по голям опхват , 4е сега трябва да сам на един метър от колата и да насо4а дистанционото към огледалото за обратно виждане и така и сега като виждам , 4е няма оправия и се навих да я сменям.

а пък нещо не ми харесва да зака4а на оригиналния ключ друго дистанционо , искам да си имам работещи коп4ета върху него не 4е сега не работят ама обясних какъв е то4но проблема :)

P.S. ина4е ключа ми е то4но като на снимката ;)
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#8 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 14:38

еми аз искам да я сменям , защото ми прави много проблеми , като завъртя ключ и запаля запо4ва едно пращене от към огледалото за обратно виждане , което ме изнервя , а то4но на огледалото ми е алармата и за това искам да я сменям просто ме изнервя това пращене ;)

а за снимката аз сам я дал , защото искам някакъв такъв тип аларма да си ми е като оригиналния ключ , защото като ходих на майстор да я оправя за пращенето пък и исках да я направят с малко по голям опхват , 4е сега трябва да сам на един метър от колата и да насо4а дистанционото към огледалото за обратно виждане и така и сега като виждам , 4е няма оправия и се навих да я сменям.

а пък нещо не ми харесва да зака4а на оригиналния ключ друго дистанционо , искам да си имам работещи коп4ета върху него не 4е сега не работят ама обясних какъв е то4но проблема :)
P.S. ина4е ключа ми е то4но като на снимката ;)

Колега, имам дълбоки подозрения, че така нареченото "пращене" няма ама нищо общо с алармата :icon_coolgrin:
Значи подобен шум се получава от вентилаторчето, обдухващо датчика за температура на климатроника.
Той се намира точно до огледалото - загледай се и ще видиш едни правоъгълни отвори в пластмасата.
Намери някой, който да го отвори и да го почисти хубаво от прах.

Това, че ти действа от такова малко разстояние донякъде е нормално, защото ключа ти работи с инфрачервени лъчи а не с радиовълни.
Абсолютно нищо не може да направи майстора ти в тая насока, освен да ти смени батериите и да добави още някой и друг метър.
Освен това, ако той е заплюл алармата заради този шум - направо го сменяй и не питай защо :tongue:

Аз ти написах вече какво трябва да направиш за да можеш да ползваш подобен ключ - да прехвърлиш в другия чипа на транспондера.
Без този чип не можеш да запалиш.
Поне аз не съм и намерил място, където могат да ми го "клонират".
Ако и ти не намериш (което е много вероятно), ще се наложи да унищожиш оригиналния си ключ, заради въпросната аларма.
Казах ти какво е моето мнение по този въпрос.

Моя съвет в случай, че толкова ти пречи обхвата на IR ключа е да си монтираш каквато и да било аларма с просто дистанционно - без ключ.

Не забравяй, че сигурността при оригиналната система е много по-висока, отколкото на това, което си си наумил да монтираш.
Една от причините е именно заради ограничения обхват.

Но колата си е твоя все пак - ти си решаваш.
  • 0

879897.png

#9 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 14:55

на мен малкия обхват не ми пре4и проблема ми беше в звука , който се появява от време на време... Зна4и още утре , ще разглобя огледалото да по4истя вентилатора пък ако не бръм4и толкова по добре тъкмо няма да си хабя парите на празно ;)

Мерси много за съвета Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#10 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 15:12

на мен малкия обхват не ми пре4и проблема ми беше в звука , който се появява от време на време... Зна4и още утре , ще разглобя огледалото да по4истя вентилатора пък ако не бръм4и толкова по добре тъкмо няма да си хабя парите на празно ;)

Мерси много за съвета Публикувано изображение

Ми там горе просто няма нищо друго което би забръмчало, освен вентилатора :)
Това ще да е.
  • 0

879897.png

#11 pepich

pepich

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 30 юни 2008 - 15:30

Ако е от този вентилатор и не можеш да го оправиш си купи нов - 30-40 лв са в Балканстар. И моя шумеше но след едно качествено почистване спира да шуми за известно време :)
  • 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz W210 E 200 Elegance

#12 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 17:44

и сега в крайна сметка какво да правя преди малко разглобих огледалото и там кадето са крушките и го намерих вентилатор4ето :) да купувам ново или да 4истя старото ? :)

P.S. Благодаря много за оказана ми помощ :flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#13 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 30 юни 2008 - 19:53

Почисти го от мърсотия първо и ако не стане, винаги можеш да вземеш ново.
Не съм го виждал наживо, обаче изхождайки от мястото - много малко и деликатно ще да е.
Забрави за разглобяване и пази боже за смазване.
Малко ме съмнява цената да е толкоз ниска, ама ако е проверено - аз нямам думата ;)

П.С: Ако купуваш ново, звънни и питай дали го имат в наличност. Най-вероятно го нямат и ще чакаш доставка.
И понеже доколкото подочувам, мисията да се обадиш на БС е крайно... изнерваща, по-добре звънни на Ивайжет - няма да сбъркаш ни най малко.
Телефона можеш да откриеш с търсачката на форума.
  • 0

879897.png

#14 ThugLord

ThugLord

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 01 юли 2008 - 23:29

в4ера по4истих вентилатор4ето и ве4е не бръм4и благодаря на колегите за оказаната ми помощ ако се видим някои ден ще по4ерпя по една бира ;) :icon_coolgrin:

а имам и още един вапрос дано не ставам много нахален може ли на оригиналната ми аларма да се монтира такава джаджа като заключвам колата и прозорците да ми се дигат автомати4но ??? ;)
  • 0
Публикувано изображение
U ain't sayin nuthin

#15 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 02 юли 2008 - 20:30

в4ера по4истих вентилатор4ето и ве4е не бръм4и благодаря на колегите за оказаната ми помощ ако се видим някои ден ще по4ерпя по една бира ;) :icon_coolgrin:

а имам и още един вапрос дано не ставам много нахален може ли на оригиналната ми аларма да се монтира такава джаджа като заключвам колата и прозорците да ми се дигат автомати4но ??? ;)

Здрасти!Много вероятно е да имаш такова нещо,пробвай като заключваш колата остави я с отворени прозорци и задръж копчето за заключване ако не се вдигнат стъклата значи нямаш такава екстра,но повечето МБ след 97-98 я имат също така и прозорците се свалят като задържиш копчето за отваряне.Пробвай и ако имаш ще черпиш по бира и то скоро и аз съм от Петрич :beer: :4036:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни