Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Един философски въпрос - има ли "бивш" собственик на Мерцедес?

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#16 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 20 юни 2008 - 18:45

Тук май само аз съм "продажник". Карах Мерцедес, търсех още един същия и на края се качих на Ланча, Бенца го продадох (трудничко - то беше... мани бегай- мазохизъм). В момента признавам - 124-ката е вечен автомобил, но не искам да се връщам назад. Сегашната кола ме удовлетворява на 100%, въпреки че в някои показатели отстъпва на Бенца, но пък го превъзхожда в други.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#17 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 20 юни 2008 - 22:37

Пичове, стигнал съм до извода че старите са убави, ама много убави, новите и те са убави ама правени от икономисти... с цел по-голяма печалба при обслужване и резервни части...
К'во ще правим след 10-15г. не ми е ясно... :dontknow:
  • 0

logo-600-1002.png

#18 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 21 юни 2008 - 00:10

...К'во ще правим след 10-15г. не ми е ясно... :dontknow:

Будала...ми ще си караме старите бре кво ще прайм :lol:
Да се оправят тия де сега имат нови.Те да му мислят защото няма да изкарат още 10-15 годинки :tongue:
  • 0

#19 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 22 юни 2008 - 12:40

Будала...ми ще си караме старите бре кво ще прайм :lol:
Да се оправят тия де сега имат нови.Те да му мислят защото няма да изкарат още 10-15 годинки :tongue:

По-кротко,пичове! ..Новите са си по-убави,зарежете тая теза за старите.Младата булка си е млада-ухае по друг начин ;) :D

Само че,...по-убавите булки са за хора с по-хубав стандарт! Е те това е цялата работа.
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#20 sponsora

sponsora

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:В.Търново БГ;Helsinki FIN

Публикувано 22 юни 2008 - 13:43

По-кротко,пичове! ..Новите са си по-убави,зарежете тая теза за старите.Младата булка си е млада-ухае по друг начин ;) :D

Само че,...по-убавите булки са за хора с по-хубав стандарт! Е те това е цялата работа.

Мноооогооооо добре кзано адаш :icon_welldone: почерпката от мен акто се видим :beer:
  • 0
С жени и с прости хора трудно се общува.
Всеки има право да няма вкус.
Mercedes 123 240D вечният автомобил
Mercedes 201 200D икономичен мъртвец
Mercedes 124 300DТ милионника

#21 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2106 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юни 2008 - 14:04

Аз проучвам от няколко дена възможноста да си купя Volvo S60 D5, автоматик, кожа и въобще всички екстри от 2004-2005г. Като цени са 25-30000лв. Гледах едно и много ми хареса, освен това четох в форума на волво че не правят проблеми и са стабилни коли. Може би ще си продам S класата и ще доплатя. S класата си е хубава, всичко и е ок освен това че е вече много стара и това ме дразни, иска ми се по нова и пъргава кола. Ще си оставя 124-ката за моменти когато искам да се връщам в древното минало или когато ми е нужна резервна кола.
  • 0

#22 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Публикувано 22 юни 2008 - 14:20

Купих си преди 2 години Мерцедес 190 от почти последните произведени - 1992 г. От тогава много си го обичам и където каквото съм му правил, все с оригинални части. Сега обаче се купих нова кола. Не е Мерцедес, но е нова все пак. Замогнах се и минах на нова. Но Мерчо си е перфектен и дори сега като за малко дадох новата за едно боядисване, си го карам и много му се кефя. Та съм изпаднал в едно никакво състояние. Реално трябва да продам Мерчо, защото 2 коли не ми трябват. Ама няма никакви реални основания да го продавам. Реално ще трябва да го направя само защото като изтече годината, ще трябва да му вкарам 300 лв. в данъци, застраховки и преглед. И разбира се, защото някакви пари стоят замразени в тая кола. Но след като имам пари за нова, едва ли тия няколко хиляди са ми толкова нужни веднага. Но са си пари де. С нищо друго не ми се налага да го продавам. Та сега се чудя. Може ли да има такова нещо като "бивш собственик" на Мерцедес. Особено пък ако като мен е попаднал на добра машина? В живота ако копаш здраво, неизбежно ти провървява и сменяш стандарта. Но това основание ли е да си продадеш "Мерцедеса".

