Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем с маслото!!W124 250D

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#31 Dr Belemezov

Dr Belemezov

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 08 февруари 2008 - 17:26

колеги, днеска си смених маслото на мерседса 124/250Д, и имам странноото чувство, че започна да трака!! Маслото е " MANNOL 10/40 Molibden diesel" к'во да правя сега, да ккарам така или да се набутвам и с друго масло?? Чакам предложения!!

Колеги, какво Ви е мнението за маслата на Лукоил. Имат едно синтетично SAE 5W40 , по MB е 229.3. Някой използвал ли го е и какво му е мнението? Благодаря и успех!
  • 0

#32 nonev

nonev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 317 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W 123 230E`83-продаден
    W 123 200`82-реставрира се
    W 210 320E`96
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2008 - 18:55

Колеги, какво Ви е мнението за маслата на Лукоил. Имат едно синтетично SAE 5W40 , по MB е 229.3. Някой използвал ли го е и какво му е мнението? Благодаря и успех!

Мнооого яки. Същото отговаря и на норма 982/99 от Porshe. Имат и полу-синтетика с този вискозитет. Ползваме полу-синтетиката им 10W40 и сме много доволни.За предпочитане е да се купува от дистрибутора от оригинални варели ,защото не се застоява така,както на бензиностанциите. Има пълно покритие на "ВАШИЯТ МОТОР ЩЕ ХАРЕСА КАЧЕСТВОТО, А ВИЕ ЦЕНАТА!" както пишат в каталога.
  • 0
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя

#33 Dr Belemezov

Dr Belemezov

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2008 - 20:59

Мнооого яки. Същото отговаря и на норма 982/99 от Porshe. Имат и полу-синтетика с този вискозитет. Ползваме полу-синтетиката им 10W40 и сме много доволни.За предпочитане е да се купува от дистрибутора от оригинални варели ,защото не се застоява така,както на бензиностанциите. Има пълно покритие на "ВАШИЯТ МОТОР ЩЕ ХАРЕСА КАЧЕСТВОТО, А ВИЕ ЦЕНАТА!" както пишат в каталога.

Колега, Вие на какъв МБ го използвате и от колко време карате с масло на Лукойл? Благодаря Ви и успех!
  • 0

#34 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 08 февруари 2008 - 21:37

За това на ЛукОйл нямам впечатления - в момента карам с 5W40 на Приста.
Абсолютно никакви негативи за 5000км, само позитиви.
Ако не се промени мнението ми след още 5000км, явно съм намерил варианта :icon_coolgrin:
  • 0

879897.png

#35 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 09 февруари 2008 - 22:44

Аз пък на моята W124 250d слушам сутрин една "симфония" от едно такова леко стържещо тракане само на студено, което изчезва при 1500 оборота, или след 3 минути работа. Този "феномен" го има само по студовете. Не знам дали е нормално защото колата е за първа година /зима/ при мен и малко се притеснявам. Преди това съм имал БМВ 324 и там нямаше проблеми прз зимата от този характер. На бараката /БМВ/ и слагах 20W50 и и се гладеше косъма, а пък на Мерца явно и 15W50 му идва ташкън. А пък маслото е хубаво, но аз си мисля че просто не става за Бенца за през зимата.Тъй като гледам тя зимата май привършва, и не знам дали да не изкарам с него и лятото пък на есен ще му мисля
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#36 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 февруари 2008 - 04:38

15 - 20 дебело му идва,10 или 5 за зимата.15 карам аз на най0ниски температури около 12-15 градуса НАД НУЛАТА.
  • 0
.

#37 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 март 2008 - 12:09

Ами като загрее на 80гр. около 2,5 , но какво ми направи впечатление като го наливах! самото масло беше сиво на цвят, не беше бистро, някък седеше мътно! маслото е Mannol molibden diesel 10/40, от по ясно е че ментялка, ама вече го сложих и се набутах...сега все сначала..! Предлагат да сложа " шел" 10/40 дизел +. Обаче предварително да промия системата, с нафта или добавка за промиване, на какво мнение си?? как да реагирам според теб?

Колега, прочети какво пише на етикета! Преди беше оригинално, а сега го мешат в Латвия гадовете! И аз така се набутах, сега ще сменявам, че налягането падна и мАторчето не ми харесва как работи! Преди мъркаше.
  • 0

#38 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:София/Брюксел

Публикувано 17 март 2008 - 15:16

Колеги, днеска към 12:00 ч, смених маслото на мерца, и настана тишината в моя двигател!!! новото масло е МОТУЛ 15/50 полусинтетика!! Хубаво ми се видя, като покарам известно време ща допълня мнението си с отзивите за това масло!! За сега бива!! :icon_coolgrin:

Стига си сипвал боклуци , колегите ти казаха и насочиха към 5W40.
С тия пари за двете масла досега да си беше купил Кастрол пълна синтетика 5W40 и да си караш и пееш .

Ефтиното винаги излиза по СКЪПО

ПП.Май пак си изтънил нещата,та ще ти излезе ЗЛАТНО тва масло.

ПОЗДРАВИ.
  • 0

#39 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 март 2008 - 15:25

С тия пари за двете масла досега да си беше купил Кастрол пълна синтетика 5W40 и да си караш и пееш .

ПОЗДРАВИ.

Абе този Мотул не е евтин,но е излишно гъст според мен.Пробвал съм серията им 6100 полусинтетика 10/50 през лятото,но не съм очарован особенно!На матората си и е най-добре с пълна синтетика 5/40 и твърдо само такова ползвам отдавна.А,и за студен старт масла с визкозитет отпред 15 не щадят мотора,като тези с 0,или 5,което масово се подценява и тук не е коментирано много-много!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#40 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 март 2008 - 16:27

5/40 карам и аз и проблеми поне лятото нямам,сега сьм напипал МОБИЛ1 0/40 Мерцедес 229.5,но си ровя за филтьр и никой не ми казва. :boxing:

Старото ми беше 5/40 Мерцедес 229.3,за десетина хиляди километра проблеми 0
  • 0
.

#41 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 17 март 2008 - 18:57

ПОЗДРАВИ.

http://www.doomshell...p?image_id=2531

:blink:

И на това ако му казваш евтино масло, евала!
Друг е вапроса че и аз не сам доволен от вискозитета.
  • 0

879897.png

#42 san bernar

san bernar

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:

Публикувано 17 март 2008 - 19:19

5W40 на Кастрол е скъпо. Аз за 10 литра Magnatec 5W40 MB229.31 дадох 252 лева. Налях 8,5 литра ( почти до максимума). Не всеки е склонен да дава много пари. В книгата на колата пише да го карам 22500 км, а в сервиза ми закачиха картонче за 10 000. Връзват си гащите.

Запомнил съм, че ти караше с 5W40 на Приста. Какво стана, какви са отзивите ти? И на каква цена го купуваш? Някой беше написал, че при дилъра е на 11 лева за литър. Ще се вслушам в теб, тъй като пишеш грамотно. Все пак Приста е на Тексако.
  • 0

#43 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:София/Брюксел

Публикувано 17 март 2008 - 22:40

Точно твоята тема прочетох за 15W50 на мобил.

Еми аз като си търсих масло написах МАСЛО в търсачката и видях вашите мнения и препоръки за марка и вискозитет,и сипах такова проблеми 0 засега дано и за напред.
Не казвам че е ефтиноно я сметни Мобила + другото колко са му излезли на колегата и най скъпата синтетика 5W40 да беше зел пак нямаше да му излезе толкова.

На мнение съм че маслото е кръвта на колата и от него не се ПЕСТИ, че става лошо.Не че колегата е спестил щото Мобила не е ефтин

Дразна се че всички колеги казаха на колегата да си вземе 5W40- пълна синтетика.

Нищо лично към колегата.Ама не слуша какво му казвате.

ПОЗДРАВИ. :flagMB new:
  • 0

#44 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 17 март 2008 - 23:31

5W40 на Кастрол е скъпо. Аз за 10 литра Magnatec 5W40 MB229.31 дадох 252 лева. Налях 8,5 литра ( почти до максимума). Не всеки е склонен да дава много пари. В книгата на колата пише да го карам 22500 км, а в сервиза ми закачиха картонче за 10 000. Връзват си гащите.

Запомнил съм, че ти караше с 5W40 на Приста. Какво стана, какви са отзивите ти? И на каква цена го купуваш? Някой беше написал, че при дилъра е на 11 лева за литър. Ще се вслушам в теб, тъй като пишеш грамотно. Все пак Приста е на Тексако.

На 6000 е вече и мога да кажа, че промяна в шума на мотора изобщо няма.
Но и не мисля да го карам повече от 10000км, така или иначе.
Мисля че го бях писал някъде, но за разлика от 15W50 и 10W40, при 5W40 нямам видим разход на масло.
При първото долях литър на 10000км. В момента не е мръднало от максимума - така както го налях при смяната.
Цената беше точно толкова миналата година, сега нямам идея колко е.
В другата тема бях оставил и координати на дилъра ако някой се интересува.
Накратко, не намирам никаква основателна причина следващия път да търся друго масло :icon_coolgrin:
  • 0

879897.png

#45 TimeKiller

TimeKiller

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:

Публикувано 17 март 2008 - 23:40

Castrol EDGE Sport 0W-40 - с това карам и нямам никакви проблеми до момента. Сменявам го като каже компютъра - в зависимост от карането на 15-18000 км. Двигателя е като току що излязал от завода (и работи така). Други марки/вискозитети масло изобщо не съм пробвал и нямам впечатления...
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни