Колеги, какво Ви е мнението за маслата на Лукоил. Имат едно синтетично SAE 5W40 , по MB е 229.3. Някой използвал ли го е и какво му е мнението? Благодаря и успех!колеги, днеска си смених маслото на мерседса 124/250Д, и имам странноото чувство, че започна да трака!! Маслото е " MANNOL 10/40 Molibden diesel" к'во да правя сега, да ккарам така или да се набутвам и с друго масло?? Чакам предложения!!

проблем с маслото!!W124 250D
Започната от reichfurrer, 26 яну 2008 - 20:06:09
47 мнения по тази тема
Публикувано 08 февруари 2008 - 17:26
Публикувано 08 февруари 2008 - 18:55
Мнооого яки. Същото отговаря и на норма 982/99 от Porshe. Имат и полу-синтетика с този вискозитет. Ползваме полу-синтетиката им 10W40 и сме много доволни.За предпочитане е да се купува от дистрибутора от оригинални варели ,защото не се застоява така,както на бензиностанциите. Има пълно покритие на "ВАШИЯТ МОТОР ЩЕ ХАРЕСА КАЧЕСТВОТО, А ВИЕ ЦЕНАТА!" както пишат в каталога.Колеги, какво Ви е мнението за маслата на Лукоил. Имат едно синтетично SAE 5W40 , по MB е 229.3. Някой използвал ли го е и какво му е мнението? Благодаря и успех!
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 08 февруари 2008 - 20:59
Колега, Вие на какъв МБ го използвате и от колко време карате с масло на Лукойл? Благодаря Ви и успех!Мнооого яки. Същото отговаря и на норма 982/99 от Porshe. Имат и полу-синтетика с този вискозитет. Ползваме полу-синтетиката им 10W40 и сме много доволни.За предпочитане е да се купува от дистрибутора от оригинални варели ,защото не се застоява така,както на бензиностанциите. Има пълно покритие на "ВАШИЯТ МОТОР ЩЕ ХАРЕСА КАЧЕСТВОТО, А ВИЕ ЦЕНАТА!" както пишат в каталога.
Публикувано 08 февруари 2008 - 21:37
За това на ЛукОйл нямам впечатления - в момента карам с 5W40 на Приста.
Абсолютно никакви негативи за 5000км, само позитиви.
Ако не се промени мнението ми след още 5000км, явно съм намерил варианта
Абсолютно никакви негативи за 5000км, само позитиви.
Ако не се промени мнението ми след още 5000км, явно съм намерил варианта

Публикувано 09 февруари 2008 - 22:44
Аз пък на моята W124 250d слушам сутрин една "симфония" от едно такова леко стържещо тракане само на студено, което изчезва при 1500 оборота, или след 3 минути работа. Този "феномен" го има само по студовете. Не знам дали е нормално защото колата е за първа година /зима/ при мен и малко се притеснявам. Преди това съм имал БМВ 324 и там нямаше проблеми прз зимата от този характер. На бараката /БМВ/ и слагах 20W50 и и се гладеше косъма, а пък на Мерца явно и 15W50 му идва ташкън. А пък маслото е хубаво, но аз си мисля че просто не става за Бенца за през зимата.Тъй като гледам тя зимата май привършва, и не знам дали да не изкарам с него и лятото пък на есен ще му мисля
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 10 февруари 2008 - 04:38
15 - 20 дебело му идва,10 или 5 за зимата.15 карам аз на най0ниски температури около 12-15 градуса НАД НУЛАТА.
.
Публикувано 17 март 2008 - 12:09
Колега, прочети какво пише на етикета! Преди беше оригинално, а сега го мешат в Латвия гадовете! И аз така се набутах, сега ще сменявам, че налягането падна и мАторчето не ми харесва как работи! Преди мъркаше.Ами като загрее на 80гр. около 2,5 , но какво ми направи впечатление като го наливах! самото масло беше сиво на цвят, не беше бистро, някък седеше мътно! маслото е Mannol molibden diesel 10/40, от по ясно е че ментялка, ама вече го сложих и се набутах...сега все сначала..! Предлагат да сложа " шел" 10/40 дизел +. Обаче предварително да промия системата, с нафта или добавка за промиване, на какво мнение си?? как да реагирам според теб?
Публикувано 17 март 2008 - 15:16
Колеги, днеска към 12:00 ч, смених маслото на мерца, и настана тишината в моя двигател!!! новото масло е МОТУЛ 15/50 полусинтетика!! Хубаво ми се видя, като покарам известно време ща допълня мнението си с отзивите за това масло!! За сега бива!!
Стига си сипвал боклуци , колегите ти казаха и насочиха към 5W40.
С тия пари за двете масла досега да си беше купил Кастрол пълна синтетика 5W40 и да си караш и пееш .
Ефтиното винаги излиза по СКЪПО
ПП.Май пак си изтънил нещата,та ще ти излезе ЗЛАТНО тва масло.
ПОЗДРАВИ.
Публикувано 17 март 2008 - 15:25
Абе този Мотул не е евтин,но е излишно гъст според мен.Пробвал съм серията им 6100 полусинтетика 10/50 през лятото,но не съм очарован особенно!На матората си и е най-добре с пълна синтетика 5/40 и твърдо само такова ползвам отдавна.А,и за студен старт масла с визкозитет отпред 15 не щадят мотора,като тези с 0,или 5,което масово се подценява и тук не е коментирано много-много!Стига си сипвал боклуци , колегите ти казаха и насочиха към 5W40.
С тия пари за двете масла досега да си беше купил Кастрол пълна синтетика 5W40 и да си караш и пееш .
ПОЗДРАВИ.
Публикувано 17 март 2008 - 16:27
5/40 карам и аз и проблеми поне лятото нямам,сега сьм напипал МОБИЛ1 0/40 Мерцедес 229.5,но си ровя за филтьр и никой не ми казва.
Старото ми беше 5/40 Мерцедес 229.3,за десетина хиляди километра проблеми 0

Старото ми беше 5/40 Мерцедес 229.3,за десетина хиляди километра проблеми 0
.
Публикувано 17 март 2008 - 18:57
Стига си сипвал боклуци , колегите ти казаха и насочиха към 5W40.
ПОЗДРАВИ.
http://www.doomshell...p?image_id=2531

И на това ако му казваш евтино масло, евала!
Друг е вапроса че и аз не сам доволен от вискозитета.
Публикувано 17 март 2008 - 19:19
http://www.doomshell...p?image_id=2531
5W40 на Кастрол е скъпо. Аз за 10 литра Magnatec 5W40 MB229.31 дадох 252 лева. Налях 8,5 литра ( почти до максимума). Не всеки е склонен да дава много пари. В книгата на колата пише да го карам 22500 км, а в сервиза ми закачиха картонче за 10 000. Връзват си гащите.
Запомнил съм, че ти караше с 5W40 на Приста. Какво стана, какви са отзивите ти? И на каква цена го купуваш? Някой беше написал, че при дилъра е на 11 лева за литър. Ще се вслушам в теб, тъй като пишеш грамотно. Все пак Приста е на Тексако.
Публикувано 17 март 2008 - 22:40
Точно твоята тема прочетох за 15W50 на мобил.http://www.doomshell...p?image_id=2531
Еми аз като си търсих масло написах МАСЛО в търсачката и видях вашите мнения и препоръки за марка и вискозитет,и сипах такова проблеми 0 засега дано и за напред.
Не казвам че е ефтиноно я сметни Мобила + другото колко са му излезли на колегата и най скъпата синтетика 5W40 да беше зел пак нямаше да му излезе толкова.
На мнение съм че маслото е кръвта на колата и от него не се ПЕСТИ, че става лошо.Не че колегата е спестил щото Мобила не е ефтин
Дразна се че всички колеги казаха на колегата да си вземе 5W40- пълна синтетика.
Нищо лично към колегата.Ама не слуша какво му казвате.
ПОЗДРАВИ.
Публикувано 17 март 2008 - 23:31
5W40 на Кастрол е скъпо. Аз за 10 литра Magnatec 5W40 MB229.31 дадох 252 лева. Налях 8,5 литра ( почти до максимума). Не всеки е склонен да дава много пари. В книгата на колата пише да го карам 22500 км, а в сервиза ми закачиха картонче за 10 000. Връзват си гащите.
Запомнил съм, че ти караше с 5W40 на Приста. Какво стана, какви са отзивите ти? И на каква цена го купуваш? Някой беше написал, че при дилъра е на 11 лева за литър. Ще се вслушам в теб, тъй като пишеш грамотно. Все пак Приста е на Тексако.
На 6000 е вече и мога да кажа, че промяна в шума на мотора изобщо няма.
Но и не мисля да го карам повече от 10000км, така или иначе.
Мисля че го бях писал някъде, но за разлика от 15W50 и 10W40, при 5W40 нямам видим разход на масло.
При първото долях литър на 10000км. В момента не е мръднало от максимума - така както го налях при смяната.
Цената беше точно толкова миналата година, сега нямам идея колко е.
В другата тема бях оставил и координати на дилъра ако някой се интересува.
Накратко, не намирам никаква основателна причина следващия път да търся друго масло

Публикувано 17 март 2008 - 23:40
Castrol EDGE Sport 0W-40 - с това карам и нямам никакви проблеми до момента. Сменявам го като каже компютъра - в зависимост от карането на 15-18000 км. Двигателя е като току що излязал от завода (и работи така). Други марки/вискозитети масло изобщо не съм пробвал и нямам впечатления...
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни