Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Огромен разход на гориво-18/100 дизелW210 250TD

• Please log in to reply
40 мнения по тази тема

#31 LUCKY

LUCKY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 24 април 2008 - 19:05

Смених MAP Сензора - и сега да жидим какво ще излезе ;)
  • 0

#32 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 24 април 2008 - 20:36

Хм чудя се къде се загуби Линкс, та да си даде и той компетентното мнение, че много ме е яд като го гледам момчето как се мъчи с разхода на колата.От доста време му обяснявах колко добри машини са бенцовете и накрая, като взе че си купи такава и да се разочарова.Айде Линкс и твойто мнение чакаме. :icon_coolgrin:

Автора на темата ми писа на лично,....но не му отговорих,...сори,..!

Много е объркана неговата орисия,...голем разход,..и не върви!

По-ясно е от бел ден че има повреда,....но,...
Одил е на неколко сервиза,....пишман е станал,....всички казвали че колата е в ред.

Аз си мисля че в отношението клиент -сервиз,....нещо се губи!

Но той си знае,....затова не изказах мнение!

Иначе съвета ми е да иде на добър сервиз,да не жали средства,...и да я оправи!

Нетрипичните повреди се отстраняват от добри професионалисти,...срещу подходящо заплащане!

Късмет!
  • 0

#33 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 25 април 2008 - 10:11

Мда наистина разхода на този автомобил е ненормален :dontknow: , а иначе колата наистина изглежда читава, дано по-скоро се разреши проблема.
  • 0
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.

#34 LUCKY

LUCKY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 25 април 2008 - 12:37

LINX - приятелю :)
Де го този сервиз (за който говориш), че не ми е ясно. Тук не става въпрос за пари - аз дадох повече от 300 лв само за диагностики и мнения. Не съм от хората, които ще ремонтират автомобила си пред блока и ще правят свободни съчинения само и само да не дават пари. Аз съм силен в други области, клиентите ми гласуват доверие и аз се боря с проблемите им, колкото и да са завъртяни и невъжможни (образно казано) докато ги реша без да се отказвам. Това което е конструирано или програмирано от човек, то значи е поправимо от човек. Клиентите ми си плащат за услугата и са доволни!!! Но, да се сменят 2/3 от частите по колата с нови (даже и да са работещи), за да следваме принципа на изключването е нелепо. Все едно компютъра да ти гасне след 20 мин работа и аз да ти сменя целото РС, а не само вентилатора на процесора, защото той гасне защото прегравя и перката не работи в обороти и не охлажда достатъчно. Или много други случаи, но не е тук мястото да ги коментирам.
Такааа ..... и по темата за сервизите.
Петко ми каза че си внушавам и не е възможно да харчи толкова, и ако се напълнил резервоара до горе той щял да дигне колата с крик на страни и с тубичка щял да долее още 10 л нафта, това с пълненето до горе на резервоара и засичането на 100 км не било критерии колко харчи - т.е. не му се занимава да ми реши проблема.
Когато се обадих на Генади, за да ми каже кога ще е удобно да закарам колата за диагностика и ремонт, той ме разпита какъв е проблема - аз му разказах всичко и той ми заяви, че този градски разход бил нормален даже и малък в тези задръствания. Казва ми че 18-20 на 100 е в нормите, толкова си харчила градско тази кола. Да съм я покарал на дълъг път и да видя реално колко харчи. Хубаво де, ама аз тази кола не съм я купил само да я карам като ходя до морето - например. Аз я карам много в София и си върша работа 330 дни в годината карайки я в града. С две думи и на него не му се занимава и не иска да ми открие проблема.
Останалите сервизи само гледат и се чешат по главите и не смеят да я пипнат, като чели Мерцедеса е като жена на мафиоз!!!
Само дето си плащам за диагностики и прегледи по 40-60 лв, за да ми кажат че колата ми била перфекта - пушка!!!!
Къде е тази нишка клиент - сервиз, която се къса, че не мога да я видя?!?!?! Отивам при хората, разказвам за проблема си, за това какво е правено или не е правено по колата, после те гледат - тестват - пипат нещо, казват ми че съм готов и всичко е ток, плащам и след това всичко си е по старо му. Петко за 4-тири свещи и качване на тестер РС ми взе 350 лв. - плащам и разчитам че е оправена (без коментар да ми е скапо или не). А след два дни когато му се обадих и му казах че проблема си е същият с разхода той ми каза нещата които споменах по-горе.
Къде са тези професионалисти LYNX, кажи ми та отида. Освен в Супер Дизел където не съм ходил, други възможмости не ми останаха. :(
  • 0

#35 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 25 април 2008 - 14:57

Хубаво де,а в Балкан Стар ходи ли?
  • 0

#36 LUCKY

LUCKY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 25 април 2008 - 15:47

Не съм, оставям го за последна инстанция - последна надежда! :)
  • 0

#37 LUCKY

LUCKY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 25 април 2008 - 15:51

к79 ще ми ореди да отида в Балкан Стар-клон Пловдив, там където той е останал доволен при негов човек
Благодарности на К79 за което!!! :beer: :icon_coolgrin:
  • 0

#38 LUCKY

LUCKY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 12 май 2008 - 19:20

Здравейте колеги!
Благодаря на всички Вас, които откликнаха на запитванието и проблема ми. Благодаря всички за помоща, съдействието и добросърдечието!!!!! :beer: :icon_welldone:
Проблема с високият разход е решен :icon_coolgrin: След смяната на МАП сензора, колата се оправи. Сега с голяма радост мога да кажа, че автомобила ми харчи 10/100 градско (вече 4 пъти засичано) и 8.5/100 извън градско (веднъж засечено при средна скорост 150-160 по магистралата). :allhail:
Макар и да не даваше грешка на компютъра МАП сензора, аз послушах Коко и го смених - нещата се оправиха и сега съм мнооооого щастлив!!!!!!!
Специални Благодарности на Lorinser, k79, Ivan W210, st16me!!!!!

P.S. Администраторите могат вече да заключат темата - ТЯ Е РЕШЕНА! :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:
  • 0

#39 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 12 май 2008 - 22:36

браво, КОЛЕГА :) така се завършва тема!!
забравих,беше ми излязъл от главата твоя проблем, а ми писа ЛС, и аз мислих мислих и взех че забравих...да се...
важното-сега всичко е ОК. иначе щяхме да мерим вакууми до припадък. честит разход :D
  • 0

#40 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 15 май 2008 - 18:46

Радвам се че си решил проблема,много безаварийни и бързи километри! :icon_welldone:
  • 0

#41 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 17 май 2008 - 11:32

P.S. Администраторите могат вече да заключат темата - ТЯ Е РЕШЕНА! :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:

Браво колега, за решаването на проблема и за това, че съумя да довършиш темата а не както ..... ай да не разваляме настроението :flagMB new:
Не мисля, че е добре да се заключва темата, защото много скоро някой ще те попита нещо специфично и ще се наложи да му отговориш :icon_coolgrin:

Още веднъж честито и се наслаждавай на пътуванията :4036:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни