Kак да си направя колата по-високаW124
Започната от Д.Стаменов, 04 фев 2008 - 20:27:43
28 мнения по тази тема
Публикувано 23 март 2010 - 10:31
инсталацията, която имам, е с ресурс 3 месеца, след което се почва отначало.
Нали се сещаш колко пъти съм я преинсталирал - нито един, естествено...
Публикувано 23 март 2010 - 10:43
То т'ва е най-малкия проблем, аз въобще немога да я подкарам, дали защото версията която изтеглих е насра*на, но постоянно ми дава някакви грешки...инсталацията, която имам, е с ресурс 3 месеца, след което се почва отначало.
Публикувано 10 ноември 2011 - 14:03
Сигурно темичката е доста стара, но за да не пускам нова реших да пиша тук. Преди околко 2 месеца смених предните пружини, защото бяха счупени. Когато ходих в Ивайджет да питам за нови ме "зарадваха" с цена към 200лв за брой. Разбира се реших да потърся алтернативи и купих афтърмаркет. В началото колата беше доста висока, но за два-три дни поомекнаха и "заспа". Само че това омекване май продължи и сегашната височина сякаш не ми харесва. Въпроса ми е следния: освен с тези тампони(подложки) може ли да се корегира височината като под самите тампони и леглото, в което влиза пружината да се поставят метални профили, разбира се изработени на ръка? Скоро мисля и задните да сменям, че когато се качат двама отзад и кляка много. Последно да питам от къде все пак мога да намеря такива гумени тампони, защото четох, но не успях да намеря адрес на магазин само някакви "араби". Да не би това да означава по цар Симеон? Благодаря предварително!
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 10 ноември 2011 - 14:18
Нанизваш на предните Хамортисьори,по два шок тампона за Галф2 и си готов.Виж си и тампоните на амовете от горе.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 10 ноември 2011 - 16:06
Аз преди 2 години открих ,че в долния край на едната предна пружина се беше отчупило парченце от нея /около 6 см./Можех и така да си карам,но вместо да глася правеняшки нещата ,смених и двете предни пружини.В сервиз D&N в Подуене по 58 лв.бройката.Понеже са много моделите пружини ме посъветваха първо да свалят пружините да сравнят модела като взимат от склада .Съгласих се /почаках 2-3 часа ,но се оказа че е за добро .Моя Меро е "Sportline".Обикновенните пружини варираха на цена от 50 до 55 лв.Колата се повдигна съответно малко ...та нали сложих нови пружини.Асо искаш да я вдигнеш повече поръчай пружини от по тежък модел 124-ка но внимавай да не прекалиш да не заприлича на каляска....от сервиза ве предупредиха изрично за такова престараване.Аз затова си взех точните пружини за моя модел....Успех в избора!!!Сигурно темичката е доста стара, но за да не пускам нова реших да пиша тук. Преди околко 2 месеца смених предните пружини, защото бяха счупени. Когато ходих в Ивайджет да питам за нови ме "зарадваха" с цена към 200лв за брой. Разбира се реших да потърся алтернативи и купих афтърмаркет. В началото колата беше доста висока, но за два-три дни поомекнаха и "заспа". Само че това омекване май продължи и сегашната височина сякаш не ми харесва. Въпроса ми е следния: освен с тези тампони(подложки) може ли да се корегира височината като под самите тампони и леглото, в което влиза пружината да се поставят метални профили, разбира се изработени на ръка? Скоро мисля и задните да сменям, че когато се качат двама отзад и кляка много. Последно да питам от къде все пак мога да намеря такива гумени тампони, защото четох, но не успях да намеря адрес на магазин само някакви "араби". Да не би това да означава по цар Симеон? Благодаря предварително!
Публикувано 10 ноември 2011 - 16:45
Само подсилени пружини , с средния тампон ( не си спомням на какви мм беше ) и ти казвам , че ще си идеален.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 10 ноември 2011 - 21:50
Може би за предните ще пробвам с тези най-високите тампони, защото не си заслужава да давам пари за нови, но за задните определено ще взема подсилени. Даже ще видя каква е разликата за Е класата и за 124. Само не разбрах от къде да си взема такива по-високи тампони
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 10 ноември 2011 - 21:52
Този пост е редактиран от Lazar V12: 11 ноември 2011 - 00:58
В БЪЛГАРИЯ ПИШЕМ НА КИРИЛИЦА ! ! !
Публикувано 11 ноември 2011 - 10:20
Само не разбрах от къде да си взема такива по-високи тампони
http://forums.mbclub...?showuser=15561
0888126985
Колегата Биг ще ти свърши работа.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 12 декември 2011 - 18:55
След днешната интервенция по смяна на шарнири, тампони на носачите и на стабилизиращатата щанга смених и тампоните на пружините. Взех предварително трети размер дебелина, ако не се лъжа 13мм го дават, като не знаех с какви е в действителност. Оказа се, че е била на втори размер до сега. След поставянето на новите тампони предницата застана точно така както ми се искаше Благодаря много за напътствията. Остава сега и задницата да оправя и ще стане приказка ... ноо малко по-натам Само за сведение тампоните излязоха по 7.50лв парчето.
Публикувано 13 декември 2011 - 18:35
Съвсем забравих да попитам нещо Според вас има ли начин да се сменят задните пружини без да се разглобява целия носач? Мисълта ми е дали може с някакви скоби за пружини? Момчетата, които ми правиха вчера предницата ми казаха, че нямало как да стане без сваляне на носач. Дали наистина е така? Ако не е много сложно даже бих се пробвал заедно с баща ми да ги сменим сами
Публикувано 13 декември 2011 - 18:43
Задните пружини излизат на 100 % без скоби.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 13 декември 2011 - 21:13
Задните пружини излизат на 100 % без скоби.
На мен ми е ясно, че ако разглобя носача ще излезнат без никакъв проблем. Идеята ми е дали е възможно без много усилия да ги подменя
Публикувано 21 декември 2012 - 21:53
на моя мечок който е 2.0 122кс му сложих пружини от 2.5Д и се повдигна отпред и от зад сас по 6см сега сам като танк
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни