проблем с паленето на загрял двигателМЕРЕЦЕДЕС 190 Е
Започната от ме4ока, 27 яну 2008 - 20:41:20
37 мнения по тази тема
Публикувано 04 февруари 2008 - 20:12
Здравей,
Колега, имобилайзер имаш ли? Аз много му брах проблемите на един такъв докато се усетя...
На загрял двигател съм гледал някъде по темите казват, че е нормално да пали по-трудно отколкото на студен. Така че 2-3 секунди да не са ти проблемни тук. Лошото е, че като запали иска да гасне. Ами това е най-вероятно същият проблем, както почти на всяка W201 и W124 на повече от 17 години - потенциометъра на инжекциона е към края на експлоатационния си път.
Би било добре да си видиш и моторчето за празния ход в какво състояние е.
Но в сервиза предполагам всички тези неща ще ги проверят и отстранят за теб.
А пък за срещи във Варна, може би ще е хубаво да си направим една отделна тема и там да пишем.
Толкова от мен и успех.
Поздрави,
-Николай
Колега, имобилайзер имаш ли? Аз много му брах проблемите на един такъв докато се усетя...
На загрял двигател съм гледал някъде по темите казват, че е нормално да пали по-трудно отколкото на студен. Така че 2-3 секунди да не са ти проблемни тук. Лошото е, че като запали иска да гасне. Ами това е най-вероятно същият проблем, както почти на всяка W201 и W124 на повече от 17 години - потенциометъра на инжекциона е към края на експлоатационния си път.
Би било добре да си видиш и моторчето за празния ход в какво състояние е.
Но в сервиза предполагам всички тези неща ще ги проверят и отстранят за теб.
А пък за срещи във Варна, може би ще е хубаво да си направим една отделна тема и там да пишем.
Толкова от мен и успех.
Поздрави,
-Николай
Публикувано 05 февруари 2008 - 12:41
Колеги, това май се очертава, като една вечна тема
Мине, не мине време и някой зададе точно този въпрос.
Затова преди време писах аз как си реших проблема напълно.
http://www.mbclub.bg...d...ic=7086&hl=
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 05 февруари 2008 - 22:36
Колеги, това май се очертава, като една вечна тема
Мине, не мине време и някой зададе точно този въпрос.
е при мен не беше от това... Смених веригата, правилна центровка - и никаква промяна..... Аз обаче не си давам много зор да търся причината.... защото не карам много колата.... Ще изчакам някой колега от Варна да си разреши проблема и ще отида на същия майстор...
Публикувано 05 февруари 2008 - 23:17
Здравей,колега.Имах същия проблем преди 2 год. с една 190ка.Пътя ми беше същия....... с майсторите.Докато едно момче в сервиз "Дружба",не го оправи.Има един клапан след горивният филтър,който не позволява на бензина да се връща обратно -към резервоара,и създава постоянно налягане в системата ,като е изгасен двигателя.Представлява един елемент със съчма и пружина.Момчето от сервиза ми сложи един втора употреба .........за 10лв
,и 10 лева за труд.Сагата ми приключи след ходене при най-добрите сервизи,които не можаха да решат проблема.Не съм влизал във форума от 2 години ,но като знам колко ядове ми създаде това клапанче,не можах да се сдържа.Надявам се да ти помогна,а ако тук има желание някой,който разбира повече,може да коментира!
И аз мисля че проблема е във въпросния клапан - a.k.a. Fuel Accumulator. Моята също почна да го прави този номер напоследък.
Лошото е че при мен и потенциометъра си отива, та не знам дали и той не играе роля.
Веригата е нова. Центровката е добра. Вакум до комутатора на запалването има. Датчиците за температура са в норма. Моторчето за празен ход е ново.
Публикувано 11 февруари 2008 - 18:57
Искам да се обърна с молба към автора на темата.Нека да сподели какво стана с ремонта,има ли някакъв ефект?Добре е да знаем за да се ориентираме и другите с този проблем.
Публикувано 12 февруари 2008 - 10:27
Колега, живо се интересувам от разрешението на проблема. При мен проблема е абсолютно същият - на студено пали от "четвърт оборот" а като загрее въртя по 5-6 секунди и не работи добре още толкова. Автомобилът е 124ка 200е. Ходих на компютърна диагностика в BOSS и ме увериха, че всичко е ОК, после при друг майстор ми смениха всички гумени тръбички и гумената мембрана на инжекциона (от някъде смучело въздух). Страхувам се, че ако отида при друг ще търиме други проблеми и само ще хвърлям пари. От две години карам така и няма да ходя никъде, докато не се уверя сам къде е проблема. Ако има развитие сподели. Много благодаря.
Публикувано 12 февруари 2008 - 10:53
Колеги направих повторен газ анализ на бензин и колата се оправи леко,но ощте го има проблема,а нямам време да се занимавам повече и сега карам другата.Щте пиша като установя проблемаИскам да се обърна с молба към автора на темата.Нека да сподели какво стана с ремонта,има ли някакъв ефект?Добре е да знаем за да се ориентираме и другите с този проблем.
поздрави:ДАНИЕЛ
Публикувано 12 февруари 2008 - 18:38
Колеги направих повторен газ анализ на бензин и колата се оправи леко,но ощте го има проблема,а нямам време да се занимавам повече и сега карам другата.Щте пиша като установя проблема
поздрави:ДАНИЕЛ
Не е в сместа проблема. Нито е в дюзите.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни