Към съдържанието

  •  

Chavalinov

Регистрация: 13 дек 2012
Офлайн Последно: Вчера, 13:22
-----

Моите мнения

В тема:Помагайте запушен ДПФ

21 май 2020 - 07:44

Относно дилемата ти- винаги може да пробваш да го почистиш първо и ако не стане тогава да го махаш. Според мен не бързай да го махаш. Скоро гледах няколко клипчета в youtube , че ги чистят с Wynn's DPF Cleaner- не знам намира ли се лесно и  какви други подобни препарати може да се ползват.. Единия който гледах беше на 400% при норма 200% май беше и след почистването на Star диагностиката показваше актуално състояние- 0% . Не знам дали чак толкова успешно успяват да се чистят или клипа е нагласен.


В тема:Проблем с допълнителен подгревател R22/3

22 април 2020 - 08:16

Искаш да кажеш ,че ако има лоша връзка на шунта пада на напрежение върху него , ще е по-голям и ще се лъже че и тока е голям ? Възможно е сигурно ,Интересно ми е как само с два извода разбира , че в трета секция от 8 (или колкото са всички) има късо съединение. Дали има някакво регулиране на мощността на нагревателя или си е само ON/OFF (100% или 0%)- щом мериш 40А ампера докато работи коректно или има  регулиране на мощността или не са верни тези 40А щом е около 1,7kW . Може би ще са наложи да го разглобиш и огледаш.


В тема:Проблем с допълнителен подгревател R22/3

21 април 2020 - 09:19

Здравей колега защо мислиш, че наистина няма късо- при положение че диагностиката го хваща и работния ток който отчита е висок и извън нормите. Ако има лоша връзка , няма да има голям ток.  Доколкото виждам е около 1,7 kW мощноста която дават  и тока е около 140 A . Ако понякога не излиза като грешка по-скоро системата не го задейства допълнителния подгрев поради околна температура или други фактори ( следи се и натоварването на генератора предполагам) .Другия вариант е механично от вибрациите да се проявява късото само понякога.


В тема:Инсталация xentry

08 април 2020 - 10:22

При мен нещата са свършен факт вече- ноември или декември дойде C4-та с SSD диск, сложих я на едно ThinkPad X220. По teamviewer-a ми направиха инсталациите и настройките. Ползвах я няколко пъти вече на w203 и w211 . Напоследък нямам време да си ровя и да я разучавам. Интересното е, че китаеца ми обяснява , че сигурно няма да работи на коли преди 1999-2000 г. въпреки, че в описанието пише  че ги покрива. Пробвах я и на w124 - поне грешки и живи данни колкото и да са малко се виждат. Малко по-ниско показва захранващото напрежение, отколкото е реално ( около 0,5-0,6 V) и 1-2 пъти в някои забутани настройки ми изкара грешка, но беше в режим на симулация и може би затова или пък самата система има нещо нередно. Другия път ще му направя един screenshot.


В тема:W204 - Проблем с ръжда.

03 април 2020 - 08:25

Относно цинковия спрей- преди 5-6 години забелязах на предна лява гума отвътре точно над гумата беше скъсана ламарината и липсваше покритието на мястото - едно като битум за защита на метала ( мисля че има и шумоизолиращ ефект) явно е била изправяна или нещо такова. Заварихме го- беше шев не повече от 10 см и след това го напръсках с цинков спрей. Дори не го намазах с защитно покритие ( в последствие си взех нещо като битум или течен асфалт на Henkel или друга известна марка беше ) и остана открито. Последно като съм гледал при смяната на гумите няма ръжда въпреки, че всичката вода и камъчета на които е подложено мястото. Та според мен цинковия спрей върши хубава работа- само не съм сигурен дали може да се боядисва върху него ( то че  може ама дали ще задържи боята да не падне) . Отделно дали се полага първи или след ръждо-преобразовател- не съм сигурен каква е правилната последователност технологично. Има много клипчета в youtube с тестове на препарати и техники на почистване- едно от тях е много ефектно на принципа на пясъкоструйката , но с вода и препарат wet sand blasting се води. Относно Protecta 3в1 преди 4-5 месеца изграждахме парапет на тераса с метална конструкция и ползвахме нея- всички железари с които говорих казаха , че ползват нея. Явно като цена качество е добре и най-вероятно спестява много труд и време вместо да полагаш 3 ръце от 3 различни материала само веднъж. Има и на hammerite аналогичен продукт, но е значително по-скъп. Ще видим ако оцелеем пандемията колко ще изкара преди да избие ръжда :)