Към съдържанието

 •  

gelevp

Регистрация: 14 дек 2010
Офлайн Последно: 16 яну 2019 - 10:20:07
*****

#413353 Injector Circuit/Open + неработещ десен мигач

Публикувано от gelevp на 24 октомври 2018 - 11:08

Прочетете я със СТАР Диагностика, може да са много неща.
Като цяло тази грешка може да е предизвикана от запушен горивен филтър, датчик за налягане на рейла, износена горивна помпа за високо налягане... В мерцедесовия софтуер може да се видят стойности на дюзи, налягане в горивната система и тн... има тестове които ще помогнат да се намери причината за проблема. 

 

Едит: при един колега имаше прекъснат кабел на захранване на едната дюза и превързан с изолирбанд, правеше му подобни проблеми. 


 • 2


#412693 Comand APS Карта DVD Европа 2015/2016 (V16.0) NTG1

Публикувано от gelevp на 09 октомври 2018 - 08:27

Всичко тръгна трябваше да се оправят настройките на ImgBurn сложих диска зареди и готово, но на картата ме показва на различно място от това на което се намирам в действителност. Ако аз се намирам в центъра на Стара Загора на картата ме показва на околовръстното. Някакви идеи?

Благодаря!!!

 

Покарай малко и би трябвало да се оправи, понякога в началото GPS-a дава грешна позиция докато го засекат достатъчно спътници.


 • 1


#408663 трудно палене при топъл двигател

Публикувано от gelevp на 17 май 2018 - 11:49

Снощи след три месеца чакане в сервиза си взех колата и почнах сам да я разглобявам- търсейки проблема.

Намерих спукан маркуч за картерните газове + още два маркуча за смяна.Двата ги намерих в Бг и ги поръчах,но срещам проблем с третия който ще кача на снимка.Ако някой може да помогне дори и с втора употреба -помагайте номера му е 1020943582 

 

Колега ако ще си караш колата поръчай го нов, по онлайн ценови листи, номера който си писал излиза че е около 40лв. оригинален нов, ако ползваш отстъпки около 34лв. Ивайджет или СилвърСтар, има и един пич в пловдив който внася оригинални части директно от Мерцедес Германия - Александър Авточасти (така се казва и във фейсбук).


 • 1


#408401 Колата “забива” при рязка газ

Публикувано от gelevp на 09 май 2018 - 15:20

Колега електронно ти е управлението на турбото (според колата която си писал в 1вия пост), отиди някой който му се занимава да ти прегледа колата. Имай предвид че това е проблем който често може да не излиза с грешка или да дава отклонение в наляганията Under-boost защото клапана управлява променливата геометрия на турбото и съответно колко да е отворена/затворена.

 

Ако не намериш къде да ходиш, пиши едно лично имам СТАР диагноза, мога да ти погледна и аз колата, не съм майстор но с години градя и трупам знания и опит, че ми беше писнало да ме лъжат, претупват и да ми говорят глупости. 


 • 1


#408231 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от gelevp на 04 май 2018 - 16:05

Докато четях последните три страници с мнения, ШЕСТ пъти проверих в кой форум съм.

 

Излиза че доста хора искат Ванката да си вземе А6 TFSI :)


 • 3


#407883 проблем с CD-НАВИГАЦИЯТА

Публикувано от gelevp на 25 април 2018 - 23:40

В багажника имам следните буксиattachicon.gif20180416_164141.jpg

Както и една с два оптични кабела - тези оранжевите.
На двд-то има три букси - оптичната, за захранването и за гпс - синята букса.

На аудио 50 има две букси attachicon.gif20180418_183338.jpg

От неговите букси ползвам само оптичната на команда attachicon.gifIMG-255164b57e837c828f59ad8c6fc20a9b-V.jpg
Тоест тази отляво на снимката, а малката остава празна тъй като нямам кабел за нея. След като свързах и чейнджъра дисплея тръгна и на таблото ми изписва песента или радиостанцията и мога да управлявам команда от волана, но когато натисна бутона за навигацията изписва, че не може да намери устройство

 

В команда правилно се свързва САМО Оптичния (оранжевия кабел като там има и захранване), проблема ти е в багажника както написах и по-горе.

В ДВД четеца в багажника трябва да влезне 8-пин конектор (виждам го на снимката) от който се ползват само 3 пин-а както обясних горе wake-up, (+ и -), включва се и синята букса на антената а другия й край ако това е третото на снимката трябва да се свърже към антената на покрива, мястото където се осъществява връзката пак съм го написал по-горе при седана е в горната част на багажника или точно под стъклото от ляво.

 

Остава третия конектор а именно оптиката, ако имаш изведена свободна оптична букса, то тя НЕ Е СВЪРЗАНА КЪМ НИЩО. Последното заключение го правя поради простата причина, че оптиката за да работи трябва да е затворена верига, ако има разкачена или несвързана букса нито едно от устройствата няма да работи, сигнала преминава през цялата верига/оптичен пръстен. Затова писах как трябва да се свали цялата кора от ляво и оптиката да се пренареди така че да имаш още едно устройство по веригата и то да бъде свързано. Най лесно може да разбереш дали оптиката е свързана ако при разкачането й видиш да свети, другото нещо е че винаги предава от едно и също място, другото предава, ако при свързването свети грешната значи си ги разменил.

 

ВАЖНО! Оптичния кабел прозрачен проводник който предава сигнала, не обича да бъде прегъван и пречупван, пречупиш ли го оптиката е за кофата, попринцип са доста корави тези кабели но все пак предупреждавам.

 

Наистина нямам как да го обясня по-ясно колега, няма срамно или обидно, ако не се чувстваш уверен или не можеш, просто остави да го направи някой който се е занимавал с тази процедура.


 • 2


#407871 проблем с CD-НАВИГАЦИЯТА

Публикувано от gelevp на 25 април 2018 - 14:45

Проблема е, че скоро нямам. Ако може да се оправя с упътване тук ще е добре. Ако не, ще си имам за сега цветно радио

 

Това което писах колега, антената не ти е правилно свързана щом досега си бил с малкото нави, оптиката също ако изобщо си имал изведена оптика в багажника. Свали кората отляво в багажника, разгледай проблема се вижда доста ясно.

 

1. Антената в двд четеца в багажника свършва в нищото, трябва да се разкачи тази която отива напред към екрана и на нейно място да се закачи тази към двд четеца (на букса е захваща се към купето на една щипка/държач отгоре в багажника под задното стъкло на седана, при комбито е още по-видимо).

2. Оптиката отново към двд четеца ако изобщо имаш такава изведена (което малко ме съмнява да го имаш дори при изведена заготовка за голямо нави), та оптиката също не е свързана, трябва да се затвори оптичния кръг към audio Gateway-a.

3. Трябва цялото това нещо да се кодира за да знае колата на коя позиция на оптиката какво устройство се намира.

 

Единственото нещо което ти е правилно свързано в момента е тока за двд четеца, кабелите са ТРИ, розовото е Wake-Up изведен е през прага до под шофьорския мокет, другите две са Плюс и Минус към заден SAM.

 

По-ясно от това здраве му кажи :)


 • 1


#407745 Смяна на малък с голям дисплей Мерцедес W204

Публикувано от gelevp на 22 април 2018 - 10:36

 

Здравейте
Имам следното питане: Аз съм собственик на Mercedes W204 2008 година без Навигация с малкия дисплей и имам желание да сложа големия ЛЦД дисплей без ГПС и без да ползвам навигацията а само и единствено големия дисплей. Въпроса ми освен механизма със самия дисплей друго трябва ли да се копува ?

 

 

Не става колега, ако искаш оригиналния голям дисплей се сменя "радиото", духалките и дисплея с целия механизъм. Алтернативен вариант е да сложиш на сегашната ти аудио система "радио" голям екран от братята китайци, на мен лично не ми допада въпреки че екрана е по-голям, слага се един голям неподвижен дисплей като таблет.


 • 2


#407598 Успешен ремонт на IR reciever-а за Summer opening feature

Публикувано от gelevp на 16 април 2018 - 18:43

И аз искам да се похваля с успешен ремонт на IR сензора. При w209 се стига една идея по-различно до патрона, но не е болка за умиране.
Преди ремонта инфрареда напълно беше спрял да работи, сега хваща от около 2 метра. Опитах се да кача видео след ремонта, но се оказа голямо и го качих в youtube.

Извинявам се за лошото качество, за първи път качвам и съм изпуснал да го коригирам.
 

 

Евала колега, много добре е станало и от прилично разстояние работи :) :)


 • 1


#407529 Недостатъци и слабости на W204

Публикувано от gelevp на 14 април 2018 - 01:01

Колега кажи какво точно липсва понеже не се сещам какво може да е.

 

 

Дистроник, blind spot assist, надуване на предните седалки, мемори на предните седалки и шибидах не видях, но има и доста други екстри вътре, като lane assist и задна камера, които се надявам да имаш. Колицата е екстра спретната така или иначе. :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Пера на волана, панорама, обдухване на седалки, ел. багажник, 4-зонов климатроник, AMG пакет, черен таван, харман кардън, не виждам с коя навигация си, команда има слот за SD карта, също така няма как да се видят бутоните за аларма на плафона дали ги имаш, щора на задно стъкло, щори на задни странични прозорци... Това не прави колата ти по-лоша по никакъв начин, но определено не е с всички екстри.


 • 1


#407025 Е 320

Публикувано от gelevp на 04 април 2018 - 14:52

Здрасти, добре дошла, моя съвет е да гледаш само фейслифт, правилно си се насочила годините само малко си объркала фейслифта на тази Е-класа е от края на 2006, за по-удобно да кажем 2007 до 2009. 2013 година вече е следващата Е-класа. Това което колегата пита w210 - w211 е наименованието на шасито, тази от прикачената обява е w211, 212 е следващата, 210 предишната.

 

При фейслифта на w211 проблемите са оправени, в това число сложната, скъпа и доста иновативна система на спирачките която плаши много хората. Вече не могат да се крадат лайсните на парктрониците и огледалата, също така са оправени някои проблеми по електрониката, сменени са с по-добри рефлекторите и лупи на ксенона както и се ползва по-новия стандарт крушка и тн.

 

Колкото хора толкова и мнения, едни ще ти кажат този двигател, други ще ти кажат 220цди че е за предпочитане, трети ще те посъветват да си вземеш бензин. И в трите слуая няма да сгрешиш стига да си намериш запазен и поддържан екземпляр. Все пак ако е бензин бих гледал 6 и 8 цилиндров двигател според нуждите, ако е дизел всичките са добри 200-220-280-320цди, дори и 420цди но него все пак бих го отбягвал заради скъпата поддръжка.

 

Скоростните кутии при автоматиците са две, 5степенна за малките двигатели и колите 4х4 и 7степенна за големите мотори от 6 цилиндъра нагоре. И двете кутии са добри, 5 степенната се слави като по-здрава и родните майстори са добре запознати с нея, нейното обслужване и ремонти понеже я има от средата на 90-те години. 7 степенната в първите години страда от електроника, но и това се поправя. Ръчни скорости предполагам не те интересуват.

 

Успех!


 • 1


#406999 Новата придобивка - E55K

Публикувано от gelevp на 04 април 2018 - 09:20

Радвам се че успях да помогна за навито и много тъпо стана с тази решетка... Третия стоп, може да подменим само диодите, взимат се червени и се презапояват, може да го видим след великден, даже може да вземеш направо 20бр. и ще ги подменим всичките за да светят еднакво. Втори вариант специална лед лента, така бях правил на моята 211ка, дори я поляха с епоксидна смола, така стана водоустойчива (реално проблема преди фейс е че влиза вода в третия стоп). 
Обади ми се един агент и за още едни бутони за мултиконтурни седалки, без забележка са, ще кажеш какво да се разбирам.


 • 1


#406956 Новия Хамърмобил

Публикувано от gelevp на 03 април 2018 - 07:30


В най-скоро време очаквам драма с шофьорския прозорец. От 2-3 дни при сваляне и качване се чува някакво прескачане вътре, но не ми остава време да сваля кората, за да огледам.

Като правя тази интервенция ще правя и снимки, които ще кача тук :)

 

Марто, имам останала рамка и май и моторче за предна лява врата на 211, ако нещо може да ти върши работа ще ти дам. Ако го правиш по-натам може и заедно да го направим, че покрай великденските празници сложно :)


 • 1


#406847 ЧРД на Иво (IIVVOO)

Публикувано от gelevp на 30 март 2018 - 15:25

Честит Рожден Ден! :beer :beer


 • 1


#406729 Избор Мерцедес w163

Публикувано от gelevp на 27 март 2018 - 15:27

Колега, предполагам гледаш дизелови понеже имаш изгодна нафта ама хвърли едно око и на бензинките, иначе този 400 нещо не ме грабна с тия джанти, снимките са лоши но салона изглежда боядисван, може и да греша. Втората е малко уморена и тя, имай предвид че светлия салон много трудно се поддържа хубав и чист ако те дразнят тези неща.

По обяви трудно ще ти кажем много ама набележи няколко и ги виж, имал съм случаи да гледаме кола с кофти снимки но на живо да е много хубава и обратното, чудесна на снимки, на живо гробница. Хвани някой компетентен да дойде с теб а и второ мнение за да не се водиш от емоции.


 • 1