Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Нов акумулатор W220 S320Параметри ?

• Please log in to reply
52 мнения по тази тема

#16 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 30 април 2008 - 22:42

Не , не са ми приятели . Но ми направиха много добро впечатление - свалях го от багажника на другата ми кола и от сервиза веднага излезе един от работниците и го взе той , да не се цапам аз . Вкараха го вътре , замериха го и провериха нивото на електролита . Казаха , че ще стане , трябвало да долеят там нещо ( не разбрах точно какво ) и да го заредят . Въпреки че имаха за продаване акумулатори на 5-6 различни производителя , дори не намекнаха да си купя нов .

Вземи си акумулатора от момчетата и ако си останал с добри впечатления, може да споделиш и на останалите къде се намират, защото останаха малко такива ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 30 април 2008 - 22:58

Живот на тия батерии е 5 години,живота на сухите може и до 8 - това при положение,че искаш да спиш спокоен.Знам и колко дьржат,имал сьм и по 10 годишни ма ако си говорим как се прави..................се сменя на 5 години.Ше ти го заредят,ше ти вземат парите и понеже са пичове след 6 месеца зимата пак си при тях за нова батерия.Те си знаят играта,мамата си тракат и тия като на всяко друго място.

Стискам ти палци ма си плати 100 кинта / толко е тук / и си сложи нов ако ме питаш мен.
  • 0
.

#18 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 30 април 2008 - 23:09

Разликата във времето е 10 - 25 %
Разликата в цените - 100 - 300%
Избирай
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#19 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 01 май 2008 - 01:21

грешка мбенц. от голям акумолатор няма да скапеш алтернатора. но от по-малък от препоръчаното-можеш.

генераторът непрекъснато зарежда , но въпросът е нощем , когато си на фарове, халогени, парно, чистачки, реотани, музика, КОЛКО време ще издържи батерията да помага на генератора? защото когато тя сдаде, всичко ще висне на генераторът, който ще се почувства като на късо съединение с толкова консуматори.

досега не съм си купувал кола от германия, която да не е с максимално голямата батерия, според мястото, не според капацитета. това което го дават в книжките на мерцовете е МИНИМАЛНА батерия, колкото по-голяма, толкова по-добре
  • 0

#20 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 01 май 2008 - 07:28

Машината преди месеци ми скапа батерията от седене.Оригинално и даваха 75 ако не се льжа.Не ми се даваха пари за тая кола та и свалих от Мрака,а на него му взех нова,проблеми няма.

Алтернатора бие на скапана батерия около 100% от капацитета си или точно това което казва Лоринсер.Всичко тегли от батерията,а генератора я подьржа на нормалното ниво.Като и набримчиш сите шукарии и волтажа и почне да пада и онова почва да и вкарва колкото може.Виждал сьм и алтернатор на 250 ампера с 2 ремька на нормална батерия.Ни на нея и има нещо ни на него,но беше стартова само и не се разрежда много.Кьм алтернатора можеха да се закачат още 6 батерии на куп,е те там вече и ремьци са свирили,и сьс сапун сме ги мазали и бавно вдигане на оборотите да стоят зацепени и................какви ли не магарии.

Това горе е голяма кола пьлна с какви ли не електрики,няма начин батерийката да му е колко на една Лада или Голф.Това е сьщата батерия каквато се навира под капака на 123 модела и влиза в багажника на 140,100 ампера са и муцка,за дизел зимата може и 120 и не по-стара от 5 годинки.
  • 0
.

#21 amsterdama

amsterdama

Чирак

• Потребители на форума
  • 52 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 07 май 2008 - 21:07

Преди четири дни си взех акумулатора от сервиза . Доливането и зареждането струваше 3 , 00 ( три лева ) !? :dontknow: Оставих пет лева - дори и нищо да не беше станало , хората все пак бяха опитали , а и ми хареса тяхното отношение към клиентите . Монтирах го на колата , спазвайки всички правила - първо скобата за закрепване , след това "+" , после "-" и накрая маркучето за отвеждане на газовете . Запалих двигателя , на място навих пълен ляв и пълен десен волан и се разходих от София до Сандански . :drift1: Прибрах се в София , паркирах и три дни въобще не карах колата . Днес си закупих един мултицет , китайски :tongue:
Публикувано изображение
Замерих акумулатора , без да съм палил двигателя , и ми показа 12,65 - което мисля , че е добре ( поправете ме , ако греша ) . Сега вече мога да кажа , че съм доволен от сервиза . Адресът му е бул. "България" 64 ( посока Бояна , малко преди "Тодор Каблешков" ), тел. 859 10 53 , Сервиз ТЕМА . И да се похваля - днес си поръчах покривало ( колата ми седи на паркинг и искам да я предпазя от слънцето и прахоляка , доколкото е възможно ) и си закупих нови гуми FULDA Carat Progresso 225/60R16 98V ( до 240 км/ч )

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Покривалото ще е готово на 12.05. Ще има снимки и отзиви за качеството . Цената му е 90,00 лв.
  • 0

Good boys go to heaven , bad boys go to Amsterdam !

#22 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 май 2008 - 21:13

Заеби Фулдата - да ти е жива и здрава
Кажи нещо за покривалото
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#23 amsterdama

amsterdama

Чирак

• Потребители на форума
  • 52 Мнения:

Публикувано 07 май 2008 - 21:40

Заеби Фулдата - да ти е жива и здрава
Кажи нещо за покривалото
Поздрави

Поръчах го при една бабка , която се занимава с изработка на покривала . Избираш си плат и цвят , взема ти размери и за няколко дни е готово . Каза ми , че ще струва около 90 лева . Личи си , че не й е за първи път . Като видя колата , каза , че е шила и на друга такава , но иска пак да премери , защото знаела , че има различни бази :icon_coolgrin: . Обясни ми , че отпред се слага ластик , връзките са отзад , може да направи и джобове на огледалата , но аз не поисках - ще си ги прибирам . Когато си го взема , ще пиша и ще постна снимки ! :icon_welldone:
  • 0

#24 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 май 2008 - 22:37

Дай координати
Търся покривала от почти година
За двете колици
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#25 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 07 май 2008 - 22:47

Ти хубаво си замерил акумулатора, ама оти го незамери когато работи колата да видиш дали го пърни как требе?
  • 0

logo-600-1002.png

#26 amsterdama

amsterdama

Чирак

• Потребители на форума
  • 52 Мнения:

Публикувано 07 май 2008 - 22:56

Ти хубаво си замерил акумулатора, ама оти го незамери когато работи колата да видиш дали го пърни как требе?

Целта ми беше да проверя дали държи ток . Ще я закарам утре да ми замерят и зареждането , но съм сигурен , че няма проблеми .

Vladek , ще ти изпратя координати на лично .
  • 0

#27 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 май 2008 - 23:01

ОК
Благодарско пич
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#28 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 07 май 2008 - 23:03

Целта ми беше да проверя дали държи ток . Ще я закарам утре да ми замерят и зареждането , но съм сигурен , че няма проблеми .

Vladek , ще ти изпратя координати на лично .

Да хубаво е да се замери сега да се види дали генератора го зарежда, че за твоя модел ако не го зарежда как требе ще се видиш в чудо.
  • 0

logo-600-1002.png

#29 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 май 2008 - 06:20

Има едни джаджи които се мушкат в запалката на колата и ти показват колко ти е волтажа на батерията.Вместо да се гьзиш на отворен багажник просто го мушни това в запалката,виж колко показва и след това запали мотора и провери на колко зарежда алтернатора.Цена на такова мммммммм от 5 до 20 кинта.

Публикувано изображение
  • 0
.

#30 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 08 май 2008 - 10:42

Да ама тук не съм виждал такива BOSS
Аз имам голям проблем с акумулатора,защото около 10 пъти съм го изпускал да се разреди от неизползване на колата и сега ми се разрежда за 7 дена ако не карам.Сигурно се е скапал,но не ми се дават пари за нов понеже пак ще го прецакам и затова през 4 дена ако не карам си вклячвам зареждачката.Имам един въпрос.Може ли да стане нещо ако включа зарядното за акумулатора без да откачам кабелите на колата.Вече два пъти така го зареждам,за да не я оставям без ток.Опасявам се, че ако е без ток да не се появят грешки в системата,а на компютър не ми се ходи.
Та има ли проблем ако правя така или може да прецакам нещо??
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни