Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закупуване на VAN?

• Please log in to reply
2 мнения по тази тема

#1 Mishoyzf

Mishoyzf

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 22:39

Здравейте на всички. Пред голяма дилема се намирам, искам да си купя 7-местен ван. Да си кажа честно много се бях навил на Mercedes Vito/V 230 (искам да уточня, че става въпрос за бензинов двигател 100% и ми се иска да е автоматик). След разговор с един прятел който кара такъв в Испания 110CDI (или нещо такова) вече се чувствам раздвоен, неговите думи бяха "Никога повече няма да си купя Vito" дали можете нещо да ме посъветвате, и ако може някой да ми обясни каква е разликата между Vito i V класа? Не искам да обиждам никой ама ако наистина от Vitoto/V - klasata не става нищо (в това дълбоко се съмнявам де) другият ми избор е VW Sharan. Искрени благодарности на тези от вас които схте се заемат да ми помогнат. А и забравих да уточня, година на вана 97-00 (за по-нов няма пара :) :)
  • 0

#2 operator

operator

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Град:Раковски

Публикувано 07 февруари 2008 - 18:57

познати и приятели имат и са имали Вито и изобщо не са доволни.. за тях това не е мерцедес..
шарана е изгъзица.. има части от форд и точно те дават дефекти.. непомня кои точно бяха, но скоростнота кутия е производство на форд..
бих ти препоръчал VW Multivan/Caravelle - след 97
  • 0

#3 san bernar

san bernar

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2008 - 19:07

познати и приятели имат и са имали Вито и изобщо не са доволни.. за тях това не е мерцедес..
шарана е изгъзица.. има части от форд и точно те дават дефекти.. непомня кои точно бяха, но скоростнота кутия е производство на форд..
бих ти препоръчал VW Multivan/Caravelle - след 97

Вито си е чист мерцедес. Да не се дуят тези, които карат леки коли Мерцедес, ама и леките коли на Мерцедес вече се произвеждат къде ли не по света. А частите за тях - навсякъде.

Аз карам в момента V230 и това е кола като всяка друга. Всъщност това е най-големият европейски ван - направо си е малък бус. Карал съм няколко марки бусове. Какво представлява V230 всъщност?

Вито е обобщено наименование. Всъщност това е "спартанската" версия на тези бусове. V230 е луксозното изпълнение в два варианта, като всеки от тях е оборудван по различен начин. Но и двата имат отделни бързо сгъваеми и бързо снемаеми седалки, с колани към всяка седалка. Обикновено са 6 плюс 1, но има и други варианти. Със странични опори за ръцете и опори за главите, с регулировки на наклона на облегалките. Обикновеното Вито е с пейки или някакви твърди седалки. V230 има плюшена тапицерия и плюшен салон. Стандартно идва с пневмоокачване отзад, оборудван е с ETS,ASR,ABS, клима, ел пакет и какво ли не още. Дори задните стъкла се отварят с елмотор. Лично моят има две странични плъзгащи се врати, което е рядко срещано. Двигателят е 2300 кубика, 98 к.с., с турбо. Мощността не позволява бърз старт, но после си караш добре. Разход на гориво - ср. 8,800 л./100 - дизел, естествено.

Мога още много да напиша, но няма смисъл. Другите ванова са доста по-малки. Не слушай много хората, всяка кола става за каране. Хубаво е, че Вито е с предно предаване, та няма да ревеш зимата.
Иначе Шаран, Галакси, Алхамбра са що-годе еднакви, но в различните етапи се оборудват с каквото им попадне, та не знаеш точно какво купуваш. Има още ванове и на Пежо и Ситроен, изборът е голям. Но винаги един ван или бус не е лека кола. По-трудно се кара, по-груб е. Затова тези с леките коли мрънкат за вановете.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни