Я да се включа малко по темата
откровенно казано имам доста ясни впечатления от Мерцедеси ,като мога да изброя W201,W203,W124,W210 и ML ,които съм управлявал ,някои по-малко,някои до повръщане ... Значи никой не оспорва достойнствата по отношение на здравината при по-старите (!) модели на мерника.Въпросната 124-ка съм карал 24 часа нон-стоп от Швейцария до БГ - колата беше в невероятно техническо и естетическо състояние,просто рядкост ... за возене,като качество може много да се пише,говори,но колкото и да беше спокойно и комфортно пътуването, самото отегчаване от пътя малко или много ме "събори" <_< Просто нищо не се случва в тая кола.Принципно това е за мен последния истински Мерцедес,отвъд който нещата започнаха да се влошават,малко или много !!! Глобализация,на всякъде по всички фирми ...
Миналата есен изминах разстоянието от 5500 (!) км с мойто БМВ за ни повече,ни по-малко от 7 дни.То не беше Половин Германия - до Мюнхен,Щутгард,Аугсбург, Франкфурт близо,оттам Швейцария и то цялата страна,снимка от когато виждате в подписа ми на Женевското езеро.Така,бяхме 4 души,за пръв път видях багажника пълен на 100 ,даже 101 %

За всичкото това разстояние изминато,никой друг не кара колата ми,ако и да са стари и печени шофьори ! Просто най-добронамерено искам да кажа,че в БМВ има нещо,което в другите коли не съм усетил - радоста от шофирането,пътя ... С другите по-нови Мерцедеси съм ходил по Турция из страната,но единственото което ме накара да се почувствам малко от малко удоволствие докато пътувах беше 203-ката,колкото и смешно да прозвучи на някои от вас

За возията - аз съм с нивомат в перфектно състояние отзад и при все,че имам много ясни наблюдения и впечатления над 124-те , просто няма как да кажа,че возията е по-добра нa Mercedes-а
Нещата са много сложни от една страна и в крайна сметка ,човек сам избира какво да кара,какво е по вкуса му,нали ?

Пък това за многото тампони отзад ,да кажа само,че ако седне човек в Мерцедес каран тук по дупките и после седне в Е34-ка внос от Швейцария на малко и реални километри ,би се замислил много,ама много за твърдението... както и обратното ! Все пак колкото и да са здрави,ТЕ не са мислени/правени за такава експлоатация !!!
Спорове от такова естество са много ама много глупави