Към съдържанието

  •  

XYZ

Регистрация: 05 ное 2018
Офлайн Последно: 01 апр 2024 - 14:56:10
-----

Моите мнения

В тема:Турбо проблем

01 юни 2022 - 21:34

нетрябва ли да се адаптира

По точно ково(значи) трябва да се направи колега

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

В тема:Турбо проблем

01 юни 2022 - 10:41

А сега, като е угаснал чека, реално имаш ли проблем?

Кодовете за неизправност минават от статус "активен" в статус "съхранен" след известен брой паления, ако условията за вдигане на кода за неизправност не са налични.

Не очаквай като смениш частта и грешката магически да изчезне. Освен това като откачаш и закачаш актуатора също може да зашише грешки, защото вероятно проверява дали по захранването и комуникацията няма късо или прекъсната верига.

Иди на диагностика, изчетете и изчистете всички кодове. После покарай пак и виж какво ще запише.

От 4- 5 дена чека не ми свети обаче понякога пак влиза в авариен режим.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

В тема:Масло за двигател

05 май 2022 - 20:05

Koлегата не визираше твоя пост, виж кого е цитирал.

Колкото до твоето масло, отиди в Тех-ко и купи Репсол (те са вносител), със спецификация 229.51 или 229.31 (вискозитет 5-30 или 5-40). Не купувай 229.5 или 229.3, защото са за бензинова кола.
Това масло е безопасен залог, Тех-ко са представителя на Репсол за България. От много години, доста хора караме с Репсол (не само), и не сме имали проблеми.

Ето това исках да чуя колега. [emoji106]

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

В тема:Масло за двигател

04 май 2022 - 20:42

Ето ти Немски сайт със "скъпи" + 70% масла .
https://www.ato24.de...rsyn-5w-40.html
Ти продължавай да си разсъждаваш......

Колеги благодаря на всички отзиви. Имаше една поговорка- "Не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш". Та и аз съм от незнаещите. Нямам намерение да си поръчам масло от чужбина с две думи да ми кажете " Купи си ...... марка от.....магазин или сайт с ...... вискозитет.


Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

В тема:Масло за двигател

04 май 2022 - 15:25

Съжалявам, не съм съгласен.

Масла на 10-12лв. литъра не са премиум масла, без значение от доставчика. Обикновени хидрокрекове. Не означава, че не вършат работа, някои евтини масла са си чудесни.

Брандирани масла като оригиналните на БМВ, Мерцедес и Ауди не съществуват на пазара на такава цена. Не говорим за качеството им, а за простият факт, че няма как да се дистрибутира на такива цени...
Да... във 50-100 литров варел можеш да го намериш на добра цена, но дребните разфасовки 1, 4 и 5л. не могат да са истински на тази цена.
Не ми вярваш? Ок... направи задълбочено проучване. Дори огромни доставчици като Intercars не падат до тази цена за брандираните като оригинални масла.

Малко по-сериозните масла, като наистина пълните синтетики струват около 20-25лв/литър с много малък марж.
Това са масла като Редлайн, Амсойл и някои специфични серии на познати марки като Мотул, Шел и подобни.

Едно е да си купиш специфично масло за конкретна скоростна кутия или раздатка от дилъра по парт номер, понеже и представа си нямаме каква точно химия е вътре, друго е да купуваш ширпотребни масла от незнайни доставчици, само за да ти е кеф на душата, че слагаш "оригинално".

Сертификатите на сайта, не бих си позволил да ги коментирам. Водил съм комични разговори с "дистрибутори" и "бизнесмени", които нямаха и елементарна представа какви глупости плямпат, а аз дори не разбирам кой знае колко от материята, за да претендирам за задълбочени познания.

Та... ако ти е кеф, купувай си от там. Ако ти се рискува по-малко, купувай от доставчици като Тех-Ко и подобните. Ако ти се кара с премиум масла, направи си домашната и скачай на Amsoil, Redline, Millers и скъпите серии на Yacco, Shell, Motul. (ама това с домашната е сериозна необходимост).

Колега благодаря че се отзова на питането ми. Би ли ми препоръчал една марка масло и вискозитет. На двигателя имам и следната лепенка?49417a2c64bc1a161705fc46e5aa41cc.jpg

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk