Тук най-якото е, че това е кабриолет!Абе гадно е, но Мерцедес му спаси живота и доста късмет!
200км/ч обръчане с Мерцедес...
Аз съм виждал супер яка катастрофа с Мерцедес. Чакам на светофара на Цариградско шосе, да направя десен завой, излизам от Дружба и пътувам за центъра. Първа кола съм на светофата. На това място булевардът има 5 ленти - една зя лав, една за десен завой и три ленти за направо. След кръстовището има 4 ленти занапред, т.е. лентата за десен завой има продължение. И какво става... източват се колите идващи от горубляне, когато светва жълто, а след това и зелено, но колите още не са се източили. Колите идващи от към Пловдив, които чакат на светофара не тръгват, защото изчакват да се освободи кръстовището. Да обаче, един тарикат-камикадзе, идващ от към Пловдив, вижда, че е зелено и че лентата за десен завой е празна и решава да изреже цялата колона по кратката процедура. Само дето не се сеща, че на кръстовището все още има коли, които не са излязли. Излиза на кръстовището в най-дясна лента и отляво го удря една патрулка на ДАИ. Патрулката да се движеше с 20-30 км/ч, Мерцедесът беше 190-ка, малинено червен. На патрулката, Форд КА, от удара и се откъсна моторния отсек и остана да 2 метра от колата. А Мерцедесът, от удара отляво и понеже е с доста висока скорост, се извъртя надясно, удари се в бордюра, от удара се преобърна и започна да се търкаля странично по тротоара (то там тротоар няма, ама извън пътя). Точно на ъгъла има колче на пешеходния светофар. Като удари колчето, го отскубна от земята барабар с бетоненото блокче, което го крепи и измъкна поне 3 - 4 метра кабели изпод земята, ама го счупи като клечка за зъби. Мерцедесът се таркаля така поне 4 или 5 пъти и стинга до мястото, където сега е входът на Практикер (това се случи преди много години, още нямаше Практикер). Накрая спря с вратата на навигатора надолу, а вратата на шофьора нагоре. Човекът изрита предното стъкло и изпълзя оттам. Изтупа се от стъклата, бутна колата да падне на земята и взе да псува всичко наред. А колата не приличаше на кола... не можеш да познаеш нито марка, нито модел. И четирите колела бяха откъснати. Обаче на шофьора (беше сам) му нямаше нищо, ама абсолютно нищо! А шофьора на патрулката, която е много по-малко ударена, имаше порязване на главата