В момента уж съм го обявил за продажба, но съм му сложил цена такава, че по-скоро да не го продам...:-)

:flagMB new: Асо бях на твое място щях пак да си купя МЕРО -ама нов,като си се замогнал евала.Ако не ти достигат парички за нов покопай още по яко и си го купи.Аз нямам финансова възможност за по-нов и си карам 124-ката която напълно ме удовлетворява и хич не ми дреме.Радвай се на живота,света с МВ е хубав.... :drift1: :drift1: :drift1:
  • 0

#23 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Публикувано 22 юни 2008 - 14:28

Купих си преди 2 години Мерцедес 190 от почти последните произведени - 1992 г. От тогава много си го обичам и където каквото съм му правил, все с оригинални части. Сега обаче се купих нова кола. Не е Мерцедес, но е нова все пак. Замогнах се и минах на нова. Но Мерчо си е перфектен и дори сега като за малко дадох новата за едно боядисване, си го карам и много му се кефя. Та съм изпаднал в едно никакво състояние. Реално трябва да продам Мерчо, защото 2 коли не ми трябват. Ама няма никакви реални основания да го продавам. Реално ще трябва да го направя само защото като изтече годината, ще трябва да му вкарам 300 лв. в данъци, застраховки и преглед. И разбира се, защото някакви пари стоят замразени в тая кола. Но след като имам пари за нова, едва ли тия няколко хиляди са ми толкова нужни веднага. Но са си пари де. С нищо друго не ми се налага да го продавам. Та сега се чудя. Може ли да има такова нещо като "бивш собственик" на Мерцедес. Особено пък ако като мен е попаднал на добра машина? В живота ако копаш здраво, неизбежно ти провървява и сменяш стандарта. Но това основание ли е да си продадеш "Мерцедеса".

В момента уж съм го обявил за продажба, но съм му сложил цена такава, че по-скоро да не го продам...:-)

:allhail: Олеле ще извиняваш ,че се отклоних от темата,ама стар Мерцедес,стара риба и грозна жена няма.Бивш собственик на Мерцедек също няма/и да си го е продал винаги ще го тегли към тая марка докато пак не си купи Меро....... :0_yahoo:
  • 0

#24 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:София, кв. Модерно предградие
  • Интереси:Мерцедес, Строителство, Общинска администрация
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 250 Diesel 1992г.
    Mercedes-Benz W123 300 Tourist Diesel 1981г.

Публикувано 22 юни 2008 - 14:35

Здравейте колеги!
Това хич не е филосовски въпрос :) Две мнения тука няма. Просто това е Мерцедес-Бенц :)
Аз съм 87 набор и от както се помня, баща ми караше едно пежо 404, от което беше наистина много доволен, но той си пада по мерцовете,а оттам съответно и аз :) Имахме дълго време една W115, а после до ден днешен само W123ки от тази кола не слизам, нямам намерение да я продавам, ще я карам до когато може. Та колегата да не се заблуждава да си продава мерца - просто това ще е сделка, в която ще си измамен и виновният ще си ти :)
До нови срещи!
  • 0

#25 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юни 2008 - 12:13

Що да няма бре :dontknow:

Аз лично бях БИВШ в продължение на 6-7 месеца и ако ме изпадне от някъде някоя служебна бих си разделил отново с БЕНЦ-а.

По убаво от служебната нЕма, е единствено може би - СЛУЖЕБЕН БЕНЦ :0_yahoo:
  • 0

#26 dmb

dmb

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 23 юни 2008 - 17:25

99% вече съм решил да не продавам, а да тунинговам. Сега проучвам може ли на механичната инжекия KE-Jetronic да се сложи турбина. Има някакво електронно управление, но дали ще хване надумкания въздух, за да вдигне и горивото...
  • 0

#27 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Публикувано 28 юни 2008 - 11:51

В момента слизам от кола 1998 г. на МБ 190 - 1990 г.,2,0,122 к.с.Новите коли са пълна пародия,еднодневки(изключвам мерцедесите).Първо-това,че марката е френска или немска съвсем не ти гарантира,че е правена във Франция или Германия.Второ-след 70-80000 км. при новите коли започва масова подмяна на шарнири,тампони,накрайници,спирачни апарати,рейки и тем подобни като повечето от тези части хитро са прехвърлени в раздела консумативи и не ги хваща гаранцията,а теб те хваща разрив на сърцето от цените.Около 100000 км.пробег започват грандиозни проблеми с електрониката-тук е най-готината част от филма.Ако гаранцията ти е до 100000 км. компютърът задължително почва да прави щуротии веднага
след 100000 и в оторизирания сервиз "оторизирано " ти режат главата от кръста. Цели 2 месеца търсих МБ190,което да ми хареса,и го открих съвсем случайно,даже се бях отчаял и сериозно си мислех за цетка от 1993 до 2000 г.Ако сега продадеш 190-ката съвсем скоро ще си я търсиш,но трудно ще намериш здрава и запазена.Забелязвам,че от ден на ден 190-ките стават повече по улиците.На паркинга,където си спирам колите съм наредил една до друга нексията,която е за продажба и мерцедеса.Хората вземат телефонния ми номер от обявата на нексията и ми звънят да ме питат дали продавам мерцедеса.А пък мерцедеса вече кара осемнайсетата си годинка.
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни