Вибрация :(W210
Започната от Мишо, 07 апр 2008 - 08:35:13
14 мнения по тази тема
Публикувано 07 април 2008 - 08:35
Колеги съсипан съм.......в тези два дъждовни дена (събота и неделя) ходих до Велинград......значи пътя е пълна скръб-чак ти става мъчно за София..... и днес паля-тръгвам си за работа-скок на спирачките и изненада-ВИБРАЦИЯ......получава се само при душманско спиране-тва обаче хич не ме успокоява.....та най-логично за съжаление ми се вижда да са криви дисковете.Гледах ги - на око са добре-ама само на око......най тъпото е,че са нови- БРЕМБО и досега два месеца не съм имал ядове.......мисля си за разхлабени болтове на джантите-малко вероятно,или пък да съм изкривил джанти,че пътя наистина беше отврат.....просто ми се реве от скапаната ни родина-по пътя кръпка върху кръпката,а пред тях гордо стои знак ВИНЕТКА.....
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 07 април 2008 - 08:53
ABS не е ли това за което говориш колега.
Публикувано 07 април 2008 - 08:54
Мислиш ли,че е възможно да си прегрял дисковете-не им трябва много,ако не са качествени.Да си спускал бързо и с често използване на спирачки?Преди скачал ли си здраво на спирачките,или сега за сефте ти се случва,та затова и да си забелязал,че тресе?
Провери джантите и при свалянето им се убеди лично затегнати ли са добре болтовете.И,като свалиш предните точила изпръскай един почистваш спрей на Валволин по дисковете и накладките-има го при Танчо.Пиши после кво е станало!
Провери си и окачването-сега видях,че си писал,че преден десен шарнир е пред изпадане-не си прави майтап с това,че много боли!Карай право към сервиз-лекои плавно!
Провери джантите и при свалянето им се убеди лично затегнати ли са добре болтовете.И,като свалиш предните точила изпръскай един почистваш спрей на Валволин по дисковете и накладките-има го при Танчо.Пиши после кво е станало!
Провери си и окачването-сега видях,че си писал,че преден десен шарнир е пред изпадане-не си прави майтап с това,че много боли!Карай право към сервиз-лекои плавно!
Публикувано 07 април 2008 - 09:16
Ами точно ме е шубе да не съм ги прегрял-Брембо-кой знае кви ментета може да са.......вчера беше кофти времето и с повече от 120 не съм карал......и тва се появи таз сутрин-демек кат са поизстинали може да са кривнали.......в началото вибрираха по силно,после намаля но не спре....та си мисля,че може ако са хванали ръжда нещо.....ще видя джанти болтове,и в краен случай ще ги нося да ги пилят дисковете
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 07 април 2008 - 09:22
Ами точно ме е шубе да не съм ги прегрял-Брембо-кой знае кви ментета може да са.......вчера беше кофти времето и с повече от 120 не съм карал......и тва се появи таз сутрин-демек кат са поизстинали може да са кривнали.......в началото вибрираха по силно,после намаля но не спре....та си мисля,че може ако са хванали ръжда нещо.....ще видя джанти болтове,и в краен случай ще ги нося да ги пилят дисковете
О тръжда няма да ти тресе,но сменявай и двата долни шарнира,като начало!
И аз имах едно леееко тресене-преди да натисна по-силно педала на спирачките-тогава изчезваше.След смяната на шарнирите нещата заспаха!
Публикувано 07 април 2008 - 09:39
ами тва ми е надеждата....щот мойте отдавна са за смяна и таман теб Пламене,се чудих как да намеря....нали ми беше казал за един майстор в красно село......ако може точни кординати да метнеш.....и шарнирите аз ли да ги купувам-той ли да ги вземе,ти ми каза да взема лен фьорер,един арабин на козлодуй ми ги дава за 40лв бройката.....щото пътя до Велинград наистина беше ужасен и може би просто съм ги доразбил-но тва дали може да предизвиква вибрацията?
Публикувано 07 април 2008 - 09:44
ами тва ми е надеждата....щот мойте отдавна са за смяна и таман теб Пламене,се чудих как да намеря....нали ми беше казал за един майстор в красно село......ако може точни кординати да метнеш.....и шарнирите аз ли да ги купувам-той ли да ги вземе,ти ми каза да взема лен фьорер,един арабин на козлодуй ми ги дава за 40лв бройката.....щото пътя до Велинград наистина беше ужасен и може би просто съм ги доразбил-но тва дали може да предизвиква вибрацията?
може-представи си как се товари колелото при спиране и окачването-поне при мен беше така:натисна леко спирачка-не тресе,натисна по-силно и започва,а като натисна почти докрай обере луфта на разбития шарнир и престане.
баш за тоя найстор съм ти казвал:0888 968 324-Краси.аз лично предпочитам,който прави колата той да купи частите-така носи отговорност,а не ако има проблем-ами ти това ми донесе-това смених!
кога си на мивката?
Публикувано 07 април 2008 - 09:49
Благодаря Пламене,ей сега му се обаждам още......иначе мивката е събота неделя......ако имаш зор може утре след 7-8 вечерат-ше ида да си измия моята,ако решиш може да се уговорим да забърша и твоя красавец-нищо че не съм на бач а ти свали ли пустия надпис ?
Публикувано 07 април 2008 - 12:08
амммм май няма да ги ползвам услугите.......малка справка показа-шарнира 90 лв броя Х 2 -180лв и 100лв работа=280 лв.......май малко се пооля.....не че съм стиснат ама за два шарнира ми се види доста
Публикувано 07 април 2008 - 12:11
Ми питай тогава тук и тукамммм май няма да ги ползвам услугите.......малка справка показа-шарнира 90 лв броя Х 2 -180лв и 100лв работа=280 лв.......май малко се пооля.....не че съм стиснат ама за два шарнира ми се види доста
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 07 април 2008 - 13:16
амммм май няма да ги ползвам услугите.......малка справка показа-шарнира 90 лв броя Х 2 -180лв и 100лв работа=280 лв.......май малко се пооля.....не че съм стиснат ама за два шарнира ми се види доста
Абе аз като знам как си печеля парите - тва направо си е обир. Вярно че не съм в София, ама я виж http://www.mbclub.bg...showtopic=11616
Публикувано 07 април 2008 - 15:50
Абе аз като знам как си печеля парите - тва направо си е обир. Вярно че не съм в София, ама я виж http://www.mbclub.bg...showtopic=11616
точно таз темичка я гледах и ако не намеря неква по приемлива цифра,ще се пробвам с един приятел в събота......не може за по два болта на колело по 50 кинта бе......
Публикувано 07 април 2008 - 17:48
точно таз темичка я гледах и ако не намеря неква по приемлива цифра,ще се пробвам с един приятел в събота......не може за по два болта на колело по 50 кинта бе......
глей са-на мен за смяна на двете предни пружини,двата предни амортисьора,двата шарнира и "бурето"отзад вляво ми взе 200лв. за труд,което ми се струва нормално!за смяна на долен шарнир,ако се сваля носача 50 лефта е ок,мисля!и не те съветвам да се захващаш със смяна на шарнирите-избиването е лесно,ама набиването...!
Публикувано 07 април 2008 - 19:48
глей са-на мен за смяна на двете предни пружини,двата предни амортисьора,двата шарнира и "бурето"отзад вляво ми взе 200лв. за труд,което ми се струва нормално!за смяна на долен шарнир,ако се сваля носача 50 лефта е ок,мисля!и не те съветвам да се захващаш със смяна на шарнирите-избиването е лесно,ама набиването...!
Съгласен. Това в домашни условия си е живо мъчение.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни