и така колеги, най накрая я открих... 124ка, ама 15тина години по-нова
търсенето започна преди повече от месец, започнах с 210ка, ама нещо се излакумих и викам, яяя една 211, и без това старшия ми наду главата, че само ретро паради съм правил...
и тъй, в едно далечно утро, по изгрев, около 3ч сутринта прскочихме до мюнхен.
моментално започнахме да обикаляме автокъщите, да нищя мобилето, и стигнах за пореден път до една истина, ХУБАВИТЕ коли, не ги пускат в нета. 99% от колите в нета са боклуците на автокъщите. малко изключение правят тези на собствениците, които неползват услуги на автокъщи и нямат друг шанс за продан освен нета. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, за кво му е притрябвало на мързеливата чалма, да се труди да пуска кола в мобилето?? като утре ще купят от плаца му??
да не се отклонявам, неможех да повярвам че има 211ски, 2002-2003-2004г вече съсипани и на по над 200.000км ?!?!?!?! съсипани, скъсани, протрити, захабена боя, много км, една от тях ми изписа СЕДЕМ грешки (meseges) на дисплея?!?!??! видях и ръжда, на гредата под мотора?!?!? корозирали алуминиеви части по мотора?!?! черни таксита?!?!? и всичко това на цени по 20.000евро??? най евтината беше 17000евро, като беше пълен курник.
и тъй решихме да да вземем кола от представителството в мюнхен, ПО-скъпи, но с гарантирано качество, КМ, и т.н. тааа неусетно минахме на 2005та и нагоре. после минахме на 2006та, щот разликата в цената беше малка, после минахме и на фейслифтнатата...и накрая чичо ми, който е работил 10 години в мерцедес, уреди чрез шефа му, една наистина страхотна оферта, от току що върната 220CDI 170коня, 10.2006г
тази кола наистина е фантастик, в мото-пфое съм карал ягуар XJ12, който неможе и наполовин да се сравни с 211, като усещане при шофиране. ауди А8 2004та е по-назад от тази кола. просто най-доброто в пъти, от всичко което съм карал досега.
пожелавам на всеки, рано или късно задължително да мине през 211ска...
ускорението е направо плашещо. на 3та с около 3500об, започва да превърта гуми!!! 170коня, 400Nm въртящ момент, A8 W12 май беше около 500Nm, ако не се лъжа....
малко ме беше яд че е с ръчни скорости, но определено е много бърза с тях.