Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем до 3000 об./минW210 250TD

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 vladumur1

vladumur1

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:

Публикувано 28 май 2009 - 15:23

Такаааа.....Аналогичен проблем имаше и мой приятел със 2,9тд ама то видях още някои с такъв да пише та предполагам дали е 2,5 или 2,9 е все тая.
При него турбото не включваше и не работеш 1ва дюза-това хващат на диагностиката,на таблото свети EPC .За рециклиране на турбото и(не ми се мисли ново колко струва),нова дюза и работа 1500 или 1600 лв му стъпи.За вече 6 месеца проблеми няма и колата върви като с нов двигател.Ако имате интерес пишете ще го питам за координати на тоя дето ходи при него и ще ги напиша.В такива случаи не съжелявам че карам чист дизел :0_yahoo:
  • 0

#17 m123

m123

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 250DT 98г.

Публикувано 28 май 2009 - 15:48

Такаааа.....Аналогичен проблем имаше и мой приятел със 2,9тд ама то видях още някои с такъв да пише та предполагам дали е 2,5 или 2,9 е все тая.
При него турбото не включваше и не работеш 1ва дюза-това хващат на диагностиката,на таблото свети EPC .За рециклиране на турбото и(не ми се мисли ново колко струва),нова дюза и работа 1500 или 1600 лв му стъпи.За вече 6 месеца проблеми няма и колата върви като с нов двигател.Ако имате интерес пишете ще го питам за координати на тоя дето ходи при него и ще ги напиша.В такива случаи не съжелявам че карам чист дизел :0_yahoo:

OK, благодаря за вниманието. Ако проблема не се оправи след смяна на клапана ще питам за майстора дето му е помогнал. Колкото до разликата между 2.5тд и 2.9тд мисля че 2.9 е коман рейл, ако е така дюзите там би трябвало да са доста по-различни.
  • 0

#18 m123

m123

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 250DT 98г.

Публикувано 11 юни 2009 - 09:58

Вече две седмици карам с нов вентил. За това време не съм имал проблеми с оборотите (колата не влиза в авариен режим). Смятам проблема за решен. Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети. Проблема се реши след две ходиния на диагностика в сервиза на Петко (първия път набедиха катализатора, но на втория след доста мерене със стар диагностика откриха проблемния вентил). Иначе самата смяна на вентила всеки може да си го направи.
  • 0

#19 veni124

veni124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Град:Враца
  • Автомобил:
    W210 290TD

Публикувано 04 юни 2010 - 21:49

Колега,къде се намира този винтил?Май и аз съм за смяна.
  • 0

#20 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 05 юни 2010 - 13:50

колега ако беше прочел цялата тема внимателно