Kак да си направя колата по-високаW124
Започната от Д.Стаменов, 04 фев 2008 - 20:27:43
28 мнения по тази тема
Публикувано 04 февруари 2008 - 20:27
здравейте момчета-четох една тема как да си направя колата по-висока,но за съжаление никой не ми отговаря.В нея пишеше,че се подлагат тампони,които се слагат над пружините и били три дебелини,но не ми отговориха дали се продават по магазините и къде да ги търся.Ако някой знае ще съм много благодарен.
Публикувано 04 февруари 2008 - 20:42
здравейте момчета-четох една тема как да си направя колата по-висока,но за съжаление никой не ми отговаря.В нея пишеше,че се подлагат тампони,които се слагат над пружините и били три дебелини,но не ми отговориха дали се продават по магазините и къде да ги търся.Ако някой знае ще съм много благодарен.
Да беше казал и за кой модел цедес иде реч!?За 124-ка има 4 размера тампони(подложки).Разпознават се по едни пъпчици отстрани на тампона,но без да се вдигне колата на подемник не можеш да ги видиш.
Публикувано 04 февруари 2008 - 21:00
да бе извинявам се.Аз вече се шашардисах и забравих най-важното.Става въпрос за мерцедес 124-2.5Д
Значи казваш трябва на подемник да се вдига иначе нема да стане.
Значи казваш трябва на подемник да се вдига иначе нема да стане.
Публикувано 05 февруари 2008 - 13:21
Незнам, дали ще може да се види ако не се повдигне колата, опитаи може и да стане - зависи от коя страна ще са се паднали тез "пъпки" при монтирането на тез гумени калпаци на преужините.
иначе аз реших въпроса като смених пружините с нови, моята кола също е 124-250 Д, отзад сложих пружини -хеви дюти за комби а отпред нови пружини за моя си. В резултат колата доста се повдигна.
Другия вариант е като се сменят точно тези гумени калпаци на пружините, те се нахлупват на пружината и влизат в едни специални "уши" отгоре на купето...
Тия калпаци са с различна дебелина на дъното, което съответно променя клиренса на колата, като различната дебелина се познава по едни пъпки отстрани на страницата на калпака.
Като цена не са скъпи - некъде около 20 лева беха ако не ме лъже паметта...........
Аз лично препъръчвам да се сменат пружините - ефекта е невероятен но всичко е въпрос на счетоводство (пари)
иначе аз реших въпроса като смених пружините с нови, моята кола също е 124-250 Д, отзад сложих пружини -хеви дюти за комби а отпред нови пружини за моя си. В резултат колата доста се повдигна.
Другия вариант е като се сменят точно тези гумени калпаци на пружините, те се нахлупват на пружината и влизат в едни специални "уши" отгоре на купето...
Тия калпаци са с различна дебелина на дъното, което съответно променя клиренса на колата, като различната дебелина се познава по едни пъпки отстрани на страницата на калпака.
Като цена не са скъпи - некъде около 20 лева беха ако не ме лъже паметта...........
Аз лично препъръчвам да се сменат пружините - ефекта е невероятен но всичко е въпрос на счетоводство (пари)
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 05 февруари 2008 - 21:27
ясно момчета благодаря ви много
Публикувано 06 февруари 2008 - 15:17
аз мисля тия тампони може да се намерат в БОШ там може да е по скапо но знам че са с добро качество братми си купова за неговата кола и за са нема проблеми
Публикувано 06 февруари 2008 - 20:55
Купуваш си един джип и си готов!как да си направя колата по-висока
...
Ако трябва да сме по-сериозни(не че, идеятя с джипа е несериозна)-нищо не помага,брат. И най-високите тампони да сложиш-стои добре само като е празна,седнат ли 2-ма дебели отзад и пак кляка..Майката му е чисто нови пружини-оригинални!!!
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 06 февруари 2008 - 23:20
И новите газови амортисьори помагат осезателно....
Ако трябва да сме по-сериозни(не че, идеятя с джипа е несериозна)-нищо не помага,брат. И най-високите тампони да сложиш-стои добре само като е празна,седнат ли 2-ма дебели отзад и пак кляка..Майката му е чисто нови пружини-оригинални!!!
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 22 март 2010 - 17:23
Колеги, чета за някакви "пъпки" и т.н., но така и не ми става ясно, какво и къде точно се гледа за да се разбере аджеба с какви подложки съм? Другото ми питане е дали на всички 124-ки (купета) се слагат стоково еднакви, като височина, подложки?
Публикувано 22 март 2010 - 22:47
Колега, намери си един WIS
и чети
подложките са в 7 ( седем ) размера
размерите - това са броя пъпчици отстрани
а тези размери се се определят от много неща- има таблица във ВИС -а , където пише
ако колата има люк - еди-колко си точки
ако има клима - еди- колко си
ако има ел седалки - още еди-колко си.
и тези точки се сумират, и съобразно тях се определя какви трябва да са тампоните
всичко си пише по книгите, четене трябва
успех!
и чети
а тези размери се се определят от много неща- има таблица във ВИС -а , където пише
и тези точки се сумират, и съобразно тях се определя какви трябва да са тампоните
успех!
Публикувано 23 март 2010 - 09:38
Въпросния WIS го мъчих достатъчно и без резултат, така че тотално съм го отписал...Колега, намери си един WIS
и чети
успех!
То е ясно че с четене стават нещата, стига да знаеш какво и къде да търсиш. А и от твоето мнения става ясно, че размерите са седем, а не четири, както твърдят всички останали?
Публикувано 23 март 2010 - 09:58
във WIS си пише всичко, включително и горното!
Публикувано 23 март 2010 - 10:27
И аз така предполагам, само че преди време като ми беше казал, че е голямо дърво инсталацията не ти повярвах, така или иначе след няколко неуспешни опита се изнервих тотално и изтрих всичко...във WIS си пише всичко, включително и горното!
Ако не ти е огромен проблем, ще те помоля да ми пуснеш някакъв жокер на ЛС. Радвам се че се включваш по темата!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни