Към съдържанието

  •  

Chavalinov

Регистрация: 13 дек 2012
Офлайн Последно: Вчера, 15:29
-----

Моите мнения

В тема:"Евтин" дизел - ще замръзне ли?

28 ноември 2019 - 09:46

Добре си го замислил колега, но незнам дали тези -25 не са прекалено много. Виж какво намирам в Wikipedia :

Most diesel fuels freeze at common winter temperatures, while the temperatures greatly vary.[55] Petrodiesel typically freezes around temperatures of −8.1 °C (17.5 °F), whereas biodiesel freezes between temperatures of 2° to 15 °C (35° to 60 °F).[55] The viscosity of diesel noticeably increases as the temperature decreases, changing it into a gel at temperatures of −19 °C (−2.2 °F) to −15 °C (5 °F), that cannot flow in fuel systems. Conventional diesel fuels vaporise at temperatures between 149 °C and 371 °C.[21]

Conventional diesel flash points vary between 52 and 96 °C, which makes it safer than petrol and unsuitable for spark-ignition engines.[56] Unlike petrol, the flash point of a diesel fuel has no relation to its performance in an engine nor to its auto ignition qualities.

 

Мисълта ми е, че според мен всичко ще замръзне на - 25 (някои на -20 примерно други на -18). Защо не пробваш първи кръг така да се каже да ги оставиш на -18  и после които се справят добре да минат на -25 .


В тема:Няколко проблема с “новата” придобивка

21 ноември 2019 - 09:10

Мога да ти дам насока единствено за отключване/заключването. Има едни малки пружинки на механизма които се чупят и играят роля да се установяване в крайно положение. Като се счупят "чопчето"  на вратата подскача и не успява да откл/закл. . Продават ги в интернет и аз имам такива, мога да ти пратя - има клипчета в youtube как се сменят. За останалите неща е хубаво да минеш  през една Star диагностика да ти даде насоки.


В тема:Не работи подгрев на огледалата!

07 ноември 2019 - 13:50

Колеги преди 1 седмица най-накрая подмених моето огледало (само стъклото) тъй като не работеше подгрева. Няколко дни след това го пипах вечерта и си беше топло- външната температурата на таблото показваше 9,5 градуса. С много късмет и от 2 или 3 път успях да си оправя и мигача на огледалото. В началото ту работеше ту не и в един момент тотално спря- мерих напрежение не идва ( някои казват че при проблем спирал модула да подава да не станела беля- викам сигурно ще е  това) . Пробвах самия мигач на 12V - свети си ( дават го 1W мощност, аз му измерих със скапан мултицет 90mA консумация ) . Гледах тия кабели не ми се отваря вратата и по едно време явно много ги опънах и едното кабелче се скъса- държало се е явно само на изолацията. Там беше проблема -след като го запоих всичко е наред. Снопа с кабели при мен има едно като изолирбанд което е навито около тях, пак е черно но е друг материал. Накрая като го рязах да стигна до скъсания кабел не съм видял едино от другите кабелчета пак черен и него срязах :D Така ,че 2 кабела запоявах накрая , но всичко си работи. Огледалата са с прибиране - което аз не ползвам но преди мен явно е ползвано. и тези кабелчета са толкова тънки и нежни, че с времето явно се пречупват и до там . А за подгрева - явно и на 10 градуса си работи поне при мен. Индикация за грешка имах само за мигача, подгрева не го изписва таблото- като се застуди става ясно.


В тема:Инсталация xentry

11 октомври 2019 - 14:08

Здравейте колеги, от няколко дни сериозно обмислям закупуването на диагностика за лични нужди въпреки ,че си знам че не е особено оправдано от финансова гледна точка. Поне на на този етап, ще ми трябва много време, докато навлезна в крак с нещата ,че да бъде нещо повече от хоби. Изчетох колкото имаше теми в форума и ми изникнаха много въпроси и неясноти- не знам откъде да започна... Гледах така наречените системи C3 и C4 - останах с впечатление, че C4 има повече възможности и в перспектива си заслужава повече. От друга страна горели или може да бъдат blacklist-нати ( това не ми е много ясно какво трябва да значи, да са в черен списък ) . Другото е лаптопа- при C3 трябва да имам COM порт (примерно Dell D620/630) , но за C4 не е необходимо- само Rj-45 и Wi-Fi . Гледам ,че предлагат за работа ThinkPad T430, който си е доста професионален но ще ми коства още едни 300-500лв. . Възможно ли е е да си ползвам някакъв друг , който разбира се ще е само за това ( Win XP professional на 32 бита и със прилични параметри). Ако трябва да взимам още един ще ми е 4-ти лаптоп вкъщи, въпреки че единия си е за хвърляне. Не ми е ясно ако си поръчам системата със софтуер на SSD - този диск си има операционна система на него и е plug and play на моя лаптоп и само трябва да се инсталират и активират програмите (през team viewer-a) ? Отделно голяма разпрaвия ли е да се оправи митото (май беше 10% ), като е с DHL или просто при доставката като наложен платеж им го плащам? Има много неща които, не са ми ясни - ще се радвам ако някой от по-запознатите се включи със съвет/мнение или на лично да не вкарвам спам в темата, че кой знае какви глупости съм писал като цяло :)  Поздрави


В тема:Kой какъв Mercedes притежава?

11 юли 2019 - 15:24

Лош късмет ще е, то не са кражби ами вандалски прояви. Квартала не е лош уж ,а и спорове не съм имал с никой. Да сме живи и здрави ,другото се купува :)