Здравейте колеги. Не знам как се случи, но ми се иска да похваля един сервиз от който останах приятно изненадан.
Става въпрос за Авто ел. и аудио сервиз (аларми, аудио и общо взето всичко де що работи на ток) намиращ се в София, Люлин 4 до последната спирка на тролей 7 (прикачена карта).
Попринцип с годините така и не намерих читав ел. сервиз за колите които съм карал. Общо взето все взимаха много пари и вършеха половин работа. За човек който е учил електротехника и не малко съм се занимавал с подобна дейност, знам цената на този вид труд и никак не очаквам да е евтино, но пък там е особено важно да е качествено, защото не е просто да завинтиш нещо и то да работи.
Та въпросния сервиз засега съм го посетил няколко пъти хем с бенца, хем с полото на брат ми. Пичовете първо работят доста бързо, на пръв поглед съвсем качествено и досега съм нямал проблем с никой извършен ремонт. Освен това цените които са ми искали ги смятам за съвсем прилични, но в никакъв случай ултра ниски. Отделно поне доколкото разбрах могат да правят компютърна диагностика на почти всичко, но не мога да кажа с какво работят. И с бенца и с полото са нямали проблеми.
Малко примери
1. Полото на брат ми не му се заключваше едната врата изобщо (нито ръчно, нито с централното). Отделно централното отключваше другите 3 врати, но заключваше само 2. Багажника пищеше че е отворен постоянно. Чека за маслото също светеше въпреки че е сменено, няма течове, а и датчика беше сменен. Ремонта на тези работи + реглаж на фаровете, че светеха в звездите беше 40лв и за час и половина. Човека провери колата, обади се да каже колко ще струва и кога ще стане и чак тогава почна работа.
2. Бенца от както съм го взел преди година и нещо отключваше вратите когато ударя по-силно в някоя дупка. Като застудя обаче тая зима багажника почна да не се отваря по никакъв начин (бутона в купето, дистанционно, копчето отзад). Оказа се заминаваща си машинка на централното. Реамонтираха ми я за 90лв, пак в рамките на 2-3 часа.
3. Последния ремонт направих днес. Понеже на бенца се опитаха да ми крадат задните парктроници, същите бяха надлежно отрязани, а единия датчик липсваше. Отделно предните ми не работеха след като ми бяха чистили радиаторите и нещо преебаха парктрониците. Едни майстори се мъчиха два дена да ги оправят, та работеха още 2 дена и тотално спряха. След като си ремонтирах лайсната и взех датчик, я дадох после на пичовете да връзват. Заедно с това им дадох един списък с още доста неща които отлагах от доста време.
- задни парктроници (отрязаните)
- предни паркториници
- единия подглавник не се прибираше
- реглаж на късите светлини (положението беше страшно)
- изолиране на кабелната инсталация към бубините (беше се тотално изпекла, но все още трябва да намеря букси)
- смяна крушки на таблото
- ремонт на W/S бутона, че беше счупен и само на S работеше (което не беше супер проблем )
- ремонт на бутона за левия прозорец (беше счупен)
- ремонт на стъклото на лявото огледало (след 2 неуспешни опита да ми го крадат беше изпочупен държача)
- ремонт на шибедаха - самия шибедах и щората не се отваряха докрай, криви релси и т.н. + обучаване
- естествено чистене на грешки и пълна диагностика
Ремонта отне 1 ден и ми струваше 250лв.
Общо взето съм доволен от обслужването като цяло.
Edited by Kainy, 26 February 2014 - 20:31 .