Към съдържанието

  •  

X-Light

Регистрация: 01 юли 2007
Офлайн Последно: 10 апр 2014 - 11:20:53
-----

#312301 Може ли, като отключа да светят халогените

Публикувано от X-Light на 19 февруари 2013 - 12:27

Не съм снимал монтажа, но мога да ти обясня как протече и какъв е крайният ефект:

1. Трябва да намериш + кабел за халогените. При мен той е един за двата и се намира в сноп под волана. Като му подадеш ток и двата светват.
2. Импулсните +12v и -12v трябва да вземеш от модула за централното, който при мен се намира зад кората на десния калник в багажника. +12 намира като с едната сонда на мултицета хванеш постоянен - от някъде и с другата започваш да търсиш по кабелите къде ще ти се появи +12v когато заключиш колата от дистанционното. Съответно -12v се намира като хванеш постоянен + и търсиш кой кабел ще даде сигнал като заключиш колата.
Тук идва момента да споделя, че аз не намерих импулсен -12v (който да работи само при подаване на сигнал от дистанционното). Единствения кабел, който ми извади такъв сигнал се оказа че подава ток към задния плафон в купето. От него хванах -12v и съответно халогените ми светят докато работи плафона (при отваряне на врата, ръчно пускане от големия плафон и отключване на колата). Да си призная на мен така ми харесва повече. :)/>
3. Постоянни + и - хванах от модула на централното
4. Модула го позиционирах до централното и опънах кабел през купето до халогените.

Comnig Home модула настроих на 20 сек и ефекта е следния:

Заключвам от дистанционното - халогените светват и изгасват след 20 сек
Отключвам от дистанционното - плафона в купето светва и пали халогена. След като изгасне плафона модула държи халогените още 20 сек и тогава ги гаси. Реално мен не ме бърка, защото през това време вече съм влязъл и запалил двигателя.
При отваряне на врата халогените светят и изгасват 20 сек след плафона.
Ръчно палене на халогените - изгасват 20 сек след спирането им от копчето за фарове.

Нека да споделя, че има и датчик за светлина и фаровете ги пали и гаси веднага ако е светло.

Докато работи модула (подава ток към халогените) ми свети изгоряла крушка на таблото, която изгасва след като угаснат фаровете.

Признавам, че последното го установих след като сглобих всичко и не ми се занимаваше да го оправям, но и не ми пречи.

Ако ви е интересно ще направя клип, но мисля че и въображението ще свърши работа :)
  • 1


#309125 Как да се повиши мощноста на «TOMASETTO-ARTIC»!

Публикувано от X-Light на 21 януари 2013 - 11:07

Алфонсо - Така се учи човек. В противен случай ставаш редовен донор на племето "майстори" :happy
  • 1


#233906 стар диагностика

Публикувано от X-Light на 18 юни 2011 - 13:50

Стар диагностиката ти комуникира с всички уреди по колата (които го позволяват) и дава повече възможности за настройки - аларма, подгряване на огледала, местене на седалки, спиране на въздушни възглавници, обучаване на дросел и каквото още позволява колата да и се донастрои.
Обикновенната диагностика най-често само ти чете грешките от компютъра и ти позволява да ги изтриеш. Някои могат да четат живи данни от ламбда сондата. Много зависи от софтуера с който се прави. Като цяло първата си струва парите, защото си е заводска и като цяло май няма аналог.
  • 1


#232412 МЕРЦЕДЕС КУПЕ с новите 18''-ки

Публикувано от X-Light на 05 юни 2011 - 19:55

В другия форум ги е пуснал като обява за продаване и съответно вече са продадени. Мисля, че няма смисъл от тази тема тук
  • -1


#225705 Проблем с ролките на компресора на климатика

Публикувано от X-Light на 27 март 2011 - 20:33

Здравейте, на събора ми се случи неприятен проблем. По принцип имах странно виене по ролките, което се чуваше само в ниските обороти (1000-2000) и то рядко (рядко рядко... колата я имам от скоро). На събора това виене се разбра от къде е (защото се засили) - от ролката на компресора на климатика.
При спрян климатик вече има едно постоянно виене в ниските обороти, което над 2500 се заглушава от компресора :) Когато пусна климатика се чува още по-ужасен шум и самата шайба (това преди ролката оградено с червено кръгче на снимката) хвърля нещо като черни налепи, който се омазват по двигателя и т.н. Въпросната шайба свободно си се мести на ръка около оста си (нещо ненормално според мен).
Сигурно някои от вас забелязаха една сива редосеялка със странен звук отпред. :dry:
Понеже до сега не съм случвал на топъл ден и не бях пробвал дали климатика работи, сега вече знам - не работи. След една бърза диагностика през панела на климатроника събрах следните данни:

1 Температурата в купето (B10/4) - 27
2 Външна температура (B14) - 23
3 Темература на лява зона (B10/1) - 49
4 Темература на дясна зона (B10/1) - 50
5 Температура на изпрителя - 53
6 Температура на охладителната течност на двигателя (DFI,IFI)ECT Sensor(B11/4) - 74
7 Налягане на фреона в охладителя - 4
8 Температура на фреона в охладителя(B12/1) - 21

b1419	Повреда в електромагнитен съединител на компресора (А9к1)
b1416	Повреда в електрическата циркулационна помпа на охладителната система (M13). Не е пряко свързана с работата на климатроника.

Някой знае ли дали стойностите на 3, 4, 5 и 6 са нормални и са в градуси? Малко странно ми се вижда температурата на лявата и дясната зона да са 50 градуса?!?! :huh:

До тук поне си установих гадното виене и сега е ред на въпроса: Къде да отида, за да ми го отстранят? За щастие намерих темата на колегата Велизар - crush за климатиците и се свързах с него по skype. Момчето ми изслуша мъката и ме насочи към сервиз, та утре (надявам се) да я заведа и да видим какъв е проблема. Благодаря crush!

Темата я пиша, за да се проследи проблема и неговото решение (надявам се), та ако някой пак има подобен проблем да не се чуди много много какво да прави. :flagmbcb

Прикачени файлове


  • 1


#224841 Предложение

Публикувано от X-Light на 20 март 2011 - 00:17

Само мен ли ме дразни, че на този адрес няма картинка?

http://forums.mbclub...dges/member.png

Тази картинка трябва да излиза над групата на всеки от нас. Явно картинката се е изгубила. Хайде някой с достъп до сървъра да добави на това място Публикувано изображение това на пример. А ако някой прояви креативност може да си направим собствена, с логото на мерцедес...

За сега предлагам да се добави тази, че да се оправи липсващата картинка.
  • 2