Към съдържанието

  •  

vonko1988

Регистрация: 08 юли 2016
Офлайн Последно: 15 фев 2021 - 14:35:21
-----

Моите теми

Избор на зимни гуми

10 октомври 2020 - 07:11

Дойде зимата и пак мислим, колко да инвестираме в гуми. Освен обичайните заподозрени Дънлоп, Мишелин, Континентал и Гууд Йър има ли някоя марка от средния клас, която да препоръчате за мерджан на задно с голям въртящ момент?

Нещо като Нокиан или Вредщайн колко по-зле ще бъде в снега? Досещате се, че основната драма е потеглянето на сняг под наклон или баир. Гледах и тези ревюта, не знам дали са най-обективните, но предполагам важния полазател е snow handling?


https://www.tyrerevi...r-Tyre-Test.htm


Sent from my iPhone using Tapatalk

Запитване на МЛ w164

03 май 2020 - 19:40

Здравейте на всички не сме се виждали скоро. Така и не си взех А6-ца. Реших, че не ми се дава една торба пари за кола и мисля, че постъпих правилно :)

Сега обаче се замислям есента ако сее пооспокоят нещата и не ме ударят финансите да сменя ЦЛС-а с МЛ. Трябва ми нещо по-практично и по-високо, което дда не ми бърка много повече в джоба :) Да става и за планини една идея повече и т.н. Предвид, че с ЦЛС-а съм се качвал зимата на хижа Гоце Делчев, тоя МЛ ще върши работа май :)

 

Всичко започна, понеже брат ми гледа такива коли и мисли да си взема, та се запознахме и разгледахме няколко екземпляра. Той мисли да си вземе преди фейса 350 или 500, може би 350 защото е млад шофьор и така или иначе не може да кара бързо.

 

На мен обаче и двете ми се струват леко муднички особено 350 бензин въобще не ми е вариант. 500 преди фейса върви прилично, но 500 след фейса е това, което ме грабна. А и интериора на фейса някак се усеща друг, въпреки, че не открих конкретни разлики. Не знам дали просто не е била по-скъпо изпълнение. И двете бяха черни с кожа и алкантара. Не мисля да пробвам АМГ-то, защото сигурно ще искам само такова, a 1500 лв за спирачки не ми се дадват :D 

 

Та първия ми въпрос е като на всеки истински българин: На след фейсовата може ли безпроблемно да се сложи газ? Аз карам много и си ми е оферта, а и тая кола няма да я взема за да я карам леко както знаете :) На 306 коньовия газта знам, че заспива, но за следващия се чуват противоречиви мнения. До колкото проучих, ако газовата се прави по компоненти при кадърен майстор ще станат нещата. Но не искам постоянно да свети чека и да ходя по сервизи.

 

Също освен мотора фейсовата с какво е по-различна?

 

Другия ми въпрос е, понеже в БГ избор на пазара няма, а имам сигурнни хора да вкарат от Щатите нещо с лек удар или дори здраво изгодно, какви са проблемите със щатските? Километражите знам се сменят лесно, но круиз контрола не можел да се прехвърли от мили(аз честно казано не знам този МЛ има ли такъв). 

 

И последния ми  въпрос е за какви пари би могъл да се намери един читав МЛ 500 фейсов, ако се търси от Европа някъде?