Филтър климатик W124 Е200
Започната от ilkoh, 18 юни 2008 - 12:47:34
33 мнения по тази тема
Публикувано 18 юни 2008 - 12:47
Здравейте на всички.Имам 124 Е200 95г. и искам да питам има ли филтър за климата?Ако има къде е и лесно ли се сменя?Питам защото ми направи впечетление че когато включа ЕС и да речем малка перка духа по силно от когато сам на клима.Да не би да е запушен филтъра ако има такъв и потока на въздух винаги ли е през него или само когато си на клима.
Публикувано 18 юни 2008 - 14:14
Здравейте на всички.Имам 124 Е200 95г. и искам да питам има ли филтър за климата?Ако има къде е и лесно ли се сменя?Питам защото ми направи впечетление че когато включа ЕС и да речем малка перка духа по силно от когато сам на клима.Да не би да е запушен филтъра ако има такъв и потока на въздух винаги ли е през него или само когато си на клима.
Ако имаш филтър на климатика ще е под рамото на чистачката- в дъното на моторния отсек-писано е по темата,а и скоро имаше и снимка.Филтрите са два-един до друг се поставят.При отворена клапа за достъп на външен въздух независимо дали си на климатик,или не въздухът минава през филтъра(ако го имаш!)Дай тук номера на рамата да видим имаш ли филтър?
Публикувано 18 юни 2008 - 14:20
Ако имаш филтър на климатика ще е под рамото на чистачката- в дъното на моторния отсек-писано е по темата,а и скоро имаше и снимка.Филтрите са два-един до друг се поставят.При отворена клапа за достъп на външен въздух независимо дали си на климатик,или не въздухът минава през филтъра(ако го имаш!)Дай тук номера на рамата да видим имаш ли филтър?
WDB1240791F335908
Добре а защо на ЕС духа по силно?
Публикувано 18 юни 2008 - 14:29
Когато е на ЕС не духа по-силно а по- слабо!Добре а защо на ЕС духа по силно?
На ЕС си когато свети червената лампичка, а това означава в случая, че си изключил климатика

Та, когато си на климатик - духа по- силко щото доколкото знам автоматично се затваря клапата за външният въздух
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!

Публикувано 18 юни 2008 - 14:34
Ако ползваш руски.. http://mercedes-w124...ru/html/8_9.htm
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка

Мерседес Йелинек

Мерседес Йелинек
Публикувано 18 юни 2008 - 14:36
WDB1240791F335908
Добре а защо на ЕС духа по силно?
Климатика ти е серийно монтиран-трябва да имаш филтър...но на една такава кола(също "италиянка" и също с фабрично монтирана клима)нямаше филтър...?!
В опциите не видях филтър,но не съм сигурен,дали ще го пише,ако го има?Хвърляй се в разглобяване и ще разбереш-няма друг начин!

П.С. Видях,че дамаската ти е същата,като мойта,та ако мислиш да и претапицираш салона(с кожа,например,или с друг плат)ще ти дам хубави пари за каквото остане от стария плат!

Публикувано 18 юни 2008 - 14:41
Когато е на ЕС не духа по-силно а по- слабо!
На ЕС си когато свети червената лампичка, а това означава в случая, че си изключил климатика![]()
Та, когато си на климатик - духа по- силко щото доколкото знам автоматично се затваря клапата за външният въздух
Тая клапа,ако се затваря с пускането на климата ще е за определено време само-да изстуди по-бързо,но после се отваря.Никога няма да стои само затворена-явно е с цел да не се задушат ората вътре,че купето е добре уплътнено!

Публикувано 18 юни 2008 - 14:45
Да прав си затваря се на всеки 10 минутиТая клапа,ако се затваря с пускането на климата ще е за определено време само-да изстуди по-бързо,но после се отваря.Никога няма да стои само затворена-явно е с цел да не се задушат ората вътре,че купето е добре уплътнено!
При мен стои затворена около 10-15 мин. и после се отваря...та от София до Варна,ако съм на клима и е голяма жега навън си го натискам тва копче 20-30 пъти...
Публикувано 18 юни 2008 - 14:49
И аз мислех че на клима ще духа по силно но днес без да искам останових че не е така.Пътувах около 200км. на климатик и като спрях още на работеща кола включих на ЕС защото така ми бяха казали за да не се вмерисва филтъра и останових че започна да духа по силно.Пак включих на клима и задуха по слабо/не чуствително но все пак по слабо/Когато е на ЕС не духа по-силно а по- слабо!
На ЕС си когато свети червената лампичка, а това означава в случая, че си изключил климатика![]()
Публикувано 18 юни 2008 - 14:58
Още информация:
http://mercedes-w124...ru/html/0_9.htm
ЕС когато е вкл = икономичен режим, т.е нямаш т.нар. "студопроизводство" т.е компресора е изключен и двигателя по малко се товари, но вентилацията си остава..
http://mercedes-w124...ru/html/0_9.htm
ЕС когато е вкл = икономичен режим, т.е нямаш т.нар. "студопроизводство" т.е компресора е изключен и двигателя по малко се товари, но вентилацията си остава..
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

Мерседес Йелинек

Мерседес Йелинек
Публикувано 18 юни 2008 - 15:04
И аз мислех че на клима ще духа по силно но днес без да искам останових че не е така.Пътувах около 200км. на климатик и като спрях още на работеща кола включих на ЕС защото така ми бяха казали за да не се вмерисва филтъра и останових че започна да духа по силно.Пак включих на клима и задуха по слабо/не чуствително но все пак по слабо/
Вмирисва се питата на изпарителя,а не толкова филтъра.Затова е добре да оставиш вентилатора да я изсуши(на спрян климатик и отворена клапа за външ.въздух)-отнема към 5 минути.Изпарителя е подсушен,когато започне да духа топъл въздух-с външна температура.Виж имаш ли филтър,сменявай го(миналата година филтрите струваха 72лв.-цена без отстъпка за членове на Клуба),пък после ще му мислим,ок?Според мен,ако на вкл.климатик ти духа по-слабо има вероятност акумулатора да си е затръгвал...?

Публикувано 18 юни 2008 - 15:30
Трябва ли да свалям чистачката за да сменя филтъра?Вмирисва се питата на изпарителя,а не толкова филтъра.Затова е добре да оставиш вентилатора да я изсуши(на спрян климатик и отворена клапа за външ.въздух)-отнема към 5 минути.Изпарителя е подсушен,когато започне да духа топъл въздух-с външна температура.Виж имаш ли филтър,сменявай го(миналата година филтрите струваха 72лв.-цена без отстъпка за членове на Клуба),пък после ще му мислим,ок?Според мен,ако на вкл.климатик ти духа по-слабо има вероятност акумулатора да си е затръгвал...?
Публикувано 06 март 2009 - 17:18
Здравей колега можеш ли да ми кажеш дали и мойта 124-ка има филтър на климата????Колата е 200Е-16V 1993 година с климатроник номера на рамата е WDB1240191B901471. Благодаря ти предварително

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни